Kdo je Andrej Babiš a jeho ANO?

23. 06. 2017 21:38:57
V každé vlivné politické straně jsou politici usilující o službu národu a jsou služebníci kmotrů a mafiánů. Jen u lidovců služebníka kmotrů už neznám.

Zatím neměli prakticky žádný politický vliv. Nebo je to tím, že lidovci stojí na odkazu Ježíše Krista a je jim vlastní dodržovat Desatero ze Sionu? Kdysi jsem zaslechl, že bez služby kmotrům nemůže být strana u nás úspěšná. Kmotři a mafiáni ji nenechají fungovat, pokud jim neslouží.

Máme opakovaně tu zkušenost, že parta spravedlivých nadšenců chtěla udělat pořádek v tomto státě, měla velkou podporu národa, ale síly proti nim byly silnější. Jakoby to politické zákulisí bylo mnohonásobně silnější než viditelná politika. Někteří politici i krátce zazářili v politice viditelné, ale zmizeli, jakoby se spolčili s nějakou špatnou partou v zákulisí. Jen občas prosakuje na veřejnost vztah našich politiků s tajemným zákulisím v pořadech veřejnoprávní České televize. Proto také bylo, je a bude zjevné tak mocné úsilí o zrušení její veřejnoprávnosti a svobody.

A kam v tomto podivném systému zařadit Andreje Babiše? Nebudu znovu a znovu vypočítávat jeho klady a zápory. Hlavně ty zápory známe všichni dost dobře. Rostly nám před očima a byly jich plné noviny.

Andrej Babiš je především podnikatel, novodobý podnikatel, bez rodinné tradice, moderní žongléř s majetkem. Oproti ostatním politikům má několik výhod. Peníze nepotřebuje. A tak slouží republice zadarmo. Nebere plat. Není závislý na kmotrech a mafiánech v zákulisí, protože on v politice být nemusí. Všichni politici mají ctít presumpci viny. Aby prý neposkvrňovali svoji rodnou stranu. Možná. Ale především, aby byli plně závislí na svých loutkohercích v zákulisí. To Andrej Babiš nepotřebuje. Je na zákulisních loutkohercích zcela nezávislý. Proto jako podnikatel a jako každý jiný občan ctí jen presumpci neviny.

Pokusme se uvěřit jeho legendě. Andrej Babiš podniká jako moderní podnikatel v prostředí absurdním k podnikání, v prostředí postkomunistickém, závistném a nenávistném a s tajemným zákulisím. Andrej Babiš do toho vidí. Vždyť byl součástí komunistického podnikání již před Listopadem, dostalo se mu odpovídajícího vzdělání, byl přímo u těch deformovaných komunistických vztahů, na rozdíl od nás byl informován o blížící se změně, byl na ni připraven a byl mezi prvními na startu.

Proto byl úspěšný. Jeho podnikání rozhodně neodpovídá reformační morálce 18. Století, na které vyrostl skutečný kapitalismus, je postkomunistické, moderní a odpovídá společnosti, ve které se nacházíme. Podniká podle zákonů, které sice neodpovídají křesťanské morálce minulých století, ale morálce současné, ve které ochotně zaměňujeme pravdu se lží a úctu k člověku s nenávistí. Tak jak je dnes zvykem, jede na hraně zákona, který mu jeho chování umožňuje. Není moralista, není etik, je soudobý podnikatel.

Všichni již dávno vnímáme, že to co si dovolují naši politici se svými loutkoherci v zákulisí, je pro českého občana již nepřijatelné. Příliš mnoho chrochtají u koryt a ostatní národ drží u huby. Objevují se postupně různí spasitelé národa a zase mizí, protože nemají peníze, nemají kontakty mezi zákulisními kmotry a mafiány, nedokážou proniknout do povědomí národa.

Andrej Babiš do toho vidí, ví, co se musí změnit, je hecován novináři do politiky, má peníze a koupí si i noviny, aby byl úspěšný. Se stejně smýšlejícími slušnými lidmi založí své hnutí ANO a jde do toho. Každý slušný člověk je včas umlčen ještě před vstupem do aktivní politiky. Andrej Babiš jde proti všem s drzou ryzí otevřeností. Každému dokáže říci bez servítku, co si o něm myslí.

Jako nedůvěryhodný podnikatel v tomto postkomunistickém státě plném závisti a nenávisti si postaví proti sobě všechny ostatní politiky, politology, redaktory a novináře, kromě obyčejného lidu, který mu rozumí, a který vzdoruje všem pomluvám našich intelektuálů. Koluje po internetu, že Bohuslav Sobotka jej vyloučil z postu ministra financí a z politiky na přímý popud Zdenka Bakaly, když Andrej Babiš začal o nich zveřejňovat pravdu.

A tak se na Andreje Babiše valí špína ze všech stran, že pes by od něho kůstku nevzal. Andrej Babiš se dal do boje a tak bojuje. Často na pokraji svých sil. Až si mnohý z nás řekne: „A stojí ti to za to? Stojí ti za to, ten český národ?“ A proto intelektuálové jsou přesvědčeni, že musí národ zradit ve svém zájmu.

Autor: Bohumír Šimek | pátek 23.6.2017 21:38 | karma článku: 40.38 | přečteno: 5961x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.82 | Přečteno: 4865 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.10 | Přečteno: 2453 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.01 | Přečteno: 3578 |

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma článku: 23.65 | Přečteno: 690 |

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 14.32 | Přečteno: 214 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.40 | Přečteno: 165 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 18.91 | Přečteno: 287 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 341 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 467 | Diskuse
Počet článků 635 Celková karma 28.40 Průměrná čtenost 1081

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...