Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Citovaný článek neklepe hřebíček na hlavičku! Neochota privatizovat zdravotní péči jako lékařský byznys, je rozhodnutí politické, které umožňuje bysnys ve zdravotnictví jen nelékařskými manažery. A to je ten kardiální problém!

Víme, že lidé na zdravotní péči peníze mají, ale politici lžou, že nemají.

A to je důvod, proč musíme žít iluzí dostupnosti kvalitní zdravotní péče zadarmo pro bohaté i chudé! Ať žije a vzkvétá komunismus v našich hlavách a v našem zdravotnictví! Než se to zhroutí...

0 0
možnosti

J90a79n 89R98á96ž

19. 3. 2017 16:32

Jako obvykle u článků Dr. Šimka jsem se pobavil diskuzí i pod tím dnešním. Zejména je výživná kanonáda slov v polemice pánů Seidla a Vodvářky.

Takto vedená diskuze je ale rovna svým dopadem diskuzi o tom, jestli se má dát do těsta kvasnice od Bédi nebo od Venci, ale při tom je pekařům i zákazníkům jasné, že ani jedna nezlepší kvalitu chleba, neb je špatný normativně státem nařízený technologický proces výroby chleba.

Dokud naprostá většina společnosti nepochopí, že systém zdravotnictví, kde nemá možnost pacient naprosto zásadně ovlivnit jak je péče o jeho zdraví prováděná, to jest, dokud mu je v systému "zdravotnictví je zadarmo" přidělena pasivní role, je diskuze o segmentech zdravotnictví mimo politické orgány, zcela neproduktivní.

Veřejnost se musí rozhodnout, a času už moc nezbývá, zda chce systém, kde o kvalitě rozhoduje jednak entuziasmus lékařů a jednak známosti a úplatky nebo chce zdravotnictví, kde o kvalitě prováděné zdravotní péče v její komplexní podobě, bude transparentně spolurozhodovat pacient prostřednictvím svých peněz, buď přímou platbou nebo pojistným plněním z pojistné smlouvy uzavřené u své, na státu nezávislé zdravotní pojišťovny.

1 0
možnosti

Ano! Ale to předpokládá skutečnou zdravotnickou reformu, ke které se politici nechystají!

0 0
možnosti

Jo, a ti mladí vystudovali za naše peníze, za ty peníze, o které nás už 70 let okrádáte. Nikoli za vaše!

1 1
možnosti

Jo, vystudovali za naše dělnické peníze a čeští soudruzi jim to umožnili...

To slyším celý život!

2 0
možnosti

A kvůli takovým Seidlům nám spousta mladých utíká za kopečky. A můžeme se jim divit ? Já jim to jen schvaluji.

1 0
možnosti
Foto

Bingo, za všechno může Seidl ;-D R^ Ondřeji, nebuďte malomyslný a řekněte, co se Vám na mých názorech nelíbí. Můžeme podiskutovat. Možná mě přesvědčíte a změním názor.

0 0
možnosti

Je to sice ,ostuda ...ale

S neproplacením poskytnuté péče se setkává prakticky každá lékař.To už ale nikoho nezajímá. Na všechno jsou limity.Ošetříte pacienta, není vám to proplaceno a dokonce dostanete penalizaci za léky, které jste mu napsal.

Ale to vás nezajímá. To vás nepohoršuje.

A zásadní otázka? Proč byla letecká záchranná služba roky v soukromých rukou ?

Jak tady už někdo psal, je třikrát dražší. Už před 20 lety si středoškolsky vzdělaný

technik účtoval za pravidelnou kontrolu ergometru 8000 Kč, zabralo mu to asi 5 hodin a lékař internista ještě dnes inkasuje za 40 minutové cílené vyšetření pacienta

/čas pojišťovny/ 400 Kč/ a vlastně o třetinu méně, neboť to zařídil Šnajder

během svého působení na VZP bez konzultace se společností vnitřního lékařství/.

A to ten technik kontroloval ten ergometr přímo na místě,v lázních, lékař si musí platit sestru a provoz ordinace. Co zbývá lékaři. Honba za body !

Naše zdravotnictví to je gulášová polévka za 50 haléřů,. Mladí za kopečky, staří

do důchodu. Už brzy se dožijete zdravotnictví, jaké si zasloužíte / a platíte !

2 0
možnosti

To jsem včera napsal do diskuse pod článkem o letecké záchranné službě.

1 0
možnosti

Vy, který jste v jiných článcích obhajoval přijímání uprchlíků, se tážete, zda stát má na naše zdraví?

Já na to odpovím takto: Jestliže budeme přijímat uprchlíky v tom smyslu, jak to nyní dělá řada jiných evropských států, především těch od Aše na západ, tak stát nebude mít peníze vůbec na nic. Ani na naše zdraví, ani na řadu jiných užitečných a potřebných věcí.

Kdo chce, aby stát měl peníze na naše zdraví, ale i na naše školství, na policii, na penze pro lidi, kteří celý život poctivě pracovali, na ochranu přírody, na kulturu, úrdžbu silnic a železnic, na domovy důchodců apod., ten by si měl přát, aby ty samé peníze ten samý stát nevyhazoval oknem.

2 3
možnosti

Jedné setiny procenta se snad může bát jen nemyslící!

0 2
možnosti
Foto

Bohumíre, karma, ale mám pocit, že to ministr už vzal zpět....

1 1
možnosti
Foto

To mínus pane Seidle je za souhlas s článkem autora, nebo za to, že ministr se rozhodl ony lety zaplatit? Moc by mne to zajímalo. S díky.

1 0
možnosti
Foto

Základní problém regulace poptávky ve zdraví je, že klient není schopen sám posoudit vhodnost therapie prováděné lékařem, který ve Vámi navrhovaném systému neměl žádné zábrany zvyšovat náklady na úkor klienta donekonečna.

1 1
možnosti
Foto

Příklad: Lékař mi nabídne protijed, ale protože budu v ohrožení života, tak po mně může chtít majlant. A to ještě mi ani nemůže garantovat, že daný protijed bude účinný. Nicméně po pojišťovně nikoliv. Ta je v jiné pozici.

1 1
možnosti
Foto

Hrubě nesouhlasím. A to na základě vlastních zkušeností s (nejen) fatálními nemocemi mých blízkých. Ti křičící Cvachové ať si jdou, zdravotní péče se tím nezhorší. Jen lékař, který bere své povolání jako poslání, léčí bez ohledu na peníze. Těch je ale proklatě málo. Z desítek lékařů, které jsem za posledních deset, patnáct let potkal, jsem poznal jen jednu jedinou skutečnou doktorku medicíny. A víte co? Nestěžuje si. Možná povzdychne, ale přesto dělá ve svých podmínkách maximum. A světe div se, dovedla sama a v těch kritizovaných podmínkách udělat více, než právě ony desítky Cvachů. Proč? Protože jí šlo a jde o její poslání. Pomoci. Zatímco těm desítkám dalších jen o peníze a ego. Nakonec právě Ti svou "prací" mnoho zdravotních komplikací mých blízkých způsobili. Zkrátka ať jdou.

1 1
možnosti
Foto

PS: Vy, kteří marodíte, všimli jste si, jak s rostoucí komercializovaností zdravotnictví klesá dostupnost péče? Jak často nejsou v lékárnách základní léky ani náhrada za ně pro pacienty, bez nich ohrožené na životě? Absolvoval jsem bezpočet maratonů po lékárnách (po různých městech), abych sehnal předepsané léky (nebyly ani náhrady). To stejné s dostupností specialistů. Sanitková kolečka pacientů mezi nemocnicemi kvůli vyšetření, kdy tráví v sanitě hodiny, aby se rozvezli všichni a všude, jeden čeká na třetího. V mrazech a mnohdy v těžké nemoci. A Vy, kteří nemocní nejste a tohle neznáte, zatím co máte plná ústa "chytrých" řečí plných receptů na vše, však to poznáte.

1 1
možnosti
Foto

Kdyby nebyla povinná zdravotní daň tak i s polovinou peněz, které se dnes vyberou, by se udělalo víc než za současného stavu. Základem by muselo být samozřejmě nastolení běžných tržních podmínek, kde by nikomu nebylo bráněno, aby do tohoto odvětví vstupoval a konkuroval komu chce.

Je jasné, že stát nebude mít nikdy dost peněz, aby mohl produkovat kvalitní a dostupnou lékařskou a záchranou službu podle požadavků pacientů.

0 0
možnosti
Foto

Ne, nejdražší péče je v USA, kde je poskytována téměř tržně.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS