Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Bohumír Šimek dělá ve svém příspěvku jednu základní chybu. Považuje všechny politiky za stejné a u všech vidí střet zájmů, že jdou do politiky ze zištných důvodů, aby získali majetek nebo si splnili své mocenské ambice. Tím ovšem dělá politice medvědí službu, i když to tak možná sám cítí. Všichni jsou podle něj ve střetu zájmu. Politika je však normální profese, které se musím učit a zejména pro ni potřebuji zkušenost i talent. Jednotlivé profese se ovšem liší, ale jsou vždy službou společnosti a pro každou musím mít nějaké předpoklady, ať chci pracovat jako lékař, učitel, truhlář nebo uklizečka. Každý by měl být spravedlivě (pokud možno) odměňován podle svých výsledků. Andrej Babiš se stal po roce 1989 jedním z nejbohatších Čechů. To mu nezávidím, ale nemyslím si, že se příliš lišil svým postupem od ostatních, kteří také velmi zbohatli za posledních 25 let. Měl k tomu některé předpoklady, které neměl každý. Pracoval v zahraničí, byl členem KSČ a údajně spolupracoval s StB (což popírá). Asi měl i hodně štěstí při získávání podniků v privatizaci. Domnívám se, že by o dotaci nežádal, kdyby tušil, jaké s ní bude mít potíže a že ho top dnes mrzí. 50 mil. je pro něho směšná částka. Proto jsem zvědav, jak svůj čin vysvětlí, nevím, proč to ještě neučinil. Podle dosavadních indicií to vypadá na podvod, i když se jedná o relativně malou částku, který zřejmě rychle uhradí. Jestliže někomu ukradnu třeba je 10 Kč, tak jsem zloděj a už mi taková nálepka zůstane. Střet zájmů u Andreje Babiše je nesporný a je málo demokratických zemí, kde by něco podobného bylo možné. Nechápu Bohumíra Šimka, že kritizuje politiky, kteří to Babišovi vyčítají. Nemůže mezi nimi být někdo, kdo má nějaké ideály a chce společnosti sloužit?

0 0
možnosti
OP

Každý darebák, který dojede třeba jen na okrajový hříšek (zde Čapí hnízdo), byť má na triku i jiné závažnější, může být rád, že se smaží již zde na zemi a má ještě šanci to na zemi napravit :-)

0 0
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, jak se A. Babiš pokouší postavit stát na nohy. Já nic takového nevidím. V čem to přesně spočívá? Vypráví o tom, to je fakt, ale postavit na nohy nás nemůže zvyšování daní, zpřísňování pravidel, jeden zákaz za druhým, mimo jiné prodej o svátcích, zákaz kouření, vykazování každé prkotiny státu, řepka úplně všude, neustálé zadlužování a ani nákup kancelářského papíru Ministerstvem financí pro státní organizace. V čem tedy vidíte tu jeho snahu o stavění státu na nohy? Mně to nějak uniká. Všechna jím navrhovaná nebo podporovaná opatření jsou z mého pohledu kontraproduktivní.

1 0
možnosti
Foto

Možná to bude tím, že každý politik se při své politické práci stává zlodějem a občas i masovým vrahem a slušný člověk se proto této činnosti vyhne. Lidé politiky opravdu nepotřebují. Co potřebují je svoboda v rámci přirozeného práva. Jak pravil před více jak 200 lety můj oblíbený ekonom a myslitel Fréderic Bastiat: „Přestože má člověk rád smír, jsou dva principy, které usmířit nelze: svoboda a donucení. “

2 2
možnosti
JT

Zajímavý pohled, jisté je, že Babiš není flákač a je hodně bohatý. Naletěli jsme mu? Nevím, jisté je, že při volbách mnoho voličů do něj promítlo svůj vztek a frustraci a vidělo v něm spasitele. Pak bych řekl, že zastavil (či přesměroval) penězovody a to mu nejsou ti, co utrpěli ztrátu, schopni odpustit a v tom s Vámi souhlasím.

3 1
možnosti
JL

Protoze se do popredi STRAN nedostane. Do Snemovny volime STRANY. To je odpoved na vasi otazku ode mne.

Stale poukazuji na neschopnost si vychovat nove politiky. Ubijime je nasi zastaralou strukturou organizace statu. Dokud se cesky obcan neprobudi z letargie, bude to za 25 let stale stejne. Dal nebudu pokracovat. Je to ztrata casu

0 1
možnosti
Foto

Babiš není flákač, využil podvodům ke získání miliardového majetku a vstoupil do politiky jenom proto, aby svůj majetek rozmnožil. Využívá skutečnosti, že pod jeho rezort spadají dotace. Jeho firmy v současné době vyhrávají státní zakázky a jemu tečou do kapsičky další miliardy.

4 2
možnosti
PK

Tak politika byla, je a bude vždy svinstvo. Jsme ve stadiu kdy klasické politické strany se znechutily a tak se hledá spása buď v různých Věcech veřejných nebo jsme vsadili na boháče. Babiš, Trump, finský Sittila. Ukazuje se, že 2 nutné podmínky pro úspěch - demokracie, tržní mechanismus nejsou pro úspěch společnosti nutné. Viz Čína, Singapur.

0 1
možnosti

Omyl! Bez svobody není odpovědnosti! Proto jde u nás zdravotnictví do p.....

1 0
možnosti
Foto

Vy se opravdu domníváte, že Andrej Babiš chce vyčistit českou politiku? Svatá prostoto! Jeho postup v kauze Čapí hnízdo nebyl možná nezákonný, každopádně byl ale nemorální. Prostě zneužil dotační příležitosti stejně jako celá řada dalších. A tento člověk nám chce nyní kázat o morálce! Agrofert přitom čerpá dotací hodně. Možná přitom postupoval často podobně jako v kauze Čapí hnízdo. Andrej Babiš to prostě s využíváním různých dotací umí.

4 1
možnosti

Doporučuji přečíst můj článek Cizoložná žena a položit si otázku, zda mnohem více není nemravné, že Fiala a Kalousek křičí "chyťte zloděje" a sami dělají totéž. Jde o ohavnou přetvářku. Babiš se nedělá svatým! To jen Fiala a Kalousek nám toto měřítko populisticky vnucují. Babiš jen slíbil novinářům, že to tu vyčistí. Ano, těm novinářům, kteří ho dnes nestydatě pomlouvají.

1 1
možnosti
PV

P58a15v16e30l 35V65é41b42r

19. 3. 2016 9:13

Stačilo napsat: Agent Bureš mě platí.

4 2
možnosti

Nerozumím příspěvku!

Což už jako obyčejný člověk nemohu sdělit svoji myšlenku, aniž bych byl z čehokoliv obviňován?

:-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!