Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Babiš nejlepší ministr financí ;-D. Tohle napíše osoba s vysokoškolkým vzděláním. Je vidět, že i tyto osoby mají místo mozku koblihu. V čem je Babiš dobrý je v hrabání pro své firmy. V roce 2014 byly všem společnostem Agrofertu odpuštěny daně ve výši 1,476 miliardy korun. V době, kdy podnikatel Babiš nebyl ministrem financí a vlivným politikem - nedostal Agrofert ani jednu daňovou výjimku. Agrofert přiznal za že na dotacích z Evropské unie i Česka získává rok co rok dotace ve výši 955 milionu korun. Jde zhruba o padesátiprocentní navýšení oproti průměru z předchozích pěti let, kdy Babiš nebyl ministrem. V letošním roce kostelecký masokombinát. patřící Babišovy dostal dotace 19 milionů korun. Je to skoro dvojnásobek toho, co firma Andreje Babiše dostala ze státní kasy za předchozí čtyři roky dohromady. Na rozvoj mlékáren, masokombinátů, konzerváren, pekáren či výroben krmiv pro dobytek šly za minulý rok dotace ve vši 400 milionů korun. Peníze jsou určené pouze pro velké průmyslové podniky zaměstnávající 250 až 750 lidí. Továrny z jiných oborů stát podobně nehýčká. To jsou zejména babišovy firmy. Tak by se dalo pokračovat.

20 9
možnosti

Vaše nadávky nejsou označením mým, ale označením Vaším!

Samozřejmě, že levičácká politika je vždy zradou občana. Ale dobrý podnikatel jí vždy dokáže využít! A Babiš není jen vynikající ministr financí, ale i vynikající podnikatel!

4 13
možnosti
SB

Opět tady čtu něco o těch Havlových fantaziích.

Vy ani při svém vysokém vzdělání prostě nepochopíte, že proti Havlových vizím drtivá většina oponentů neměla to, že by se jim nelíbily v pravém slova smyslu, nýbrž to, že to byly zcela nerealizovatelné báchorky.

Konec konců, ten údajný vrhač nečistých kladků pod Havlovy čisté nohy, jenž se jmenuje Václav Klaus, byl ve vysokých státních funkcích pouze v ČR. Pouze tady by tedy býval mohl Havlovým snahám škodit. Jak tedy vysvětlíte, že se ty Havlovy vize neuskutečnily vůbec nikde?

Neuskutečnily se proto, že uskutečnit nejdou. Lidské společnost je tvořena jednotlivými lidmi a společnost jako celek nemůže být lepší, než je průměrný lidský jedinec.

A Havel sám plácal o morálce, ale dokázal udělovat milosti podle svých osobních vazeb (Martin Odložil, Marta Chadimová). Z lidského hlediska je to možná pochopitelné (proti určitému nadržování kamarádům nejsme imunní nikdo), ale tím jen sám dokázal, že jeho idealistické kecy jsou doopravdy nesmysl. Když ani jejich autor nedokázal odolávat přirozeným, ale nemorálním lidským pokušením, tak jak mohl chtít ideální lidskou společnost od jiných? Jak mohl od jiných žádat to, co sám nedokázal?

Prostě Havel mlátil prázdnou slámu a Vy vyčítáte jiným, že nazvali věci pravými jmény.

4 11
možnosti

Jsem upřímně rád, že nerozumím Vašim polopravdivým útokům a Vašemu mlácení prázdné slámy! Někdo myslí, jiný křičí, že?

1 3
možnosti
Foto

Bohumíre, již z dřívějších Vašich projevů jsem usoudil, že tak nějak inklinujete k osobě AB, což je samozřejmě v pořádku, jsme snad ještě demokratickou zemí, kde je možnost volby.

Nicméně, onen vůdcovský princip, jež je pro ANO typický, sebou nese mnohá nebezpečí zvrhnutí se v diktátorský režim. Jistě ne nějakého orientálního typu, spíše mnohem sofistikovanější.

Souhlasím s panem Hlinkou níže, že jediným důvodem vstupu AB do politiky byla jeho nenažranost, nechuť dále uplácet ty, kteří mu pomohli k majetku. Nebo si opravdu myslíte, že dominantním rysem tohoto člověka je altruismus? Snaha pomáhat lidem?

Zatím jsem nezaregistroval, že by část svých peněz dal na nějaký zásadní humanitní úmysl.

A k jeho osobě - myslím si, že je v podstatě velmi primitivní. Co umí dokonale, je čichat, kde jsou peníze. Což není známkou vysokého intelektu. Jeho mediální vystupování, snůška verbálních fekálií, jimiž označuje kohokoliv - i své nejbližší - celkem slušně odkrývá podstatu jeho jednoduchého a silného ega.

Máte pravdu v tom, že AB je fenomén. Pro ty, co se bojí samostatné orientace v problematické společnosti je majákem, který přitahuje. Pro ty, co jsou schopni uvažovat v celé škále barev, je rovněž majákem, od něhož je třeba nabrat kurs 180 st.

Přeji klidný víkend.

24 4
možnosti

Vážený Tomáši! Dík za slušnou diskusi!

Zdaleka nemám pocit, že bych inklinoval k Andreji Babišovi. Zdaleka! Jen mi vadí, že všichni kolem unisono někoho očerňují, a výklad očerňované osoby nikoho nezajímá. Tím ještě neříkám, že jeho obhajobě věřím. Jen jeho obhajobu neodvrhuji předem.

Není to tak dávno, co jsem propagoval nutnost volit TOP 09, a v žádném případě bych ji nevolil. Prostě jsme ji potřebovali v Parlamentu. Nic víc! Jsem rád, že jsem ji nevolil, jsem rád, že ji volili jiní, a budu rád, když ji nyní nebudou volit jiní, dokud se nezbaví svých kmotrů.

Andrej Babiš je považován většinou za kmotra sui generis. Ty jeho politiky hnutí ANO nepovažuji za ušlechtilé idioty. Jde o slušné, čestné a solidní politiky. Nepovažuji je za prostou PR agenturu Babiše. A je mi celkem logické, proč musí být Andrej Babiš prohlašován za kmotra a čí je to zájem.

Ano, Andrej Babiš je potenciálním rizikem berlusconizace. Náš národ je na tom špatně. Budiž! Ale ne tak špatně, aby si neporadil s takovým Berlusconim. V tomto já Čechům věřím.

Na altruismus Andreje Babiše jsem nikdy nespoléhal! Ani mne to dosud nenapadlo. Boháč musí být hodně veliký boháč, aby rozhazoval chudším. Rozhazuje? Zatím až tak ne. A státní rozpočet udržel v dobré kondici, i když to ve spojení s ČSSD nebude jednoduché.

Zda je Andrej Babiš primitiv mne také nenapadlo. Asi bude dobrý bysnysman. Samozřejmě s lepší startovní pozicí. Ale to mu nemám důvod závidět. Jednoznačně bude zjednodušeně zaměřen na bysnys. Jistě.

Má silné ego? Má! Je jako Václav Klaus. Je o tah napřed před námi a vnímá ohrožení dříve, než my na něj jsme schopni pomyslet. Není primitiv, on ví, co chce. Maják, který přitahuje neschopné do svých řad? Nemyslím si to. Pokud kdokoliv mi v čemkoliv prokážete, že se mýlím, pak to samozřejmě snadno přijmu. Obhajovat gaunery odmítám.

Tomáši, vážím si Vás, jste mi velmi blízký, už jsme si jeden čas tady tykali, ale nesahám Vám ani po kotníky. Přesto si kladu otázku, zda i Vy nepřijímáte názor většiny.

2 2
možnosti
ZH

Antikarma.

Babiš je člověk, který dychtí po moci. On si nehraje, pro něj je moc stejnou životní potřebou, jako pro ostatní jídlo a spánek. Do politiky vstoupil proto, že se mu zdálo, že má moci málo a že se musí dělit s jinými (kdysi se vyjádřil, že výše úplatků pro získání dotací nebo jiného vlivu překročila pro něj přijatelnou mez).

Babiš je neskutečně nenasytný, on si v politice nehraje, on hrabe víc a víc, nikdy nebude mít dost na to, aby skončil a dal si pohov. Protože mohl mít klid a na všechny politiky se vykašlat, protože už před volbami byl za vodou takovým způsobem, že si mohl dovolit žít v klidu po svém. Vstupem do politiky si zlomil vaz. Díky své vlastní nenažranosti.

Babiš s demokracií nemá vůbec nic společného. Je to ryzí autokrat, samovládce, který se neumí o moc dělit s jinými. Nejraději by z celého státu udělal svou vlastní firmu. To se mu nesmí povést.

25 5
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu, ale autor mi přímo napsal, že jeho zaslepenost je pevná a definitivní.

7 3
možnosti
Foto

I v noci může být zábava:

- Andreji Babišovi lze jen důvěřovat a jít za ním, nebo se ho bát a nenávidět ho. Pokomunisticku závidět a nenávidět. A máme to!

- On ctí jen presumpci neviny u sebe jako u všech ostatních občanů.

- Je vynikající rétor, mluví srozumitelně....

- Takže je to právě ta presumpce viny, která Bohuslavu Sobotkovi podráží politické nohy, a presumpce neviny, která dává Andreji Babišovi politickou sílu.

- Neuvidíme, pokud Andreje Babiše zlikvidujeme. Pak už určitě nikdo nebude našim mafiánům a kmotrům překážet.

- Zdá se, že celý národ stojí proti Andreji Babišovi, stydí se nebýt proti němu.

- Doufám jen, že volební kampaň nevyvrcholí kulkou.

To jsem vybral namátkou jen několik tvrzení. Zkuste si to po sobě znovu přečíst a porovnat se skutky AB, jeho výroky a konáním. Budete-li i nadále přesvědčen o své stoprocentní pravdě, je zbytečné s vámi diskutovat.

16 3
možnosti

Řiďte se svými pěti posledními slovy!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Odposlechy rozjely dobře promyšlenou hru. Nikdo se už nedívá zpátky, co vlastně v těch odposleších zaznělo - Babiš ví, že někdo páchá zločiny. Tím, že někdo toto umě sestříhal veřejnost ví, že Babiš ví. Teď však Babiš nemůže tyto informace použít ve svůj prospěch (třeba přes iDnes), protože v této hysterii by byl davem lynčován. Takže tu máme fůru naznačených zločinů, ale není zájem je řešit, protože už máme jiné padouchy Babiše a Zemana.

2 9
možnosti
Foto

Teď jste srozumitelný a konkrétní přesně jako AB.

3 1
možnosti
Foto

Ne se vším souhlasím, ale jinak velice zajímavý a hlavně vyargumentovaný pohled na celou tuto záležitost, že jsem Vám udělil karmu R^

4 6
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!