Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Máte to nějaké popletené,podle legendy vymetal Augiášuv chlév čestný hrdina a ne ta největší svině,která se v tomto chlévě roky lačně válela a nejvíce ztloutla....Vy už jste opravdu fanatik,který nechce nic vidět,ani slyšet co by pošpinilo jeho Spasitele,takhle se chovají lidé,kteří podlehli vymývání mozku v nějaké sektě.Sám za sebe mohu řící,že budu volit demokratickou stranu a ne nějakou novou koblihovou totalitu.

14 6
možnosti

Vaše volba! Můžete volit stranu postavenou na mafiánech a kmotrech, nebo hledat partu politiků bez kmotrů a mafiánů. Já hledám svobodné politiky a svobodné občany. Demokracie je u nás značně denunciována!

1 0
možnosti
KC

Pane Bohumíre, za tím, že funguje ekonomika, vůbec nestojí ČSSD a Bohouš, je jen shodou okolností, že tyto subjekty se náhodou vyskytují ve vládě ve chvíli, když se světová ekonomika ocitla v konjunktuře. Bohouš a ČSSD na tom mají zásluhu asi takovou jako já na střídání ročních dob.

26 1
možnosti
AB

A44d73a63m 55B24í24l11e35k

21. 5. 2017 9:20

já říkám, že situace je dobrá navzdory vládnoucím sosialistům :-)

3 1
možnosti
Foto

T79o83m45á38š 98Ř43e94p45a

20. 5. 2017 11:23

Nesmysly a domněnky. Babiš opravdu není úspěšný ministr financí!

14 7
možnosti
MN

Z rozhovoru s Erikem Bestem na ČR Plus:

......

Proč se vůbec pár měsíců před volbami vede boj o ministerstvo financí? „Jde o 21. červen 2017, na kdy je svolána valná hromada ČEZ.“ Šéf financí může ovlivnit další budoucnost společnosti. „A pokud to bude Babiš, nebo jeho člověk, může chtít vyměnit dozorčí radu, management nebo představenstvo.“

3 3
možnosti
VH

No jo. Ale proč to pan Babiš neudělal již roky před tím? Pokud by mělo jít o ČEZ, musela by být logika opačná: pokud odstavíme Babiše, budeme moci odstavit ... (Mimochodem: představestvo a management jsou totožné osoby)

3 0
možnosti
Foto

Nemohu kritizovat opoziční smlouvu, když jsem vyzýval ODS k jejímu uzavření již před volbami. Fakt je ten, že mě některé její - pro mě nečekané - důsledky vyděsily (dohodnuté obsazování správních rad). Ale opoziční smlouva za vše zlé opravdu nemůže, na druhé straně jí vděčíme za nízké přírůstky státního dluhu a čtyři roky relativně poklidného vývoje, který vyústil v éře Špidly, Grosse a Paroubka ve vysokých tempech růstu HDP, o němž se nám dodnes může jen zdát.

8 2
možnosti

Další možnost příčiny vyloučení Babiše z politiky!

0 1
možnosti
DK

"nejúspěšnější polistopadovou vládu, která napravila poškození občanů předchozími vládami..."

Autore, nenechte se vysmát!

14 6
možnosti
VH

1. Jak napravila tato vláda to, čím jsme poškozováni? Zejména nesmírně vysoké sazby DPH. Proč nás okrádá 15% sníženou sazbou, když důvod pro tak vysokou sazbu (částečné krytí nákladů 2. pilíře /dávno zrušen/ a snížení dopadů krize /dávno pominula/) neexistuje. Proč nás okrádá sazbou 21%, když důvod pro její navýšení (krize) dávno pominul? Těmito sazbami jsme neurvale okrádáni, finančně silně poškozováni. To okrádání všech poplatníků činí něco mezi 42 a 45 mld. ročně. V průměru víc, než 4 000 Kč na jednotlivce, 330 Kč měsíčně. I když u důchodce jistě dělá ta ukradená částka méně, ptejme se: přidali nám? Ne, vyšší důchod nenahradí peníze ukradené na DPH.

2. Státní dluh se sice snížil, jak se vytahují pánové Babiš i Sobotka. Ovšem bez jejich zásluh. Tento "zářný" výsledek byl jednak způsoben vysokými doplatky z fondů EU, které uhrazovaly investice předchozích let, jednak snížením rezerv v dluhopisech (státní dluh není totiž čistým dluhem, takže když emituji dluhopisy /ale mám volné peníze/, tak dluh vzrostl; naopak, když dluhopisy z dlouhodobě volných peněz odkoupím, dluh účetně klesne). Mimochodem: Pokles dluhu nastartovala již končící Nečasova a Rusnokova vláda (2014 - to je výsledek předchozích vlád!). Tato vláda naopak dluh v roce 2015 zvýšila a teprve výše uvedenými operacemi zdánlivě snížila.

Nutno dodat, že při rapidně očesaných státních investicích zejména (ale nejen) do dopraví infrastruktury všech typů.

3. Útoky falešné? Třeba Čapí hnízdo? I naprostý laik, pokud chce použít zase jednou své mozkové závity pochopí, že splnit dotační podmínku (firma malá či střední), bylo možné jen podvodem. Takže otázka zní, zda padesát miliónů získali podvodem rodinní příslušníci Babiše (ministrova verze uváděná ve sněmovně), nebo dcery Agrofertu.

Skryté nahrávky jsou zatím považovány za hnus (časem nebudou). Jenže jejich obsah (i s vědomím m možné manipulace) je rovněž hnus. Tam snad zhnusení falešné není.

11 3
možnosti
VH

Co mají co dělat dřívější (údajné) rozkrádačky s Babišem? Jó ták, Vy věříte, že něčemu takovému dnes brání!! Nojo - a jak se to projevilo? Z čeho tak usuzujete Vy (tedy, pokud nepapouškujete)?

Vláda je úspěšná? V čem konkrétně? V nárůstu byrokracie (a tedy z našich vysokých daní placených úředníků), v nezřízeném růstu platů této byrokracie (zhruba dvojnásobném ve srovnání s výrobní sférou, která je ukazatelem únosnosti pro ekonomiku)? V řevu o zvyšování důchodů, na kterém nám napřed ukradne vysokými sazbami DPH? To že se chválí ministři s premiérem v čele neznamená, že je to pravda.

Jak vypadá "fixace v evropském prostoru a v NATO"? To by mě opravdu móóóc zajímalo.

Ne, tato vláda není nikterak úspěšná a žádné zvláštní úspěchy ministra Babiše reálně nevidím.

7 3
možnosti
ZK

Babiš nesmí ke kormidlu, to je to, co spojuje všechny tradiční politiky do jednoho šiku. Dokáží si velmi dobře představit tu hrůzu, bude-li A. Babiš sestavovat příští vládu. Z pozice premiéra je totiž poměrně dobře na vše vidět, ale co je daleko nebezpečnější, dá se i dohlédnout do minulosti a třeba i kriminální. Nyní, za pět minut dvanáct, už není na co čekat, proto ta Sobotkova křeč dobíjená Topkou a ODS. KDU se starosty zatím čekají jak to dopadne.

Předvolební preference výrazně ukazují, že společnost žádá změnu. Přinese-li ji hnutí ANO, nikdo neví. Nevědí to ani ti doufající ani ti, co si myslí, že to ví.

4 5
možnosti

Mne jen děsí, jak mnoho ovcí jde zcela bezmyšlenkovitě v negativních emocionálních křečích za Babišem...

A kdo za to může? ODS, ČSSD, TOP 09 a skandály jejich politiků! A nejhorší je, že tyto strany se svých kmotrů a mafiánů nezbavily! Naopak, ti kmotři opět zdvihají hlavu! A tak je to ještě běh na dlouhou trasu! Občané nemají koho volit!

2 6
možnosti
AM

Tak Sobotka, i když dlouho Babiše nechával být, musel začít řešit ten skandál s korunovými dluhopisy, ne?

Dovolím si ve zkratce vysvětlit, o co jde, ať jsme v obraze.

Korunové dluhopisy byly zavedeny dávno před tím, než je Babiš využil. Dokonce i před tím, než je ministr Kalousek používal ke státnímu úvěrování.

Je to společný projekt ČNB a zákonodárců a jeho účelem bylo pomoci větší liberalizaci trhu. Firmy je měly využívat ke snadnějšímu přístupu k úvěrům.

--------------------------------

A zde je třeba učinit malé zastavení, aby bylo později jasno, v čem Andrej Babiš korunové dluhopisy zneužil --- v českém i evropském právu jednoznačně platí, že je trestné, když někdo najde skulinu v zákonech, kterou využije ve svůj prospěch. Typický příklad aféra s lehkými topnými oleji, všichni znají, kdy se podvodně danilo v mnohem menší sazbě než se mělo. Trestný čin.

-------------------------------

A teď zpátky k Andrejovi - korunové dluhopisy nebyly v žádném případě myšleny k tomu účelu, ke kterému je Babiš použil - tedy že v podstatě obchodoval sám se sebou, poskytl úvěr v podobě korunových dluhopisů sám sobě. Díky tomu ročně inkasuje 90 nezdaněných milionů korun. A díky tomu, že je ministrem financí, na něho nikdo nemůže.

Nevidím možnost, že by to Sobotka mohl dál nechat být, i kdyby nebylo té aféry s odposlechy. (mimochodem víte, že Agrofert, co je Babiš ve vládě, vydělal o 11 miliard víc než ve srovnatelném období před tím??? Andrej je král dotací, to se musí nechat. A jeho střet zájmů prostě mega-gigantický)

Tož tak.

11 4
možnosti
AM

A vk tomu, jak je Andrej úspěšný ministr - když ořežu investice, budu v přebytku, jasná věc.

A nezapomínal bych, že NKÚ hlasí nesrovnalosti na ministerstvu financí v objemu 140 miliard.

------------------------- jak píše pan Vodvářka - abychom se jednou všichni nedivili...

5 2
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!