Diskuse

Hrad lže

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

RvRv V kterém JZD Vás učili kydat hnůj? Umíte to skvěle!

Už jsem to někde napsal: Herman určitě zná proceduru udílení ocenění, takže moc dobře věděl, že bez dopisu podepsaného Mlynářem jsou všechny skutečné a nebo neuskutečněné telefonáty vedlejší. Měl být první, kdo to měl strýčkovi osvětlit!!

Hermanův protivládní akt volá po jediném: demisi!

A ty Vaše ostatní žvásty na Zemana... když nemáte nic lepšího, prezentujete jen svou malost.

0 3
možnosti
PS

P20e57t74r 38S60k58á84c65e79l

25. 10. 2016 22:03

Pane autore, i když se neshodneme v hodnocení nesmyslu, který tento víkend musí všichni provést (pootočení hodinami vzad) a na dalších pět let nedávno vláda ČR rozhodla o pokračování, souhlasím s Vámi v odstavci, v němž uvádíte nezvratný fakt o střídání "stráží" na postech vedení státu - jednou Pepík, podruhé Franta. Takto negativně volí, neustále od roku 1990, naši voliči či občané. Vlastně to bylo jednou Václav K., podruhé Miloš Z. Poslední faux-pas bylo, jak pan prezident chtěl překotně jmenovat velvyslankyní na Slovensku manželku svého podporovatele a/nebo oponenta....? Lomítko ve slově a/nebo znamená obě možnosti, v tom je kouzlo češtiny, pravopisu. Bezzásadovost v politice nemá co dělat, v dobré politice. Jinak je to paskvil, kterého jsme svědkem v přímém přenosu 26 let.

0 0
možnosti
Foto

trencle vlající nad Hradem byly trefným vyjádřením co si lidé o prezidentovi myslí

a je nás určitě víc kteří se za některé jeho postoje a výroky občas stydíme

na druhé straně to jak se hrotí situace kolem Hradu právě kvůli nevyznamenání kanadského podnikatele, který většinu života prožil v cizině, je ostudou všech zúčastněných pan Herman rozpoutal hysterii zbytečně a účelově a to ještě teď v televizi tvrdí že politici jakožto profesionálové by měli být schopní spolupracovati přes rozdílnost názorů-podmiňovat udělení medaile nesetkáním se s dalajlámou je od prezidenta vvydíráním, (pokud tomu tak bylo), ale politici postupují podobně-nedáš medaily - tak my nepříjdem na Hrad u pokazíme státní svátek

můžeme být na svou zemi fakt pyšní

1 4
možnosti
PS

P77e67t46r 30S40k36á55c68e49l

25. 10. 2016 21:51

Stydět se máme jen za neschopné chlapce, kteří nás za 26 let přivedli tam, kde jsme. Národ, potažmo naše zem za to nemůže. Vlastně trochu ano, podle toho že nyní občané s právem volit volili ANO, potvrdili jen, že od roku 1990 se zde volí negativně. Jednou Pepík (zpronevěří se slibům) a podruhé Franta (to stejné, ale v modrém).

0 1
možnosti
Foto

Byl jsem zvědav na Vaší reakci na dnešní tiskovku. Text jsem celý nečetl, pátral jsem jen po té reakci. Našel jsem. Nijak se tam informace z dnešní tiskovky nepromítly. Takže se dá Váš blog označit za lživý.

5 4
možnosti

Příliš jednoduchý odsudek! Podle Vás lžu, protože Ovčáček promluvil po mně...

Rv

1 1
možnosti
Foto

J95i51ř20í 53K96i33n13d25l

25. 10. 2016 12:57

RvRv Milouš Zeman nastoupil do Prognostického ústavu v lednu roku 1990 a byl tam do roku 1993.

1 2
možnosti

Miloš Zeman jako prognostik již v srpnu 1989 vydal článek předznamenající Listopad.

0 1
možnosti
Foto

I když je část informací v blogu prokazatelně lživá? Takhle si tedy představujete neustupování zlu, nelhaní na veřejnosti, metody slučitelné s morálkou, smirné a beznenávistné postoje? Máte zajímavé vidění světa.

1 2
možnosti
OK

To, co se dnes děje, je názorným příkladem důsledků ustupování zlu. Kdo nebyl v době prezidentské volby slepý, nemohl popřít vážné aféry, které se děly kolem Zemana v minulosti, včetně nepopiratelného lhaní veřejnosti. Lži a manipulace provázely i Zemanovu prezidentskou kampaň. Nepochybuji o tom, že mnozí z voličů Zemana to viděli a věděli, ale přesto zlu ustoupili, snad proto, že čekali nějaké dobro, jež toto zlo vyváží.

On samozřejmě žádný politický kandidát nikdy není bez chyb. Měli bychom si ovšem dávat velký pozor na to, zda kandidát na funkci bez sebemenších skrupulí nepoužívá metody zjevně neslučitelné s morálkou k dosažení svého cíle pod heslem účel světí prostředky.

A právě toto Zeman dělal před prezidentskou volbou a dělá to i dnes. Ústupky zlu, někdy i zdánlivě drobné, pokud se navrší, mohou nechat kolos zla rozjet jako nikým neřízený vlak, který už nejde tak snadno zastavit.

Tímto rozjetým vlakem není jen samotný Zeman a jeho hradní parta. To by ještě nebylo tak zle. Rakovina bohužel zasáhla celou společnost. Rozjetým vlakem jsou i nesmiřitelné, nenávistné postoje ve společnosti, ztráta ideálů, slušnosti, zmar. Kdo si myslí, že kdyby Zeman dnes odstoupil, jsme zachráněni, hluboce se mýlí.

10 5
možnosti

Velká KARMA pane doktoreR^ a za chvíli dám druhou. Co slovo to pravda - děkuji. Připravte se ale na nástup šéfa mediální ochranky pána Hradu jistého p. Hermánka - krycí jméno Dvořák, reg.č.35180 a 7537, který je ve službách StB nepřetržitě od r. 1984 a je vždy a za každých okolností chránit svého spolupracovníka MZ - krycí jméno Man, reg.č. 27296 ve službách StB od r. 1983.

7 4
možnosti

Děkuji za informace!

2 1
možnosti
MD

V. Burian, neco jako radce, rika v jedne pohadce J. Werichovi, jako krali

"clovek by nemel zestarnout, dokud nezmoudri".

2 1
možnosti
Foto

Bohumíre, jak může budova lhát?

1 1
možnosti
SB

Z hlediska jazykovědy se tomu říká metonymie, tedy když se slovo používá v jiném smyslu, než je jeho význam jazykový, ale když to je úzce vázáno na původní smysl.

Když řeknu, že zkouška z chemie byla pro Jiřinu Waterloo, není to metonymie, nýbrž metafora, protože Waterloo znamená neúspěch, avšak stejně tak jsem mohl říci třeba Bílá Hora. Když však řeknu, že Napoleon zemřel necelých šest let po Waterloo, je to metonymie. Waterloo je název městečka, takže z jazykového hlediska je nesmysl říkat "necelých šest let po Waterloo", protože Waterloo existovalo před bitvou, během bitvy a existuje i dodnes. Není to časový údaj, jako není časovým údajem třeba Říčany u Prahy nebo Bělá pod Bezdězem, ale všichni víme, jak je to myšleno.

Stejně tak když řeknu, že jsem snědl dva talíře a vypil tři sklenice. I to je metonymie. Já jsem ty talíře nesnědl a ty sklenice nevypil. Já jsem snědl guláš obsažený v jednom talíři, poté jsem si ten samý talíř ještě jednou naplnil a opět jsem snědl ten guláš, pak jsem si během večeře třikrát naplnil jednu sklenici a vypil jsem její obsah.

Stejně tak když lékař řekne, že před hodinou přivezli jedno slepé střevo. Ve skutečnosti přivezli pacienta se zánětem slepého střeva.

Italská kuchyně mi chutná - je to metonymie, protože "kuchyně" je místnost, nikoli způsob stravování. Rovněž tak je metonymie, že v nabídce nábytku je nyní krásná hnědá kuchyně z dubového dřeva - nejde o místnost, nýbrž o nábytek do té místnosti.

Stejně tak "včera večer jsem poslouchal Smetanu". Poslouchal jsem Smetanovu hudbu. Rozhodně jsem neposlouchal Smetanu, protože ten v mém bytě včera večer nebyl.

Jiné příklady: Bílý dům rozhodl (ve skutečnosti rozhodl americký prezident), celé kino se smálo (smáli se lidé v tom kině), Moskva vyjednává s Kyjevem (vyjednávají ruští a ukrajinští politikové), Karel je na neschopence s průduškami (průdušky má Karel celý život, nyní je na neschopence se zánětem průdušek), mluví o tom celá Paříž (ve skutečnosti o tom mluví Pařížané).

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS