Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P66e76t58r 58S97k86á26c62e81l

23. 4. 2017 23:39

Rostislav Osička: ČAS

Zkusdohonit čas, posunout čas, zpomalit čas. Nic neuděláš, nicnezmůžeš, jen se ztrapňuješ,svým neustálým snažením apachtěním po blahobytu. Stejně se bojíš i když jsi silný,mocný a schopný neustálým dokazováním, kdo je tu pánem.Ne,nejsi to ty. Pánem je čas...

0 0
možnosti
PS

(7.4.2017, Den vzdělanosti a Světový den zdraví!)

Tak před půlhodinkou jsem se vrátil ze zahrady, tím jen chci sdělit, že i když je dnes "pod mrakem", Slunce i při svém západu osvětluje krajinu. I pro cyklisty, kterým tzv. "letní čas" (dále jen LČ) dělá dobře. Doporučuji nejen jim, aby jezdili též za svitu Měsíce. Ti svobodní se třeba potkají a na světě bude známost na celý život, ti ostatní si mohou zavzpomínat. Prostě romantika pro každého, pro všechny. LČ určitě ale není příjemný pro všechny, uvádím jeden ze zásadních lidských argumentů pro jeho zrušení a upravení na stav před rokem 1979 u nás.

Před 19.00 hod. jsem na ČT 2 narazil na Večerníčka, který mával dětem "Dobrou noc". A hle, Slunce ještě půl hodiny osvětluje prostor kolem nich a mají jít spát? Mají kdy jít spát? Kolem 20.00 hod. zvoní klekání (evokuje to krásnou dechovou píseň "Klekání když večer zvoní..") a tudíž se stmívá. A pro děti bude hůř, neboť až do konce června, tedy víc jak dva měsíce bude Slunce čím dál delší dobu svítit. Každý den zhruba o dvě minuty, v červnu to bude o dvě hodiny víc. Kdy mají jít děti spát? Kdo nevěří, viz níže uvedený graf východu a západu Slunce. Ten většinou přesvědčí nevěřící "Tomáše" a uvolní zablokovaný akupresurní bod pro přívod empatie k srdci člověka. Nebo v něm probudí zdravý rozum. Pro ty ostatní jen uvádím metodu MUDr. Hnízdila: Respekt, úsměv a lítost. Ano, respektuji každého člověka osobní názor, usmívám se, když on nedokáže poučit a lituji, že svůj mylný názor nezměnil. Žije v bludu. O to horší je, když se jedná o vzdělané lidi, navíc třeba vychovávají další generace. Třeba přednáší na fakultách, tam nadělají škody nejvíc. Pokud se jich bystří studenti neoptají na soulad slov a činů. Měli by.Zvláště v den připomínající vzdělanost a zdraví, které spolu s věděním ruku v ruce jde.

Zdroj: http://www.astrolot.cz/mimo/letnicas.html

a v něm je graf pohybu Slunce:

http://www.archivalie.webzdarma.cz/Graf_delky_dne.jpg

0 0
možnosti
Foto

Jsem odpůrcem letního času, protože změna času nemá dnes vůbec žádný význam. Možná někteří méně líní mají pocit, že získají trochu času, na druhou stranu, kdyby nebyli líní, mohli by si ráno přivstat a času by měli více. Takže je to možná spíše obráceně, líní jsou ti, kteří vítají změnu času, aby nemuseli ráno brzo vstávat. Protože bez ohledu na čas se příděl světla nemění. Můžeme si uměle určovat čas, jak je nám libo, jenže země se bude točit pořád stejně a slunce bude vycházet i zapadat po svém.

1 1
možnosti
Foto

Nejspíš potřebují, aby jim stát nařídil, že musejí vstát o hodinu dřív. Bez státního dirigismu by to nedokázali. :-/

0 0
možnosti
PS

P34e37t55r 41S84k35á40c73e21l

26. 3. 2017 23:59

Pracovitostí "to", pane doktore, určitě není. Myslíte, že paní Neuová je povaleč?. Viz:

UteNeuová (59) 
z bavorskéhoměstečka Hergatz :

http://www.denik.cz/ze_sveta/nemka-bojkotuje-letni-cas-uz-25-let-nezlomil-ji-ani-soud-20150401.html

Navíc jste si spolu s panem Polaneckým nevšimli, že od roku 1990 si můžete ulehat a vstávat kdy a jak chcete, že? Takže není jediný důvod, proč by nám demokratické vlády ČR měly vládním nařízením přikazovat, co máme ve dvě hodny ráno dělat. Pokud někteří celou zimu čekají, až koncem března nastane čas splnění příkazu, jedná se o závislost. Protože jedinec sám si neumí upravit denní režim tak, aby jen jemu vyhovoval. A závislost je léčitelná, v tomto případě zrušení tzv. "letního času" a všichni budou spokojeni. Ti co dochází do zaměstnání na devět hodin půjdou již v hodin osm. Proč? Protože zítra a až do konce října jim Slunce při jízdě či chůzi do zaměstnání svítí stejně jako v osm hodin. Chápete? Jo a pan Pecka, pekař z Chrudimi, nebyl taky lajda, byl pracovitý. A přesto jemu vadilo, že když v 10.00 hod. zavřel krámek, nemohl v době změn času zaspat. Až si na jiný čas jakž takž zvykl, opět se změnil jinak. A to nás ničí, někoho více, někoho méně. To by jste jako lékař měl vědět, že každý organismus je jiný, nejsme stroje a na povel usneme. Vlastně se jedná o tom, proč si máme stále od roku 1979 dvakrát ročně zvykat. Úspory nejsou a Vámi uvedená jediná výhoda je řešitelná hravě. Jak jsem uvedl, od roku 1990....

Osobní přínos změny času je pro mne veliký. Spolu s Karlem Polaneckým z hnutí DUHA si vážím té jedné hodiny odpoledne navíc pro vlastní koníčky, když posuneme pracovní dobu o hodinu dřív. Udělám víc práce pro sebe. Proto si kladu otázku, zda dělítko mezi přívrženci a odpůrci letního času není dáno pracovitostí člověka.

Zdroj:http://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=595043

0 1
možnosti
Foto

Teda tak hloupý závěr nějaké úvahy jsem už dlouho nečetl. ;-D;-D;-D

1 1
možnosti
Foto

Přesně, mě ten závěr tak zmátl, že jsem šla a posunula hodiny o tři hodiny zpět, abych toho ještě dneska stačila co nejvíc udělat.;-D

2 1
možnosti
Foto

Vladimír Putin změny času zrušil a bylo to správné opatření. Letní čas by se měl zavést a pak již neměnit.

1 1
možnosti
Foto

Já vám řeknu, ještě že ten Putin je 8-o8-o8-o

0 1
možnosti
Foto

A51l51e31š 25M50e36r66t41a

25. 3. 2017 13:16

Asi nemusíte vstávat před pátou hodinou, tedy od pondělka vlastně před čtvrtou, pěkně za tmy. Nechápu proč je letní čas zaváděn již v dubnu a není alespoň trochu svázán se svítáním, protože podle mne se každému lépe vstává za světla, než do hluboké tmy.

0 0
možnosti
PS

Ono je toho vícero na nepochopení - úspory nejsou a přesto od roku 1979 se někteří těší na konec března. Vlastně jsou závislí na nařízení našich vlád. 16 chlapců nařídí a 10 milionů (do roku 1992 to bylo 15 milionů) našich občanů poslechne a ve dvě hodiny ráno vstane a pootáčí. Viz část doslovného znění vl. nařízení:

Vtěchto dnech o druhé hodině středoevropského času se posunouhodiny na třetí hodinu letního času. JARO.

Vtěchto dnech o třetí hodině letního času se posunou hodiny nadruhou hodinu středoevropského času. PODZIM.

0 0
možnosti
Foto

Shrňme si to – některým lidem vyhovuje, jiným škodí, státní kase nepřinese vůbec nic. Proč tedy škodit jedněm jen proto, že ti druzí potřebují státní nařízení, aby směli vstávat o hodinu dřív?

4 1
možnosti
PS

Správná, logická úvaha zdravého rozumu...

0 0
možnosti
Foto

Mně ten přechod (časový) nevadí, zatím. Přesto bych nechala jen jeden čas, a to ten letní. V nejhorším udělat letní čas o dvě hodiny a na zimu ho o hoďku vrátit.:-)

2 0
možnosti
Foto

Za mě: Jakýkoli, ale jen jeden! Žádné změny.

0 0
možnosti
NM

...oblíbené téma jako na vojně když bylo řečeno "nyní nám řekněte vaše názory " já tomu říkám záchodové řeči v době kdy je asi tak skoro dvě třetiny původních fabrik zrušeno...tak pro koho se to dělá??

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!