Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore,

dal jsem vám karmu za to, že snažíte o reformu zdravotnictví, ale nesouhlasím s vašim názorem.

1. Na naši prťavou republiku stačí bohatě jedna zdravotní pojišťovna. Ostatní je pouze studna na peníze.

2. Máme dostatek soukromých zdravotnických zařízení. I vy si můžete otevřít svoji soukromou praxi, pokud na to máte a myslíte si, že nemusíte být smluvně vázán na zdravotní pojišťovnu.

3. Jediné, co je potřeba udělat, je uložit zákonem zdravotní pojišťovně, aby zaplatila soukromému lékaři průměr nákladů na danou diagnozu z veřejného zdravotního pojištění, pokud se jedná o jejího klienta. Ostatní náklady by si musel klient u soukromého lékaře uhradit sám.

4. Pak by záleželo pouze na pacientovi, jestli si zvolí lékaře vázaného na zdravotní pojišťovnu, nebo soukromého lékaře, pokud si myslí, že soukromý lékař mu dá lepší službu. Brzy by se pak vědělo, který lékař je po stránce odbornosti lepší a ten lepší by měl ordinaci plnou pacientů, ale vůbec to nemusí být ten soukromý lékař.

5. Komunismus do toho nepleťte, protože ani za komunismu, nebylo naše zdravotnictví na špatné úrovni.

0 1
možnosti

"3. Jediné, co je potřeba udělat, je uložit zákonem zdravotní pojišťovně, aby zaplatila soukromému lékaři průměr nákladů na danou diagnozu z veřejného zdravotního pojištění, pokud se jedná o jejího klienta. Ostatní náklady by si musel klient u soukromého lékaře uhradit sám."

Dost divna predstava. To by se mi teda nelibilo. Co kdyz nekdo nebude mit dotatek penez.

0 1
možnosti
Foto

Pokud vás podle neexistuje konkurence zdravotních pojišťoven, proč za rok 2015 byla vyhodnocena jako nejlepší pojišťovna co se týká benefitů Zdravotní pojišťovna MV. Já jako občan nechci, aby mě někdo nutil být ve Zdravotní pojišťovně, kterou mně určí stát. Já chci mít možnost si Zdravotní pojišťovnu vybrat.

1 1
možnosti

K Vaší první větě se jen zeptám: Slyšel jste již o Potěmkinových vesnicích?

I já bych si rád smysluplně vybíral v rozličných pojistných produktech různých zdravotních pojišťoven, což tento stát stále ještě neumožňuje.

0 0
možnosti
Foto

V Reflexu jsou rozhovory s našimi lékaři, kteří jsou uznávaný ve světě. Byl tam o rozhovor s nejmladším primářem u nás, který operuje páteře a je znám ve světě. Jsme jediná země ve světě, která dokáže při operaci páteře rozdělit osobu a on jezdí do USA je učit operace páteře. Ani jeden z těch doktorů se nestěžuje na naše zdravotnictví, ale naopak říkají, že naše zdravotnictví má větší úroveň než ve světě. Přiznávají, že ve zdravotnictví jsou dílčí problémy, ale nikdo z nich naše zdravotnictví a pojišťovnictví nenazývá mafiánským systémem. Asi záleží na úrovni osoby, která to kritizuje.

0 2
možnosti

Ano, česká zdravotní péče je na světové úrovni. Ale na úkor zaměstnanců.

A samozřejmě si nestěžují ti, kteří zdravotní péči nepotřebují nebo jsou přepláceni. Samozřejmě!

Naše zdravotnictví není primárně mafiánské, ale mafiáni zneužívají jeho slabin, o kterých se snažím psát.

0 0
možnosti
Foto

Pan Julínek je reálný politik, ví že podobné věci, jaké nacvrhujete nemají šanci na úspěch.

1 1
možnosti

To, co navrhuji, je jediná možná cesta, aby nedošlo ke krachu zdravotní péče!

1 1
možnosti
Foto

Bohumíre karma.

Zdravotnictví je ve slepé uličce. Lidé si zvykli na onen švédský stůl /mimochodem velmi bohatý a chutný ve srovnání s jinými státy Evropy/. Představa politika, který by řekl, že je to špatně, je v oblasti sci-fi. Strana, která by vyhlásila reformu zdravotní péče se spoluúčastí nemocného byť jen zlomečkem ceny výkonu, by dopadla jako pověstný LEV21.

Ke konci své kariéry nevidím světlo na konci tunelu. Bývalý ministr zdravotnictví koupí cyber knife do Ostravské fakultky za dvojnásobnou cenu, než jeho kolega ve Vídni. Natočí se o tom dokonce dokument, kde blekotá jak kvintán, přistižený při defloraci. A nic se neděje, policie nekoná. Ale pojišťovny strhnou venkovskému praktikovi peníze za to, že udělal nějaký krevní rozbor navíc.

Přeji pěknou a klidnou sobotu.

3 0
možnosti

Dík za podporu v naší bezmoci a nesvobodě!

0 0
možnosti

Souhlasím s vámi v názoru/faktu na zákonem zakázanou konkurenci zdravotních pojišťoven a nechápu, proč existuje více než jedna zdravotní pojišťovna. Ale k tomu, že Julínek ... zcela zabetonovává nemožnost rozlišování kvality mezi lékaři v jejich erudici ... tady bych něco měl. Před pár lety lékaři, pod vedením LOK (připadají mně jako Cimrmanův odborový svaz amerických milionářů), bojovali v tričkách s nápisy Děkujeme odcházíme, za vyšší platy lékařů, bojovali za zvýšení všem a hlavně všem stejně. Kdyby byli lékaři dostatečně sebevědomí, dali by výpovědi a každý by požadoval individuální smlouvu a hned by se vidělo jak je který erudovaný, jakým je pro zdravotnické zařízení přínosem. Takže, pane doktore, vaši kolegové to tak nechtějí! Chtějí všem stejně.

1 3
možnosti

To, co navrhujete, lékaři zkoušeli. Marně. Svoboda podnikání v tomto státě není možná! Svobodou podnikání se rozumí jen mafiánské rozkrádání našich peněz na naše zdraví!

To, co navrhuji, je jediná možná cesta k racionální stabilizaci našeho zdravotnictví! Jediná! Zavést přirozené vztahy v občanské svobodě, zavést skutečný, nefalšovaný kapitalismus!

0 2
možnosti
Foto

Většinou se uvádí jako důkaz kvality zdravotnictví prodlužování délky dožití. Pokud se věk dožití zvyšuje, pak nelze hovořit o snižující se kvalitě služeb zdravotnického systému, založeného na veřejném pojištění.

2 1
možnosti
Foto

Chcete umřít ve vysokém věku jako vcelku zdravý člověk, anebo chcete umírat dalších třeba 10 let navíc jako nesoběstačná troska? Věk dožití ještě není nutně argumentem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!