Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

Krestanstvi je blud, Islam je blud. Pokud Vam chybi kriticke mysleni, mne do toho netahejte. Buh knihy je zjevny nesmysl.

1 1
možnosti

Škoda, že neumíte argumentovat a vysvětlit nám své sdělení, že Bůh je blud. Pak teprve je možný střet našeho myšlení. Nadávky nám nepomohou.

0 0
možnosti
KC

Multikultura je něco jako klub pomatených. Je možné se z ní vyléčit, ale škody jsou nevyčíslitelné.

0 0
možnosti

Zdá se, že jsem zaspal dobu. Většina z vás funkční multikulturalismus s pozitivním ovlivněním kultur odmítá a zároveň je stoupencem prolínání kultur zcela vyprázdněných, je pro paralelní život různých kultur, kterým však chybí jejich obsah.

0 0
možnosti

Obohacujte se islámem, jak je ctěná libost, ale pokud možno sám a na vlastní riziko. Mohu doporučit destinace jako je Afghánistán, Saudská Arábie, Írán a podobně.

Přeji šťastnou cestu. R^

1 1
možnosti

Pozoruhodné nepochopení!

Mám kamaráda, který se zabývá srovnávací teologií. A jeho informace mi stačí. Nepotřebuji zkoumat islám osobně. Já jsem křesťan a poslední dobou žasnu nad tím, jak nejrůznějšími cestami lze prožívat a co různých spiritualit v sobě zahrnuje křesťanství. Každý má možnost naplnit svůj život podle svého naturelu.

0 0
možnosti
TP

Aha, takže islám je vlastně v pohodě, má akorát takovou tu nevýhodu, že polovina lidstva (ženy) v něm má hodnotu velbloudího výkalu a druhá polovina sice může žít jakž takž v pohodě, akorát má pořád za zadkem kontrolu, jestli ten islám trochu nefláká. A pokud ten islám fláká, tak skončí velmi nehezky... Zcela upřímně tedy závidím autorovi blogu jeho optimismus.

0 1
možnosti

Nejhorší je žít ve svých konstrukcích a iluzích. A stejně nebezpečné jsou iluze proti křesťanství nebo proti islámu!

Stejně jako nevěřící jsou požehnáním pro věřící, mohli být muslimové požehnáním pro křesťany nebo křesťané požehnáním pro muslimy.

Ale v prostředí nenávisti není život, tam je jen smrt!

0 0
možnosti
MN

Ať se na mě autor nezlobí, ale tak rádobyvznosné avšak e skutečnosti bezobsažné = konkrétizaci myšlenek v činy neobsahující, to není ani na úvodník nějaké ideologické příručky Rv

1 1
možnosti

Škoda, že Vaše zpráva je tak emocionálně vypjatá, že svojí emocionalitou ztrácí na svém poselství. Proč bych se měl zlobit? Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
JS

J32o85s31e97f 76S36u71k

30. 4. 2016 18:24

To, že je současné vedení Evropy pomatené a osekává kořeny vlastní kultury ještě neznamená,že lidé v Evropě si nechají vnutit kulturu stedověkou a nenávistnou ideologii skrytou pod zástěrkou víry. Pevně věřím, že současné vedení buď zásadně změní svůj přístup nebo bude zásadně změněno![>-]

6 1
možnosti

Ani Merkelovou ani Sobotku nepovažujeme za pomatence, že? Nejspíše jde o křesťany, kteří si rozhodně nehodlají vnutit islámskou víru. A nenutí ji ani nám. Odkud se tyto zmatenosti šíří?

Tu agresi vůči našim politikům jsem již někde slyšel. A celkem nedávno. Od jakýchsi zelených mužíků...

0 0
možnosti
JR

J25a48n 29R80á40ž

30. 4. 2016 17:51

Multikulturalismus je stejně idiotská utopistická ideologie jako je komunismus.

Je založen na stejně mylných předpokladech. Komunismus hlásá sociální rovnost a ve všech státech, kde se ho pokusili aplikovat se zvrtnul v totalitářskou diktaturu a zanikl pro svoji nefunkčnost.

Multikulturakismus hlásá pokojné a mírumilovné spolužití příslušníků různých kultur. A vypadá to taky, že jediný způsob, jak tuto ideologii krátkodobě prosadit, je totalitářská diktatura, kterou předvádí Merkelová a Bruselští byrokrati, i když už jim musí být naprosto jasné, že fungovat nikdy nebude.

Multikulturalismus zanikne stejně jako zanikl komunismus, ale následky se budou odstraňovat obtížněji, než se odstraňovaly následky komunismu a obávám se, že se bude demontovat spíše rumunskou krvavou cestou, než sametovou českou..

6 1
možnosti
BH

... islám a křesťanství jsou si blízké asi jako šaría a Desatero - zcela zásadně odlišný přístup k vytváření řádu... zatímco naše kultura stojí na deseti jednoduchých a jednoznačných pravidlech, muslimská kultura stojí na neuvěřitelně komplikovaném systému nařízení a příkazů...

... Desatero se naučí a pochopí i dítě během pár minut, šaríju pochopit nelze, protože protože posouzení každého konkrétního případu závisí na libovůli konkrétního vykladače...

... desatero vymezuje základní mantinely systému - tohle dodržujte, jinak si dělejte co chcete...

... islám přesně definuje každý krok muslima, nic neponechává na jeho vůli, existuje jen vůle Alláhova...

... jak mohl jediný Bůh stvořit dva tak odlišné systémy?

1 1
možnosti
DS

Treba tim dává najevo, ze jsou určeny pro dvě zcela odlišné kultury... Ze lidé v různých částech světa skutečně nejsou stejní a ke spokojenosti potřebují něco trochu jineho ;-)

1 1
možnosti
AB

Stačilo by napsat, že multikulturalismus je v našich podmínkách jen prokazatelně nefungující a pokrytecká idea.

4 1
možnosti

Samozřejmě! Ale já Vám kladu otázku pro je ta idea nefungující a proč ji považujete za pokryteckou?

0 0
možnosti
RS

Pane Simek, myslim, ze jste to tak trochu popletl. Pletete si nabozenstvi a viru v Boha s kulturou. Nase krestanska kultura je v nas at chceme nebo nechceme. Je v nasich genech. Je v nasich ustavach a zakonech v architektonice nebo hudbe. Je v nasem podvedomi. Protoze je diametralne odlisna od dnesniho islamu nastavaji mezi krestanstvim a islamem antagonisticke rozpory. V pro nas temnem stredoveku, kdy v islamskych zemich vladl tolerantni islam vzketala tam veda a umeni. Z techto hodnot cerpala i nase renesanse. Islamska hirearchie tento islam zabila. Srovnejte architekturu Aleppa a architekturu Isfahanu nebo Buchary. Lepe se neda vyjadrit, co se s islamem stalo. Dnes nam dnesni islam nema co nabidnout.

15 0
možnosti

V podstatě souhlas! Víra a náboženství jsou součástí kultury. Jen ta víra v nás je nějaká plytká, zpráchnivělá, neživoucí. A takovou kulturu snadno nahradí i horší kultura. Však i ta kultura islámského státu je nějak člověku nepřiměřená a s vrcholnou islámskou kulturou nemá nic společného.

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!