Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Místo politiky politikaření?

Antibabišovský team produkuje další dvě lži a nepravdy proti Andreji Babišovi. Co je za touto celonárodní antibabišovskou národní frontou?

Jde především o ODS, která nejen ústy Petra Fialy semení do společnosti, že Andrej Babiš odmítá koaliční vládu a chce vládnout s menšinovým kabinetem. Stokrát opakovaná lež se prý stává pravdou. A tak všechny ostatní strany to po Petru Fialovi papouškují.

A jak je to tedy doopravdy? ANO šlo sondovat možnosti koaliční pravicové vlády do lůna ODS a dostalo se jim předem odmítnutí, aniž by ANO mohlo sdělit svoje představy. A odmítnutí spolupráce se šíří všemi stranami. Jen Tomio Okamura chtěl vládnout spolu s ANO za tiché podpory komunistů. Jenže to by byla mnohem rizikovější kombinace vládnutí než pravicová vláda ANO+ODS. Šlo by o mnohem rizikovější odmítnutí Evropské unie a Eura, což by pro Česko bylo vážným krokem zpět.

Kdo tedy odmítá koaliční vládnutí a nutí Andreje Babiše k menšinovému vládnutí? Babiš? Ne, všechny ostatní politické strany s Petrem Fialou v čele! Tak proč nám Petr Fiala lže? Protože již před volbami dal svým voličům slib o koaličním vyjednávání.

A jako druhý falešný postoj vnímám boj o předsedu sněmovny. Radek Vondráček z ANO nebo Petr Fiala z ODS? Voliči rozdali karty tak, že předsednictví poslanecké sněmovny patří ANO. Petr Fiala tvrdí, že to musí být post pro ODS, protože předseda sněmovny rozhoduje o jménu premiéra po dvou neúspěších.

Kdo poslouchal dne 6/11-2017 předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, ví, že po dvou nezdařených pokusech prezidenta o jmenování premiéra vlády, má předseda sněmovny povinnost vyjednat ve stranických klubech podporu pro kandidáta parlamentu, kterého navrhne prezidentu republiky ke jmenování, aby vláda ve sněmovně dostala podporu. Teprve, když poslanecké kluby poruší slib a odmítnou schválit domluvenou vládu, má prezident možnost rozpustit poslaneckou sněmovnu.

Dovedu si představit, jak člen ANO Radek Vondráček dá mezi parlamentními kluby dohromady vládu, která bude mít podporu, ale rozhodně si nedovedu představit úspěšné toto vyjednávání u negativistického, politikařícího Petra Fialy. To politikaření je bohužel typické i pro ostatní členy ODS. S kým by chtěl Petr Fiala tvořit vládu, když odmítne ANO. Chce snad koalici s Okamurou a komunisty? Proč členové ODS se vysmívají Andreji Babišovi, že by měl utvořit většinovou vládu a tu většinovou vládu mu neustále znemožňují? Ale ani Petr Fiala nedá slušnou většinovou vládu bez Andreje Babiše!

Tu antibabišovskou národní frontu Andreji Babišovi nezávidím. Sám nedokáži poznat, co je pravda a co je lež. A tak jen čekám, jak se svých povinností zhostí politici, které si v zastupitelské demokracii zvolili naši voliči. A to, že Andrej Babiš požaduje presumpci neviny, mne nepřekvapuje, pokud je přesvědčen, že vždy postupoval podle českých zákonů, a proto jeví, že nemůže být odsouzen. Po dobrovolném odchodu z politiky by si už v politice neškrtnul, jako mnozí jiní politici před ním.

Autor: Bohumír Šimek | úterý 7.11.2017 23:01 | karma článku: 32,07 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 734x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4987x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!