Bohumír Šimek

Blahopřeji, pane premiére Andreji Babiši!

2. 05. 2017 18:15:59
Jsem jistě první, kdo Vám, pane Andreji Babiši, gratuluje k vítězství v letošních podzimních volbách a k přijetí pověření rolí premiéra k ustanovení naší nové vlády České republiky.

Vaše nezadržitelné vítězství ve volbách mohlo být všem zřejmé již od letošního jara. Zastavit Vás na Vaší vítězné cestě mohla jen kulka do srdce, které se naštěstí nikdo z Vašich nepřátel v tomto státě neodvážil.

Za svoje vítězství vděčíte vlastním vyrovnaným intrapersonálním vztahům mezi Vašimi Id, Ego a Superego, které Vám umožňují správně podvědomě reagovat dříve, než si to uvědomujete. Tato vnitřní souhra umožňuje člověku být úspěšným podnikatelem, úspěšným vědcem nebo úspěšným politikem. Podobným politikem byl Václav Klaus. Někdo to také označuje uměním znát tah protivníka dříve, než jej provede. To vše umožňují svobodné intrapersonální vztahy.

Bohuslav Sobotka byl vynikající premiér, jehož intrapersonální stabilita byla navíc pozitivně ovlivňována jeho ženou. Zpočátku jsem jej měl za slabého politika, tak jak byl ze všech stran pomlouván. Ale ve skutečnosti byl nesmírně silným premiérem. Ve skutečnosti se mu podařilo navzdory většině občanů a mnohých politiků smysluplně zařadit naši republiku do evropských struktur, které jsou přes všechny chyby zárukou naší svobody a demokracie, i když si to dodnes mnozí z nás neuvědomujeme.

Bohuslav Sobotka v mých očích stoupnul na ceně, když elegantně zvládnul vnitrostranický pučistický komplot Haška, Zimoly, Tejce, Chovance a Škromacha s naším prezidentem a zákulisím, které neznáme. Po celou dobu jeho premiérství vydržel a ustál vnitrostranické půtky i souboj s ministrem financí. Sobotkovi spolustraníci chtěli jen populisticky rozhazovat naše peníze a Vy, pane premiére Babiši, jste marně bránil tomuto rozhazování. Ale nakonec jste přecejen narovnali křivdy, které způsobili ODS spolu s TOP 09 na našich občanech.

Chybou Bohuslava Sobotky bylo přilévání do ohně v boji s Vámi, pane premiére Babiši, ke kterému byl Sobotka hecován některými spolustraníky a Kalouskem s Fialou. Všichni usilovali o oslabení pozic Bohuslava Sobotky, aniž by možná tušili, že touto cestou oslabí i svoje vlastní pozice.

Já vím, že je to smělost, gratulovat Vám, pane premiére Babiši k Vašemu vítězství v letošních podzimních volbách již počátkem května, když všichni stojí proti Vám a Vašemu ANO, všichni politici ostatních stran, všichni politologové, všichni redaktoři a novináři a prakticky celé gremium myslících lidí v Česku, a když Vám důvěřují jen ti obyčejní lidé a Vaši spolustraníci, i když jim důvěra vzrůstá.

Jenže ve volbách, které jste právě vyhrál, vážený pane premiére Babiši, Vám ti obyčejní lidé do Vašich rukou vložili svoji důvěru, že budete vést naše Česko k jeho prospěchu a k prospěchu nás všech. Vám důvěřující naši obyčejní lidé doufají, že i nadále budete vymetat ten Augiášův chlív po některých politicích ODS, TOP 09 a ČSSD, kteří postupovali v komunistickém předlistopadovém duchu. Sám na sobě jste nám ukázal, jak hříšné jsou jejich zákony, podle kterých jste se choval, a doufáme, že Vaše ANO s mnohými slušnými politiky tyto zrůdné zákony napraví.

Prakticky celá česká elita se Vás, pane premiére Babiši, obávala, že půjdete cestou italského Berlusconiho, a dnes jen na Vás záleží, zda se postavíte také těm kmotrům, kteří tento strach zde šířili. Dnes stojíte na mocenském rozcestí, zda nadále půjdete proti našim kmotrům a mafiánům, nebo se zařadíte mezi ně, zda se rozhodnete pro důvěru nás obyčejných lidí, nebo splníte všeobecnou nedůvěru naší inteligence.

Vím, že důvěra Bohu Vám není vlastní, přesto pokud půjdete v duchu Jeho stvořitelské vůle a Jeho sinajských zákonů, přeji Vám, ať Bůh žehná Vám, Vaší rodině, Vaší práci a nám všem na cestě ke skutečné svobodě a demokracii!

Omlouvám se všem, že nestačím tak rychle psát, jak tečou dějiny. Tak nám to sociální demokraté posjali než jsem to dopsal! Zvolili nejhorší možný tah! Více v diskusi!

Autor: Bohumír Šimek | karma: 24.03 | přečteno: 1166 ×
Poslední články autora