Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Možná uvažujete špatným směrem.Co když právě křesťanství,pokora a nastavení druhé tváře je právě to,co způsobuje nynější agresivní šíření islámu v Evropě? Naši předkové byli bezesporu všichni křesťani.A přesto proti islámu bojovali.

0 0
možnosti

Bojovali s mečem jako křesťané. My pohrdáme Kristem a bojujeme jen slovy tak, že se jen bojíme, nic neděláme a čekáme, kdo nás zachrání... Hospodin? Když odmítáme svoje vyvolení?

:-)

0 0
možnosti
JR

J34a22n 74R41á35ž

21. 8. 2016 13:09

Karma!

Společnost, která nejenom nectí, ale přímo se distancuje od symbolů ideologie, která ji historicky utvářela a naopak velmi ochotně přijímá a už začíná i chránit symboly ideologie zcela cizí a zřetelně nepřátelské, nemá nárok na vlastní existenci.

Na rozdíl od dekadentního západu, máme větší šanci znovu najít cestu k nalezení podstaty svého národního bytí.

0 0
možnosti
OP

Já vím, ten článek není pro mě, jak sám píšete, ale stejně si prsknu. Píšete o spáse - tedy spáse podle vašich představ. Jedná se ale pouze o nátlakové oblbování v intencích křesťanských praktik a se spásou to nemá nic společného. Kdo to totiž vidí jinak, půjde do pekla ;-D

0 3
možnosti

Někdo dělá na zemi nebe a někdo peklo! To není oblbování. To je fakt!

:-)

1 0
možnosti
MK

Motto: čemu věří muslim v SA a čemu muslim v Evropě? Při opakované četbě (spíše při pachtivém louskání) Koránu mně stále častěji napadá otázka, jak tyto řádky - verše chápe čerstvý konvertita, tedy každý muslim - začátečník?!

A hned vzápětí je další otázka: kdo má právo mu hodnověrně tento text vysvětlit, tedy dát výklad?! Zde je odpověď celkem lehká; každý imám, zpravidla vystudovaný na některé islámské univerzitě.

Ale to už se valí otázek přehršel. Ve stejném ročníku (tak jako v česku známý bývalý pražský imám Sámer Shehadeh, který často uvádí , že studoval na prestižní univerzitě v Medině), studovali budoucí imámové z různých zemí; jak z islámských, tak i z evropských. A to už se dostáváme skoro na horkou půdu. Myslíte si, vážení čtenáři, že výklad Koránu byl jiný pro islámské studenty a jiný pro evropské? Určitě ne, výklad je jen jeden, tedy z pohledu univerzity v Medině. Že by na půdě Saudské Arábie a v místě, kde Mohamedův krok předcházel krokům studentů, se zaobírali evropským právem a návazně cíleně omezeními pro vyhovění příslušným zákonům hostitelské země, o tom vážně pochybuji.

Jaký je tedy od těchto absolventů výklad veršů, těch, které jsou zjevně v rozporu s demokratickými pravidly? Netrpí místní imámové schizofrenními stavy, když jsou nuceni těmito evropskými § to nejlepší na světě, dle svého nejniternějšího přesvědčení, křivit a zamlčovat? Ne, nedělají si tyto vrásky a dokazují to některé zveřejněné nahrávky z mešity.(autor p. Lhoťan) Nedávají výzvy k nastoupení na Boží stezku s malým džihádem; na to ještě v ČR doba (a počet oveček) nedozrála. A zde jsme u jádra problému. Nejednotnost výkladu jedné knihy a to jen dle aktuální situace a neexistence náboženského centra, dává muslimům široké pole působnosti.

0 0
možnosti
MK

Různost výkladu a neochota o něm diskutovat (hlavně v západoevropských zemích) a důraz na charakter islámu jako náboženství, to je ta hlavní zbraň v šíření islámu a obrana proti kritice. A to přesto, že všichni, na obou stranách, vyznavačů a kritiků, vědí, že cíl muslimů je 100% naplnění zásad knihy, která je jediným spojujícím článkem náboženství jednoho muže. A na takovou politiku máme přistoupit? Ne, buď jasná pravidla pro muslimy v Evropě a nebo NIC!!!

Zpět k titulku: při novém a opakovaném probírání se verši Koránu vystupují na povrch i méně uchopitelné otázky, které by bylo dobré objasnit. Nebudu se zde zabývat jiným vnímáním věřících údajně stejného abrahámovského Boha pro židy, křesťany a muslimy. Ten v islámu, Alláh, který má jmenovitě 99 vlastností a je tedy i vševědoucí, všemocný a u každé sůry i slitovný. Křesťanský Bůh má zájem spasit všechny lidské bytosti, kdežto Alláh zjevně selektuje: 16/93 "Kdyby Bůh chtěl, byl by vás národem jediným učinil, avšak On dává zbloudit, komu chce; a uvádí na správnou cestu, koho chce;..." nebo 16/37 "Snažíš-li se vést nevěřící cestou správnou, pak věz, že Bůh nevede ty, jímž zbloudit dal -..." Připadá mi to jako rozdělení na lovce a lovnou zvěř; do koho by se muslimové trefovali, koho by zotročovali, kdyby Bůh učinil všechny lidi na světě muslimy?! Asi nebude pravdou, že jde o stejného Boha!

0 0
možnosti
MK

Celý tento článek směřoval k poslednímu odstavci. Otázka: jak může katolická církev zachraňovat Evropu před islámem, když někteří jeho představitelé včetně toho nejvyššího se s muslimy bratříčkují?!!! Není to další překážka těm váhajícím, kteří by návrat k pozitivním zásadám a k Ježíšově lásce uvítali?!!!

2 2
možnosti

Není to překážka hledajícím! Není to překážka pro křesťany následující Ježíše Krista. A není pochyb, že takovými křesťany jsou především P.P. František, Tomáš Halík, Zbygněv Czendlik a mnoho upřímných, poctivých křesťanů.

Může to být překážkou snad jen konzervativním křesťanům.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Bohumíre, dnes karma na kvadrát.

R^

3 0
možnosti

Dík, Tomáši! Původně jsem Tě chtěl zahrnout i v příspěvku 31044 ke křesťanským elitám.

:-)

0 0
možnosti
MC

Vzdělaný člověk nepotřebuje nadpřirozeno k životu. Oprašovat kulturu, jako dědictví našich předků ano, ale vědeckotechnický pokrok dává lidstvu tvůrčí přesah. Pokud by se západní svět spojil a postavil jasně k vědeckému pokroku směřovalo by lidstvo rozumně výše a vpřed. Vše ostatní je zpátečnictví a dnes všudepřítomný převažující levicový zmar.

2 3
možnosti
ZH

Levicový zmar vyplňuje prázdné místo. Každý člověk potřebuje nějakou ideu, která ho drží při životě. Vytratí-li se kvalitní idea, cpe se na uvolněné místo nějaký balast, který zdánlivě předchozí ideu aspoň částečně napodobuje, ve skutečnosti ji však nakonec popírá.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS