Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvRvRv Váš poslední odstavec vyzývá k cenové anarchii za zdravotní péči, k blahovůli lékaře, kolik si řekne za jakýkoli banální úkon.

Napíšete delší článek a vůbec se nezmíníte (když mluvíte o penězích), že není možné konkurovat platům v Německu a jinde. Nezmíníte, že odchází z každého ročníku cca pětina absolventů, nezmíníte, náhončí z Německa verbují už i na školách a výsledkem je fakt, že stát platí studium NĚMECKÝM LÉKAŘŮM!!!

Zubaři? Moc často se nedočtete, jaký přiznávají příjem. Už našli obezličku i na běžnou plombu v podobě LEPŠÍHO amalgámu, abychom vždy museli platit. Za menší zákrok s bílou plombou 1200 - 1500 ,- Kč a to jsem ještě při zemi.

Nejste soudný; nelze mít ceny stejné jako na Západě, u vybraných profesí (které mohou společnost vydírat) stejné platy a tvářit se, že jsme solidární s mladými rodinami, důchodci, postiženými atd.

A do toho si občas přihřejete polívčičku, jak musíme pomáhat ekonomickým vyžírkům z Afriky. Jděte se.....

0 1
možnosti

Tak postupně:

Já mluvím o přirozených vztazích a jejich skutečné efektivitě, Vy mluvíte o cenové anarchii. Já mluvím o tom, že příroda nám dokáže nejlépe srovnat všechny naše nesmyslné výmysly, Vy mluvíte jen o penězích! Vám se líbí socialismus, já mám rád efektivní společenství normálních pracovitých lidí.

Nepsal jsem o Německu, ale o Česku, kde hrozí rozvrat zdravotní péče. Ano, pětina studentů na lékařské fakultě jsou cizinci, kteří se vracejí domů, a malé procento Čechů též odchází do ciziny, protože zde máme rozvráceno jak odměňování tak vzdělávání lékařů. Vzdělaní se pak většinou vracejí.

Pálí Vás peníze zubařů? Z něčeho musí žít, když mají splácet dva a půl milionu korun za zřízení si ordinace. Když si ji koupí kompletně, je to mnohem víc!

Já nejsem soudný, když vy neusilujete o to (na rozdíl od lékařů), aby cena práce u nás tolik nezaostávala za cenou práce jinde v Evropě? Vždyť u nás nechybí jen stovky lékařů a tisíce sester, u nás chybí 70.000 dělníků! U nás nejsou vybrané profese, které mají srovnatelné platy se Západem? A co právníci, jejichž studium je mnohonásobně lehčí? Kdo je nesolidární s mladými rodinami a důchodci? Jste to právě vy, kteří neusilujete o vyrovnání se s ostatní Evropou!

Váš poslední odstavec je nesrozumitelná perla! Nikdy jsem neprotěžoval ekonomické vyžírky, nikdy jsem neprotěžoval soužití s černochy, Araby nebo muslimy! Požadovat adekvátní pomoc potřebnému je o něčem zcela jiném!

:-)!!

0 0
možnosti
Foto

Vaše víra v autoritu u moci vám nedovoluje zamyslet se, jak byste to dělal, kdyby jste si mohl o všem, kolem zdravotnictví, rozhodovat sám. Jediné co nakonec dokážete je stavět se do pozice pozitivního kritika.

Pozitivní kritik směle útočí na současné představitele autority, ale vždy se vyhne přímé kritice této institucionalizované pozice obecně. Naopak, jeho argumentem většinou bývá, že do tohoto autoritářského křesla by mělo být soustředěno více moci, která - když bude v rukou toho správného vládce - bude použita ke všeobecnému prospěchu všech.

Úkolem pozitivního kritika systému je, aby razantně odsoudil počiny a zkorumpované jednání současné vládnoucí třídy, a tím si naklonil masy, ale zároveň si musí dát velký pozor na to, aby nepoškodil pozici autority obecně. Obzvláště opatrný musí být v tom, aby náhodou v masách nevzbudil dojem, že samotná existence instituciolizované pozice autority je oním umocňovatelem nevraživostí, chaosu a bídy. Tím by si totiž podkopal půdu pod nohama, neboť zachování statusquo je zároveň zárukou jeho živobytí.

0 1
možnosti

Na rozdíl od většiny našich politiků, včetně těch "pravicových", ctím přirozené vztahy v občanské svobodě, ctím spravedlnost a ctím smysl pro pravdu. Pro zachování současného systému rozhodně nehoruji! A svobodné práce bez házení klacků pod nohy našimi politiky se nebojím! Bohužel, téměř všichni ctí jen to socialistické inženýrství, včetně našich "pravičáků"!

0 0
možnosti
Foto

Pan Heger z TOP09 byl jiného názoru. Když byla tato strana u moci, tvrdil, že lékařů je dost.

0 1
možnosti

To tvrdí všichni politici, Svatopluk Němeček dodnes!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS