Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Integrace muslimů v Evropě je možná jen v případě, že se muslim vzdá části své víry. A i to je ošidné, neb to může být jen přechodně.

Skutečnost je jiná: muslim chce, abychom přijali jeho víru. Nějaká vděčnost za přijetí není v dohlednu. V řadě zemí jsou centra radikálního výkladu Koránu, ví se o nich a příslušné vlády nic nedělají.

Je jen málo "čistokrevných" ateistů, ač to někteří o sobě prohlašují. Většina věří v "něco", co je mezi nebem a Zemí.(můj případ) Ale ani kdyby byla celá Evropa bez víry, nemají muslimové sebe menší právo nám spolu s vírou zavádět islámské pořádky.

1 0
možnosti

Samozřejmě, že z našeho hlediska nemají právo zavádět nám tu svoje pořádky. Ale z jejich hlediska mají povinnost nám tu ty svoje pořádky zavádět...

A co s tím?

0 0
možnosti

J84i79ř31í 50J12o60n55á69š

17. 4. 2016 18:22

Nezlobte se na mne,pane Šimku,ale Vaše milosrdenství je tak trošku na nic.Idomeni???Omlouvám se,ale Vás nechápu.Víra Vás asi posiluje,to máte výhodu.Já jsem neznaboh,stejně jako moje nejbližší okolí.A všichni moji nejbližší mají hrůzu z muslimů.Myslíte si,že křesťanský přístup k příchozím je na místě?A to už vůbec nechci diskutovat o tom,že někteří si zaslouží pomoc.Ano,ale kdo je rozliší od teroristů? Vy? Je mi líto,ale tady křesťanská láska poněkud selhává.Rv[>-]

2 1
možnosti
Foto

Hlavně mě udivuje postoj, že by odvěcí nepřátelé křesťanů měli být náhle jejich bližními.

Myslím, že muslimové křesťany za bližní nepovažují. To by od nich nepožadovali speciální daně a nezabavovali by jim majetky.

0 0
možnosti

Evropa odmítla Boží lásku, milosrdenství a Moudrost danou nám v Ježíši, staví se sama na místo Boha, z čehož vychází zvrhlé "ismy" posledních staletí, včetně toho současného - multikulti sociálně inženýrského. Každý z nich stál desítky až stovky milionů mrtvých. Lidé dělají tolik zla (a volí ho), že již je téměř nemožné zabránit další katastrofě s miliony mrtvých. Islamizace Evropy je katastrofou pro zúčastněné lidi. Podívejte se do západní Evropy - jsou možná jednotlivci, kteří se obrátí na křesťanství, nebo kteří přijmou naši kulturu a styl života a jsou za to vděční. Většina jich sem jde pro "pečené holuby, létající do huby", páchat kriminalitu a šířit islám. Lidé vynucující si cestu do zemí s nejbohatším sociálním systémem nejsou žádní uprchlíci, kteří si zaslouží a potřebují pomoc. Pomoc je správná, ale směřovaná k tomu, aby si dobré podmínky vybudovali doma. Z tohoto pohledu je nanejvýš pokrytecké a odsouzeníhodné rozvrácení mnoha států a drancování lidských zdrojů západními zeměmi. Kam to mohou dotáhnout země, jejichž elitu cíleně odsávají bohaté země a jejich představitelé pak káží o solidaritě, lidských právech, nutnosti pomáhat...? Ale to už jsem se dostal někam, o čem nepíšete :-) Zkrátka, děláme příliš zla, odmítli jsme Boží lásku, milosrdenství a moudrost v Ježíši - poznáme tvrdost islámu. Nebo se ještě vzpamatujme?

1 1
možnosti

... souhlasím s vámi, že islámský příliv se pokouší zaplnit vakuum víry v kdysi křesťanské evropě - jen si nejsem jistý, jestli je bourání hradeb, otevírání dveří, jáskyplné objímání a nastavování druhé tváře opravdu rozumný způsob, jak tomu čelit.

Ještě žádná ovce vstříctným a láskyplným přístupem k vlastní porážce nepřiměla řezníka stát se ovcí...

1 0
možnosti

Myslím, že jde o něco jiného. Muslimy jsme sem pustili bez asimilace. Dostali evropské občanství aniž by byli Evropany. Ano, to může být sebevražda Evropy. Ale oni pomoc potřebují. Pak musí přijmout naše evropanství dříve než se stanou občany. A to se nestalo. Po jejich invazi do Evropy mohu spoléhat jen na to, že přijmou evropské zákony a kulturu a křesťanský vstřícný přístup za své hodnoty. Jenže je pro Evropana křesťanství hodnotou? Není. Tak co od nás pochytí? Až se stanou většinou, budou nám poroučet i politicky. Kristovu lásku jsme jim nedokázali zprostředkovat. A tak hrozí uvolnění pudů a občanská válka. Vždyť jsou to právě Evropané, kteří zapomněli, že jen láskou mohou přetvářet svět. Nebo mečem, samozřejmě. Ale to bude krvavá řež.

1 0
možnosti

Pomáhat ano, ale tam, kde je to skutečně potřeba a hlavně tak, aby pomoc neubližovala. Zcela bez ohledu na náboženské vyznání kohokoli.

To, co předvádějí současní "humanisté", ale nesplňuje ani jedno.

1 0
možnosti

Ano! V láskyplné náruči, která přetváří svět, jsme je nepřijali. Někteří z nás je chtějí střílet. Ale to se nám vymstí... Zůstali jsme na půl cesty. Jako s tím českým socialistickým kapitalismem.

0 0
možnosti
Foto

BTW a jaké štvavé dopisy máte na mysli?

0 0
možnosti

Asi naráží na ty primitivy, co chtěli vyhodit ze školy tu teplickou gymnazistku - muslimku. To je samozřejmě obludné svinstvo.

1 0
možnosti
Foto

P12e94t92r 12O47m95e91l60k45a

17. 4. 2016 12:07

S těmi 5 % jste to vážně přehnal ;-D Stálo by to za opravu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1bo%C5%BEenstv%C3%AD_v_Evrop%C4%9B

0 0
možnosti

Pane Šimku, to za vaše idee snad mají lidé pokládat životy?

0 1
možnosti

Moje ideje? Určitě ne!

0 0
možnosti
Foto

Neexistuje bůh, pro kterého by mělo smysl umírat.

1 3
možnosti

Existuje podle vás nějaká idea, pro kterou stojí zemřít?

2 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!