Znásilnění lékařů

Nemyslím tím riziko lékařů, kteří mají odvahu pracovat bez sestry, protože na ni nemají dost peněz. Občas se pak děvčatům podaří dostat lékaře k soudu s tvrzením, že byla znásilněna.

Žijeme v postkomunistické době s totální absencí pravicové politiky a v zajetí levicového sociálního inženýrství. Ve zdravotnictví jsme nuceni žít v zajetí iluzí o dostupnosti kvalitní zdravotní péče komunistického zdravotnictví. Ale ve skutečnosti nejde ani o slibovaný kapitalismus ani komunismus, ale spíše o jakýsi mafiánský socialismus, ve kterém potřeba pacientů a lékařů ustupují do pozadí v zájmu vyvádění  desítek miliard do kmotrovských rukou.

Posledním takovým tunelem, který se buduje, má být elektronický recept. Elektronická evidence veškeré zdravotnické dokumentace formou IZIPu pod patronací ODS skončila vyvezením peněz do Švýcarska. Zmizelo tak několik miliard korun, které politikům nechybí. Jen to zdravotnictví je o ně ochuzeno. Lékaři jsou umlčeni a pacienti o tom nic neví.

Elektronické recepty nás zatím stály asi 320 milionů korun, provoz je enormně drahý a systém bude potřebovat další úpravy za stovky milionů korun. A prakticky nikdo z lékařů jej neužívá. To je děsivé vyhazování peněz, které se musí změnit. A tak aby toto grandiosní vyhazování peněz v novém tunelu bylo zdůvodněno, bude lékařům znemožněno psát klasické recepty, aby museli psát jen ty elektronické.

Je jen otázka, zda sociální demokraté vedení Miloslavem Ludvíkem nehazardují s naším zdravím. Když bezohledně plníte pohár po kapkách, přijde kapka, po které pohár přeteče. Miroslav Ludvík se vysmívá starým lékařům, že se nechtějí učit novotám na svých počítačích. A to mnozí lékaři na počítačích ani nepracují.

V některých oborech pracuje už 50% důchodců. Také jsem toho nechal. Proč? Přestala mne bavit narůstající byrokracie, šikanování lékařů úředníky ministerstva i VZP, neustálé změny pracovních podmínek s výhrůžkami statisícových pokut a hit našeho podivného státu, ve kterém žijeme. Jako producent mléka doplácí na vyprodukované mléko a jako producent vepřového masa doplácí na vyprodukovaném mase , tak je to snad ve všech oborech.

I ve zdravotnictví VZP ze zákona nemá povinnost zaplatit lékaři za odvedenou práci. A tak je to jako v té písničce “něco za cibuli, něco za křen, něco zaplatíme, něco zapřem“. Tak mne to přestalo bavit. V těchto podmínkách odmítám pracovat. Ti mladí to asi přijímají nějak snáze. Od té doby přibylo dalších buzerací statistického úřadu pod další sankcí, nyní se nekompromisně vyhrožuje nutností pořízení počítače a programů pro elektronický recept a pro pár korun je připravováno EET. Jak budou chtít asociální demokraté řídit zdravotní péči bez lékařů, na to jsem hodně zvědav!

Autor: Bohumír Šimek | středa 17.5.2017 23:54 | karma článku: 27,41 | přečteno: 1077x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80