Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozoruhodný je nezájem Čechů o své zdraví a organizaci zdravotní péče!

:-)

0 0
možnosti

Ještě jednu otázku:

Co je "normální financování zdravotnictví"? Otázka je všeobecná, zvlášť naléhavá však v okamžiku, kdy tvrdíte, že stejně přidané peníze tečou do černé díry.

0 0
možnosti

Normální financování zdravotní péče předpokládá: 1. Svobodu lékaře léčit svého pacienta podle pacientových potřeb a 2. Osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče.

A protože tyto podmínky v našem systému financování neplatí, tak veškeré přidané peníze do zdravotnictví putují mimo zdravotní péči!

Naše "černá díra" je na rozdíl od pojmu běžného ve světě, je věcí korupce!

0 0
možnosti

Můžete dát link na zdroj o zdravotnických výdajích 300 mld. na začátku devadesátých let? Moc děkuji.

Pár poznámek:

1. Kdy tak výrazně výdaje poklesly, když v roce 2000 najednou bylo na zdravotnictví "jen" 133 mld. To zavřeli polovinu zdravotnických zařízení?

2. Víte, že 300 mld. v roce 1990 mělo hodnotu dnešní více než 1 500 mld.? To techdy měli pozlacené nástroje, ne?

3. Víte, že 300 mld. představovalo v roce 1990 téměř polovinu (45 %) HDP. To tedy vlastně už nabyly na nic jiného peníze! (Něco HDP se vyveze a něco je osobní spotřeba.)

Závěr - svoje hausnumera si nechte pro svoji babičku (ta už Vám je vyvracet nebude). Uvažující čtenéře jich, prosím, ušetřete.

1 1
možnosti

Podle Vašich slov by to bylo zbytečné, kdybych věnoval úsilí hledání odkazu na Vaši pochybnost. Když jsem si uvědomil před dvaceti lety, kam se to naše zdravotnictví sune a začal jsem o těchto problémech psát, náklady na zdravotní péči ve výši 300 miliard korun byly někým spočítány a opakovaně prezentovány. Pro mne je podstatnější, aby zdravotní péče fungovala, než kolik se na ni vydává peněz.

Pokles spotřeby na 133 miliard je nesmysl!

Já se s Vámi nepřu o sumu na zdravotní péči, ta prostě byla 300 miliard korun. A je jen otázka, kam již tenkrát ty peníze mizely, že?

Vám odpovídat na Vaše otázky je zjevně nesmysl, když druhým člověkem pohrdáte. Pak už zbývá jen otázka, proč ze sebe děláte takového chytráka? Komu tím chcete pomoci?

0 0
možnosti
Foto

neviděl bych to tak černě, zdravotnictví funguje perfektně. nevěšte brouka na zeď, zdravotnictví je super důležitý a sledovaný obor, na ten se peníze vždy najdou nebo natisknou.

1 1
možnosti

Ano, zdravý člověk, který zdravotní péči zatím nepotřebuje, se může jen smát...

Ano, dá se to tak říci, máme nejlepší zdravotnictví na světě, špičková zdravotní péče za nejméně peněz... Ale jak ještě dlouho?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS