Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co je to trolling?

Pro závažnost tématu a příliš velikou zdejší kohortu proruských trollů rozbíjejících diskuse, neotevírám diskusi a všem, kteří články bez diskuse nečtou, se omlouvám předem. Ale příspěvky bez věcné diskuse opravdu nemají smysl!

Zápas Dobra se Zlem je věčný! Pokud se tomuto někdo vysmívá, nemá šanci pochopit naši židovsko-křesťanskou kulturu! A ani není schopen řešit budoucnost Evropy a budoucnost celého světa.

 

Redaktor týdeníku Respektu, kdysi dávno jel do Petrohradu, aby na vlastní oči poznal a pochopil fungování zvláštního ústavu, který zřídil Putin při svém nástupu k moci. Dobře placení zaměstnanci tohoto ústavu mají za úkol rozbíjet jakékoliv diskuse v evropských státech, ale i v zámoří, jako je Amerika. Zcela bez ohledu na pravdu a lež deformují racionální myšlení v Evropě a ve světě. To je první krok Putinovy hybridní války, který bývá nazýván jako trolling.

 

Druhým krokem Putinovy hybridní války je imputace proruského, protievropského a protiamerického narativu s využitím předchozího trollingu. Byly vytvářeny servery, které jsou dodnes nositeli ruského propagačního materiálu. Takových serverů bylo před deseti léty u nás asi padesát, jak referoval týdeník Respekt. Tyto servery, původně ovládané ruskými občany, se postupně dostávaly do českých proruských rukou, které slouží jako Putinova pátá kolona.

 

Velmi dovednými psychologickými metodami vytváří alternativní myšlení, které zcela staví na propagandě ruské hybridní války. Toto alternativní myšlení je vnímáno jako jediná spolehlivá pravda a ostatní dvakrát poctivě ověřená fakta na veřejnoprávních médiích jsou považována za lež pro hloupé lidi. Občané, kteří se dostanou do zajetí tohoto proruského alternativního myšlení, jsou v tomto ideologickém narativu systematicky udržováni falešným, nekorektním novinářským postupem.

 

Šíření tohoto proruského alternativního myšlení napomáhá vysoký počet ruských desinformačních agentů a spousta českých proruských aktivistů, což nejsou jen simplexní lidé, ale nacházíme je na špičkových politických místech u nás! Z velké části byli rekrutováni ze Štrougalova Prognostického ústavu, kde dlouhá léta pracovali pod dohledem ruských tajných služeb KGB, jak informoval týdeník Respekt.

 

První větší varování se nám dostalo od BIS za vlády Topolánkovy, ale naši politici to nebrali vážně! Někteří politici (Václav Klaus, Miloš Zeman, Andrej Babiš a další) našim tajným službám nevěří dosud! Dokonce se varujícím tajným službám dodnes vysmívají! A někteří z nich stále směřují naši republiku do područí ruského agresivního imperialismu.

 

Některé veliké strany byly svými předsedy velmi dovedně a nenápadně směřovány proti Evropské unii, proti přijetí eura, proti hlubší integraci sjednocené Evropy, některé v této nenápadnosti se snaží pokračovat budováním naší závislosti na energetických zdrojích Ruska v rámci možného, ale jsou zde i strany nepokrytě sloužící Putinovu Rusku.

 

Nejparadoxněji jsem takto vnímal komunisty s obratem své ideologie o sto osmdesát stupňů svojí podporou ruského imperialismu! Jiná strana, která se proklamuje jako vlastenecká, se zcela nepokrytě staví do služeb ruské agresivní mocenské politiky a využívá stoupenců alternativního myšlení (narativu ruské hybridní války), mezi kterými úspěšně hledá svoje voliče.

 

Třetí formou ruské hybridní války je postsovětská ekonomická korupce vedoucí k získávání výhod skrze protekci a korupci, přes lež, nenávist, závist, ale i přes pragmatismus, který sám o sobě má ve své podstatě zakódováno směřování k totalitě. Proč zrovna pragmatismus? Protože jsme schopni dávat přednost svému egoismu před vlasteneckými zájmy našeho státu!

 

Však vzpomeňme i na výroky Miloše Zemana, že celý svět směřuje k totalitě. A to ještě nevzpomínám na Václava Klause, který stavěl na amorálním pragmatismu a zcela odvrhnul morálku, občanskou společnost a právní stát. Tato postsovětská korupce je nejnebezpečnější formou destrukce společnosti. To je zjevné všem myslícím lidem u nás!

 

V Listopadu se u nás ujmuli politické moci členové Prognostického ústavu, když se stali předsedy všech vznikajících významnějších stran a prezidenty všech významnějších hospodářských funkcí. Spojili se s postkomunistickými, překabátěnými řediteli závodů a nejrůznějšími šmelináři, a společně zde utvořili korupční postkomunistický politický byznys, který vyvrcholil za minulé vlády, bez větší pozornosti demokratů, medií a občanské společnosti. Tento bezcharakterní, amorální, pragmatický korupční systém otvírá každou zemi k zotročení kýmkoliv! A to Putin dobře ví a využívá!

 

Vyjmenoval jsem jen několik cest ruské hybridní války, abychom si je dokázali uvědomit a postavit se čelem k tomu, co nás čeká! V této souvislosti je dobře si také uvědomit, jak Václav Klaus, Miloš Zeman, Andrej Babiš a další se vysmívají pravdě a úctě k druhému člověku. To je další nástroj ruské hybridní války rozkládající každou společnost. To je také základ trollingu!

 

Jak předvídavé bylo základní heslo Václava Havla, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí! Tato prostá věta je klíčem k našim občanským svobodám, liberální demokracii a právnímu státu.

 

Vzpamatujme se! Stojíme na rozcestí! Jeden ukazatel směřuje ke spokojené občanské společnosti a druhý k nespokojenosti v totalitě!

………………………………..

Naši demokratičtí politikové tyto poznatky již dávno mají, ale mnozí naši občané o tom zatím neví, nebo nechtějí vědět!

Nejnebezpečnější je v současnosti tato hybridní válka na Ukrajině! Válku zbraněmi Rusové prohrávají, protože hybridní válka nebyla připravena v dostatečné síle!

 

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 20.2.2023 21:07 | karma článku: 19,40 | přečteno: 404x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 734x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4987x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!