17/11-1989 – Jak to bylo doopravdy?

19. 11. 2022 20:34:13
Od Listopadu zde bují zápas mezi liberální demokracií a nejrůznějšími antidemokraty s alternativním desinformačním myšlením a rádobyvlastenci, kteří zrazují naši vlast. Kde se vzal politický byznys a korupce?

Přemýšlím nad tím již dlouho. Tvrdí nám, že jsme zkaženou společností, která si do svého čela volí jen zkažené lidi. Spousta moudrých a vzdělaných lidí utekla před nebezpečnými komunisty ovládanými ruskými tajnými službami, estébáky, jejich nebezpečnou milicí a pohraniční armádou vraždící občany za pokus o únik před pronásledováním nevinných.

Přesto nejsme na tom tak zle jako v Rusku, kde lži a teror trvají již více než sto let. U nás totalitní teror nacistický a komunistický trval jen padesát let. A nacistům a komunistům se nepodařilo zlikvidovat všechny moudré občany, kteří hledají pravdu s úctou k druhým občanům, kteří si cení v Listopadu nabytých svobod, právního státu, spravedlnosti a demokratické dělby moci.

Záhy po Listopadu se mezi námi šíří desinformace, hoaxy, fake news a alternativní proruské myšlení, které je součástí ruského, imperiálního, teroristického lživého putinovského narativu. Cílem je rozdělení a ovládnutí států v Evropě i v zámoří a jejich konečné podrobení se Putinovi, aby Veliká Rus sahala od Lisabonu po Vladivostok. Tomuto myšlení se dokonce podrobují špičky naší společnosti a dokonce i některé celé naše politické strany. Ruští agenti jsou v nejvyšší naší politice a v nejrůznějších vedení závodů.

Od Listopadu se zde rozvíjí politický byznys plný korupce, špatných zákonů, snahy po podřízení policie a justice politikům. Pod falešným protikorupčním úsilím zde vznikla řada stran, které postupně zanikají. Politický byznys vyvrcholil za minulé vlády.

Důsledky toho politického byznysu jsou nedůvěra k politikům, českým, evropským i americkým, nedůvěra k Evropské unii a NATO, nedůvěra vůči hledání pravdy, nedůvěra k občanům, vize zkorumpovaných médií a převahy zla nad dobrem, zmatení pojmu svobody člověka, pochybnosti o policii a justici a nedůvěra k liberální demokracii. To jsou důsledky zmatečné transformace a hybridní ruské války.

A tento zápas mezi demokracií a antidemokraty nabývá nebezpečné kontury. Byli jsme na trajektorii do autoritativního až totalitního režimu a teprve se současnou vládou jsme se navrátili na cestu k osobní svobodě a demokracii. Abychom se neutápěli ve falešných představách a nadále směřovali k liberální demokracii, musíme pochopit, jak to v tom Listopadu doopravdy bylo. Bez toho, co zde uvedu, je náš polistopadový vývoj nepochopitelný. A co uvedu, je všechno veřejně dostupné!

Jak vypadala transformace naší země od komunistické společnosti k moderní svobodné společnosti během Sametové revoluce v Listopadu?

Komunistický ministr vnitra Luboš Štrougal založil Prognostická ústav, ve kterém se pracovalo pod dohledem ruských tajných služeb KGB. Jeho členové již v Listopadu pronikli do Občanského fóra a stali se předsedy nově vznikajících politických stran. Členové Prognostického ústavu zde rozjeli transformaci Československa bez morálky, bez právního základu a v duchu typické ruské korupce.

Další transformační skupinou byli překabátění ředitelé podniků spolu s nejrůznějšími zbohatlíky, jako byli veksláci a podobní.. Členové Prognostického ústavu a překabátění komunisti u nás po Listopadu organizovali společenské změny a utvořili zde výnosný politický byznys, který byl prosáklý ruskou postmarxistickou závistí, nenávistí, lží a korupcí. Z komunistické éry je zde mnoho občanů napojených na ruské oligarchy a jsou ochotni nadále sloužit agresivnímu ruskému imperialismu.

Po nástupu Vladimíra Vladimíroviče Putina k moci vzniknul v Petrohradě speciální ústav s velmi dobře placenými zaměstnanci, kteří měli za úkol po celé Evropě i v zámoří svým trollením rozvracet nejrůznější občanské diskuse ve státech a tvořit nejrůznější hoaxy a fake news za účelem pomlouvání evropských a amerických politiků, vzbuzování nedůvěry k nim, nedůvěry k Evropské unii a NATO, nedůvěry k současnénaší politice, nedůvěry k pravdě, nedůvěry k lidem a ke vzbuzování důvěry v ruskou imperiální politiku.

Tím se u nás vytvářelo a vytváří alternativní myšlení plné falešných údajů. Alternativní myšlení se stávalo součástí naší politiky a věřili mu i mnozí vysoce postavení politici, kteří byli podezíráni ze služby ruským tajným službám, jakoby byli na nich i finančně navázaní. Dokonce kolují mezi námi jejich evidenční čísla a krycí jména.

Na podkladě porušení našeho vztahu k pravdě a porušení vztahu k druhému člověku se rozvíjí politický byznys plný korupce, protekce a snahy po ovládnutí policie a justice. To vede k nedůvěře politikům a politickým stranám, a volá se po silném vůdci autoritativní demokracie směřující k totalitě.

Postupně vznikají nejrůznější nedemokratické, autoritativní strany zaklínající se bojem s korupcí, ale ve skutečnosti jde jen o jejich politický byznys. Tento stav vyvrcholil za minulé vlády. Navíc vznikají autoritativní strany, jejíž členové se zaštiťují vlastenectvím, ale ve skutečnosti podporují ruský imperialismus a dokonce i Putinovu agresivní válku proti Ukrajině a celé demokratické společnosti.

Jaký je Putinův rozpínaný imperialismus toužící po Veliké Rusi sahající od Lisabonu až po Vladivostok? Plný závisti, nenávisti, mstivosti, lží, korupce, strachu a pohrdání člověkem. To vše je trollením importováno do Evropy a Ameriky, takže v současnosti vrcholí zápas o naše svobody a liberální demokracii se skrytě propagovanými totalitami skrze ruskou hybridní válku!

Putin si zjevně představoval, že během tří dnů obsadí Ukrajinu a vymění kyjevskou vládu za vládu vstřícnou k ruskému imperialismu, jako to udělal Brežněv u nás v roce 1968. Pak chtěl pokračovat do pobaltských států, Polska, Slovenska, Česka a dle některých ruských hlášek, že se zastaví až v Lisabonu.

Ubrání se Ukrajina ruské agresi? Netušil jsem, že ruská armáda je tak slabá! Ale přesto se ptám, zda se ubráníme Putinově agresi, zda uhájíme svoje svobody a liberální demokracii. Musíme se ubránit i přes nejrůznější proputinské, rusofilní, české zrádce!

Čím se ubráníme? Moderními zbraněmi? Také. Ale především skrze Ježíšovy hodnoty usilující o pravdu a lásku k bližnímu! Václav Havel si to nejspíš uvědomoval, když vyhlašoval, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. To je jediná cesta, která umožní návrat k našim starým hodnotám a osvobození se od lží a nenávistí. Tím odoláme ruské hybridní válce, zabráníme násilnému podrobení se ruskému agresivnímu imperialismu a obnovíme naši cestu ke svobodám a liberální demokracii.

Bez těchto úvah, které nejsou mainstreamovým myšlením, nedokážu chápat současnou politiku.

.................................

https://www.transparency.cz/trolling-zbran-proti-dialogu/

Zuzana Čaputová je demokratka:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-rozhovor-se-zuzanou-caputovou-celit-lzim-a-dezinformacim-je-cim-dal-tezsi-219461#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Autor: Bohumír Šimek | sobota 19.11.2022 20:34 | karma článku: 18.75 | přečteno: 684x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.87 | Přečteno: 655 | Diskuse

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.95 | Přečteno: 4963 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 2457 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 3585 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 195 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.73 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.85 | Přečteno: 614 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 636 Celková karma 28.44 Průměrná čtenost 1080

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...