Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Babišova vláda nás přivedla ke katastrofě

Dnes píši pro ty z nás, jejichž riziko smrti je nejméně jeden mrtvý z pěti nakažených. Píši v době dvou až tří týdnů před selháním zdravotní péče, kdy mnozí z nás nezodpovědně pohrdají nařízeními vlády.

„Nebojte se!“, jsou slova Ježíše Krista při Jeho vstupu mezi apoštoly po svém zmrtvýchvstání. „Nebojte se!“, dnes v této těžké době říká i nám rizikovým občanům. Zemřeme všichni. To je nevyhnutelné. Ježíš nás zve do svého věčného království Lásky. Kdo v Něho věří, nemá se čeho bát. Ani koronaviru! Žijeme v láskyplné Boží náruči. V životě i smrti.

Je to opravdu tak vážné? Někteří z nás již na jaře upozorňovali, že koronavirus, jako všechny virózy, přes léto ve své agresivitě poleví, aby na podzim s ostatními virózami svou aktivitu obnovil. Všichni z nás, kteří umí počítat, již od srpna pozorovali exponenciální nárůst koronavirových onemocnění. Od počátku září, už i ti z nás, kteří počítat neumí, s obavami sledovali exponenciální nárůst nejen infikovaných, ale i hospitalizovaných, včetně občanů v kritickém stavu a včetně umírajících.

Dnes už o tom nepochybuje nikdo! Dnes dochází již i k radikálnímu exponenciálnímu růstu počtu nakažených zdravotníků. Ocitli jsme se v nejhorší situaci na světě! Celý svět vnímá naši bídu a pomáhá nám. Pomáhá nám Evropská unie, pomáhá NATO, pomáhá USA, pomáhá Německo, Rakousko, Maďarsko, Nový Zéland... Budou lůžka, budou přístroje, bude konečně i dostatečný počet ochranných pomůcek... Bude personál? Je hezké, že naši politici počítají s tím, že lékaři a sestry budou pracovat do posledního dechu i při svém onemocnění, i když politici nejsou schopni zdravotníkům splnit ani svoje jarní politické sliby o finanční odměně.

Budou jistě lékaři a sestry pracující do posledního dechu, ale budou i ti, kteří zbaběle utečou. Již před příchodem koronaviru v našich nemocnicích chybělo asi dva tisíce lékařů a asi pět tisíc sester, proto vyšlo nařízení, že v karanténě zdravotníci musí dále chodit do práce. Blíží se čas, kdy budou nuceni jezdit do práce i nemocní zdravotníci!

Naše nemocnice se proměňují v koronavirové jednotky, kde pracují neerudovaní lékaři a neerudované sestry s přístroji, kde je nezbytná zkušenost. Ostatní obory stojí a nemají, kde pracovat. Jejich pracoviště obsadil koronavirus! Naše situace není dobrá. Celý svět to ví a pomáhá nám. Jen naše vláda skutečný stav lidem stále tají.

Vážení ohrožení spoluobčané! Jsme v situaci, kdy se musíme spolehnout jen sami na sebe. Nesmíme se spoléhat na politiky ani na nemocnice. Už žijeme jen v láskyplné náruči Boží! V životě i smrti!

Seniory jsme nedokázali uchránit před koronavirem ani na jaře ani nyní! Nákaza se šíří v domech seniorů. Pokud si nás rodina nevezme k sobě domů, můžeme žít jen odevzdaně v náruči Boží. Ale i když si nás vezmou k sobě domů, ještě nemáme vyhráno!

Vážení ohrožení spoluobčané! Pokud můžeme, prchněme z měst na venkov. Vyhýbejme se shromáždění lidí a choďme do přírody. Doma opakovaně během dne větrejme, častěji si myjme ruce mýdlem a teplou vodou, a nezapomínejme na desinfekci po návratu domů. Pokud musíme mezi lidi na nákup, mějme vždy kvalitní, čistou roušku, kterou po každém použití vypereme! Po návratu domů si důkladně umyjme ruce i obličej! Pracujme! Každý musí mít svoje povinnosti, které musí pravidelně plnit! Vzdělávejme se! Kultivujme se! Čtěme Bibli! Rozjímejme! Nezmatkujme! Pro nás pro všechny platí slova Ježíšova „Nebojte se!“ A buďme vzájemně ohleduplní!

Křesťané se modlí za pomoc v pandemii. Modlí se, aby Babišova vláda více používala selský rozum než PR agenturu. Ale už i Andrej Babiš doufá v zázrak! Tato koronavirová noc nebude krátká! Nejspíš teprve na jaře bude pandemie polevovat ve své agresivitě s ostatními virózami. Ale všichni doufáme, že do té doby již budeme mít účinnou vakcínu.

Stydím se za to, že Češi v boji s koronavirem klesli až na světové dno! Ale nebojme se! Žijeme v láskyplné Boží náruči. V životě i smrti.

MUDr. Bohumír Šimek

Autor: Bohumír Šimek | úterý 27.10.2020 18:43 | karma článku: 23,65 | přečteno: 926x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 734x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4987x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Loňské závody ve Špindlu řeší policie, lyžaři už plánují další. Ještě dražší

24. dubna 2024

Premium Zatímco se detektivové protimafiánského útvaru NCOZ zabývají podezřením na dotační podvod v...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!