Podvod na našich pacientech

Koncept tradiční čínské medicíny celkově selhává v klinickém testování, a proto do moderní medicíny nepatří. Jde jen o techniky spadající do oblasti léčitelství.

Toto je jádro zdůvodnění stanoviska Českého klubu skeptiků Sisyfos k pozměňovacímu návrhu poslance Rostislava Vyzuly ze dne 17/1-2017, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání.

Opakovaný protest klubu Sisyfos proti začleňování léčitelských metod, které jsou v přímém rozporu s poznatky exaktní vědy, a kladení jich na roveň západní, přísně exaktní medicíně, se zjevně nedostává k uším našich politiků, kteří podléhají více zdravotnickému byznysu a dávají mu přednost před čistou vědou. To je základní příčinou přílepku Rostislava Vyzuly k novelizaci zákona 96/2004 Sb o nelékařských zdravotnických povoláních.

Zdůvodnění Českého klubu skeptiků Sisyfos je zveřejněno i v Tempus medicorum 6/2017, kde ostře nesouhlasí se zařazením odbornosti „terapeut tradiční čínské medicíny“ mezi plnohodnotné zdravotnické profese a skeptici doufají, že Senát projeví více soudnosti než Poslanecká sněmovna a zbaví novelu zákona ostudného přílepku Rostislava Vyzuly.

V tomto Tempus medicorum je doprovodný článek neurologa prof. MUDR. Eduarda Zvěřiny, DrSc, FCMA popisující osobní zkušenosti s tradiční čínskou medicínou přímo v Číně. Jde o čirý bysnys. Nic víc. Diagnostika čínských „lékařů“ vůbec neodpovídala skutečnému zdravotnímu stavu a jejich sugestivní jednání mělo jediný cíl, donutit pacienty ke koupi „léků“ za desetitisíce korun. Článek je doplněn fotodokumentací s vyšetřováním pulsu na noze, kde jej nemůžete nahmatat, protože v těch místech žádná tepna neprobíhá.

Byl to Miloš Zeman, který nám sem zavlekl tuto „medicínu“, a kvůli kterému se u nás staví celá klinika tradiční čínské medicíny v Hradci Králové, ve které čínští léčitelé dostávají dvojnásobné platy proti našim vzdělaným lékařům. Zbývá už jen propašovat čínské léčitele do zákonů našeho zdravotnictví.

Píši o tom opakovaně, že akupunktura je v rozporu s anatomií, fysiologií, embryologií a neurologií. Lze ji snad použít jen jako placebo metodu fysioterapie. Ale stejně jako tradiční čínská medicína je považována za podvod na našich pacientech, podobně i homeopatie je absolutně nevědecká metoda léčitelství, která je minimálně v rozporu s exaktní fysikou a chemií.

Ať žije falešný byznys! Lidi se často zříkají vyléčení exaktními, vědeckými metodami, aby propadli falešnému byznysu, který je nevyléčí! Taková je dnes doba!

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 19.6.2017 21:19 | karma článku: 31,72 | přečteno: 3568x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80