Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane doktore, poklona za Vaše články. Myslím, že takto by měla práce a odbornost všeobecného lékaře vypadat. Pak by zdravotnictví nebyla "černá díra" a mnozí specialisté by zašli na úbytě. To není žert!

Pane doktore, hrajete taroky? Díky za odpověď.:-)

1 0
možnosti

Jistě je to škoda, ale taroky mne nikdo nenaučil. Jen si nejsem jist, že při svých aktivitách bych na ně měl čas. Karetní hry už asi nechám na stáří.

0 0
možnosti
Foto

Rád jsem si přečetl tento článek. S přibývajícími roky jsem ale zjistil, že mne mé zdraví zajímá čím dál tím méně. Zřejmě vím, že teď už toho moc nezachráním. Jen, prosím, to tykání až po první sklence. Nejdříve!:-)

1 0
možnosti

Sednout si s Vámi na sklenku dobrého vína, proč ne? Na tykání nejsem tak háklivý. Společenství, ve kterých jsem se pohyboval byla plná důvěry.

A to, že Vás Vaše zdraví tolik již netraumatizuje je dobře. Proč také, když jsme se postarali o rodinu a nyní jsme v přirozeném, klidném očekávání věcí příštích...

0 0
možnosti

Děkuji za skvělou zdravotní osvětu, pane doktore. Vás bych chtěl mít za svého praktického lékaře, a rád bych si i připlácel. Největším zlem socialistické "bezplatné" lékařské péče je právě nedostatek času lékaře pro komplexní vyšetření a vyslechnutí jednotlivých pacientů. Jako de facto státní zaměstnanci jsou tlačeni pracovními normami k povrchnosti a zanedbávání.

1 0
možnosti

Bohužel, zrušením regulačních poplatků (dát lékaři na pivo za ošetření a v Praze to možná nestačí ani na malé!) ČSSD zhoršila lékařům pracovní podmínky ze dvou stran! ČSSD odebrala ze zdravotnictví 5,5 miliardy korun (převážně přímo z platů!), které dosud nenahradila, a navíc odebrala tím čas lékaře pro pacienta!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za lidské a fundovane odpovědi. Mohl byste si tu otevřít poradnu.

1 0
možnosti

No tak si ho hned zmerim:)

0 0
možnosti

Děkuji, pane doktore. Velmi zajímavé. Mně obdobně "ublížila" generalizace hraničních hodnot. Sebelehčí medikamenty mi způsobovaly syndrom řetízkového kolotoče. Navíc, jak trefně označil můj lékař, "startuju na bílé pláště". Nyní, o 10 let později, tlak vyšší mám, hlídaný a mírně moderovaný velmi rozumnou lékařkou-internistkou:-)

0 0
možnosti

Hrozně zajímavé. Já mám jinou zkušenost. Pořád jsem měl vysoký tlak a doktor mne pořád nutil léky. Potom jednou vzal delší návlek na rukáv a najednou jsem vysoký tlak neměl. Pak jsem to zkoušel kdykoli mi někde v ordinaci měřili tlak. Nechal jsem se změřit "standardem", potom jsem jim řekl, že mám velký obvod ruky jestli nemají větší návlek. Pokud jej měli, vždycky byly naměřené hodnoty výrazně nižší. Jak mám věřit měření, které závisí na tom, jak má doktor nebo sestřička velký rukávník?

0 0
možnosti

Ano, "rukávník" musí odpovídat šíři paže.

0 0
možnosti

Děkuji pane doktore, s vysokým krevním tlakem jsem léčen cca 25let a vzhledem k tomu, že můj bývalý internista a má současná internistka, nepodléhají módním lékařským názorům na tento problém a v podstatě se chovají ve smyslu Vašeho názoru, ještě jsem na živu.

1 0
možnosti
Foto

Pane doktore Vy byste měl přenášet na lékařské fakultě a nejen to, ale i dělat přednášky na seminářích, protože by vaší zásluhou bylo mnoho lidí ušetřeno zdravotních rizik, která vznikají ze stále zvyšujících se dávek léků na tlak. Většinu lékařů zajímá jen číslo které naměří, příčiny ani náhodou.

Také patřím do skupiny těch, kteří se léčí a tedy i já mohu za ta léta určit, kdy je můj tlak nejvyšší. Je to při návštěvě lékaře a při stresové situaci. Nezvyšuje ho jídlo, ale psychika, to je prevít, ta s ním umí zamávat.

Co je však největší problém, to je změna medikace. Firmy chrlí stále nové léky a lékaři ve spolupráci s dealery jsou v tomto směru velmi flexibilní a předepíší vám nějakou novinku. Vím o čem mluvím, nedávno mi také přestali můj lék vyrábět a mé tělo se brání vedlejšími účinky, které naštěstí po malé korekci odeznívají.

Moc Vám děkuji za váš příspěvek, který by však měli číst nejen pacienti, ale především ti lékaři, kteří se pro svůj alibismus řídí pravidlem, čím víc, tím líp a místo aby vás uklidnili, předepíší další tabletku, tedy nový hřebík do rakve.;-(

0 0
možnosti

Nevidím to tak negativně. Zdravotnictví zadarmo pro bohaté i chudé a neodpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče nesou svoje negativní ovoce, ale stále je dost lékařů pracujících ve prospěch pacienta na svůj úkor.

Sám v léčbě kromě opakovaných doporučení odborníků se držím zásady, že k léčbě užívám špičková léčiva, která znám a jejichž efekt jsem si již dávno ověřil. Pokud nemocnice změní svoji léčbu a změna není nutná, většinou se s pacienty domluvím na původní úspěšné léčbě.

Vaše slova jsou milá, ale znám svoje limity i vzhledem ke svému věku.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS