Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V roce 1968

komunisti v Sovětském svazu svým vpádem „bratrských“ armád Varšavské smlouvy v zájmu komunistické moskevské hegemonie zachránili naše neschopné komunisty od „kontrarevoluce“, která zde nebyla.

Nevím, jak jste na tom byli vy, ale mě se Pražské jaro netýkalo, ač jsem žil v Praze. Bral jsem změnu mezi komunisty za jakési podivné, komunistické hrátky, které se mnou nemají nic společného. Teprve přes léto jsem začal vnímat to postupné uvolňování, nemuselo se tolik lhát, lidé si čím dál tím více začali říkat pravdu a diskutovat o ni všude, i na ulici. Měl jsem na starosti jiné věci a tak tu postupnou proměnu intelektuálních tiskovin jsem vnímal se zpožděním.

Dne 21. srpna v brzkých ranních hodinách časně po půlnoci mne vzbudila těžká letadla nalétávající na Prahu. „Co blbnou ti komunisti, nacvičovat takhle v noci nálet na Prahu!?!“, pomyslel jsem si. Ale to už do pokoje vstoupil tatínek, kterého vzbudili taxikáři zběsilým troubením, zmateně projíždějící pražské ulice. „Rusáci nás napadli a obsazují nás!“, řekl a sednul si k rádiu. Ano, napadli nás Rusáci! Absurdní! Neuvěřitelné! A v tu chvíli jsem pochopil, že to reformní komunisté s Alexandrem Dubčekem v čele s námi vyjímečně mysleli dobře. To je konec! Žádná reforma nebude!

Po rozednění jsem šel do ulic zjistit, co se děje. Ulice byly plné lidí. A na Václaváku jezdili ruské tanky. Připomnělo mi to vpád německé armády a její defilé na Václaváku před několika desítkami let před vpádem Rusů. Armáda jako armáda. Jen těch mrtvých bylo tentokrát více. Lidé chodili mezi tanky nebo jezdili na nákladních autech a nad hlavami třímali státní vlajku potřísněnou českou krví obětí ruské okupace.

Před vpádem ruských armád naší reformní komunistické straně důvěřovalo devadesát pět procent obyvatelstva. Kromě mne. Já uvěřil reformním komunistům až po vpádu ruských soudruhů. Tuto důvěru ke komunistické straně ruské komunistické tanky zcela rozdrtily pod svými pásy. A ta nedůvěra ke komunistům oprávněně trvá dodnes.

Rusáci odvlekli vedoucí představitele reformních komunistů do Ruska a internovali je, dokud nepodepsali kolaboraci a normalizaci v ruském duchu. Alexandru Dubčekovi hrozila likvidace, byl v ohrožení života. Do Moskvy se dostavila parta zrádců souhlasící s ruskou normalizací a došlo k podpisu vzájemné smlouvy. Jediný František Kriegel nepodepsal. Zachoval si svou čest. Po podpisu jim Rusové umožnili návrat bez Alexandra Dubčeka. Naštěstí se naše delegace odmítla vrátit bez něho.

Hned po návratu Alexander Dubček totálně dobitý a unavený promluvil k občanům v médiích a byl donucen nám lhát, že reformní vývoj bude pokračovat. Zrádce Gustáv Husák se ujal komunistů jako jejich předseda a Ludvík Svoboda se ujal prezidentského úřadu. A pak následovaly postupné čistky od reformních komunistů.

Národ propadal totální apatii, jen pár studentů z filosofické fakulty se rozhodlo obětovat své životy v zájmu našeho občanstva a pokusili se probudit národ k odporu. Jako první pochodeň vzplál Jan Palach. A pak další. Marně! Zrádní komunisté znovu porobili naši zem Rusku. Dodnes si to odmítají přiznat!

A stalinističtí komunisti rozjeli prověrky nejen svých členů, ale všech obyvatel. Reformně smýšlející komunisti byli ze své strany eliminováni, reformně smýšlející občané, kteří se odmítli podrobit komunistickým lžím, byli vyhazováni z práce. Dokonce srpnový Vysočanský sjezd KSČ se jim podařilo vygumovat ze všech dokumentů ve společnosti. Zmínky o něm museli být odstraněny i z obecních a spolkových kronik. Pravda zůstala už jen na prezidentské zástavě jako symbol porobení komunistické lži.

Komunistům se podařilo naše občany totálně morálně zdevastovat, vrátit je na ideologii komunistické závisti a nenávisti, kterými komunisti zahajovali svůj třídní boj. Jen hrstka občanů s Václavem Havlem v čele se s tou destrukcí národa neztotožnila a postavili se komunistické zvůli ve své Chartě 77, která přes veškeré pronásledování a zavírání se stále rozrůstala pod heslem „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!“ Pravda a láska stále nevítězí. Komunistická zvůle, závist, nenávist a komunistické lži stále vítězí!

Ale vraťme se na Václavské náměstí na počátku ruské okupace. Naděje svobody a skutečné demokracie rozdrtily pásy ruských tanků. Bylo mnoho mrtvých a zraněných. A mnoho poškozených budov ostřílených ruskými salvami do ulic. Národní muzeum bylo jimi oklováno jako supy oklovaná mrtvola. Bylo to moc hořké a smutné!

Český porobený národ se neumí bránit bojem. Je na to slabý. Porobení se brání humorem. Výkladní skříně na Václavském náměstí byly polepovány stovkami hesel a Kantorkových kreseb. Každou noc byly vtipy a hesla Rusáky a ruskými kolaboranty strhány, aby ráno byly vylepeny vtipy a různá vtipná hesla znovu. Každý den stálo za to, sledovat tyto proměny. Každý den jsem chodil na Václavské náměstí se strachem vůči ruským mordýřům, protože nikdo nevěděl, kdy spustí svoji ostrou střelbu do lidí. Chodil jsem s touhou po očištění od úzkostí z očekávané ztráty krátce nabyté svobody. Očištění humorem!

Také jsem se pokusil konversovat s ruskými vojáky o pravdivé situaci u nás, ale oni jen tupě zírali před sebe, kradli nám transistoráky, pomocí kterých jsme se jim snažili přiblížit realitu. Marně! Oni měli svoji agresivní ruskou pravdu, byli vyplašeni a měli strach. My jsme se obávali o osud našich představitelů v Moskvě a úzkostně tušili přicházející ztrátu svobody a demokracie, a opětovné nastolení tvrdé komunistické diktatury pod ruskou normalizační knutou.

No vidíš, a přes tyto naše zkušenosti máme komunisty opět u moci. Pravda, zatím skrytě. Čekají na svoji příležitost. Stále jsem si lámal hlavu, proč jsou tolik servilní vůči Putinovi a ruskému imperialismu. Vždyť je to proti jejich ideologii! Avšak nezapomeňme, že bez komunistické zrady národa jeho převedením do Stalinova ruského protektorátu by nebyl jejich Vítězný Únor!

A jen doušku na závěr: Naši největší komunističtí vlastizrádci, kteří u nás organizovali ukončení demokratického vývoje a svobody národa, nikdy nebyli, nejsou a nebudou potrestáni. V Česku vlastizrada není trestná?

Autor: Bohumír Šimek | neděle 19.8.2018 4:28 | karma článku: 24,12 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 735x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4990x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!