Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Jakákoliv náboženská víra je jen zneužití věření, které evoluce dala člověku a i spousta zvířat.

mláďata musí věřit matce, když říká..Nehraj si s tím jedovatým hadem..když mládě neposlechne, asi to byla jeho poslední šance neposlouchat a nevěřit matce.

Tuto lidskou vlastnost věření pak ovšem zneužili vládci...celkem podobným způsobem jako nám v naší době známí "šmejdi", kteří postavili svůj zisk na věření starších lidí a našli způsoby jak je k věření donutit.

Druhým bodem vzniku náboženské víry byla a je skutečnost, že lidé mají potřebu vědět, proč se něco děje a když si to neuměli vysvětlit, tak si vymysleli autora toho děje..boha a proto bylo bohů prvně spousty, až po mnoha tisíci letech si jeden egyptský faraon vymyslel jednoho boha, protože lidem potřeboval říci, že on faraon je jeho jediným představitelem na zemi...a že ho musí poslouchat na slovo, jako kdyby k nim mluvil ten bůh ,no a podobné povídačka máme dnes v médiích, když nás zásobí nesmyslnými a nelogickými zprávami jen pro to, aby nám pomátli mysl , ano je to dnes více propracované, ale my jsme také chytřejší než lidí před 5000 lety..a proto nás musí krmit sofistikovanějšími žvásty než tehdy

A tak víra v boha je jen šílený konstrukt vycházející z lidského věření a nutnosti mít autora nějakého děje

A mnoho miliard lidí věří, protože a) mají v sobě ono evoluční věření a b) je někdo neustále krmí nesmysly o bohovi již v dětském věku, kdy se dítě nemůže bránit..a tak prostě jen napodobuje to co dělají rodiče a když rodiče berou dítě do kostela a modlí se před jídlem a před psaním, katastrofa v podobě indoktrinace náboženské víry do mozku dítěte je hotova.

a proto tito lidí věří....protože jsou zmanipulováni již jako děti.....a proto také lidé věří na různé bohy ...protože byli různí vládci a ti si vymýšleli své bohy jako vyšší autoritu, kterou musí lidé poslouchat...viz desatero, které musel Mojžíš vytesat do kamene a lidem říci, že to má od boha, protože jinak by mu to nevěřili a neposlouchali by ho

1 7
možnosti

Je mi Vás líto. Dobře Vás Vaši komunističtí učitelé vyučili a Vy v tom zatím zůstáváte. Přesto i Vám přeji užitek ze vzkříšení Ježíše Krista!

3 0
možnosti
OP

Pane Šimku, vás naplňuje to, co jste popsal jako křesťanství? Vždyť to je děsná prázdnota soustředit se jakési lidové bajky a žít pochybný život, vždyť když jsem křesťan, tak mne Ježíš spasí. Je to šílené dětinství a naprostá nezodpovědnost za vlastní život. On ten Ježíš má po celé generace lidem co říci, ale křesťané tyto podněty zcela pomíjejí, oni se soustředili na sladkobolné děťátko a krutou smrt a k tomu na spoustu dogmat vytvořených církevními manipulátory. Ježíš na sebe žádné naše hříchy nevzal nikoho nespasí tak, že ho pozvedne ke svému trůnu, takovou pitomost si může vymyslet pouze nesamostatný a líný člověk. Ježíš především poukázal právě na vlastní zodpovědnost člověka, kterou se člověk může povznést až do nebeských výšin :-)

1 8
možnosti

Váš text je pro mne nesrozumitelný. Není o čem diskutovat!

?

4 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!