Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co třeba Svobodní ?

To je skutečně pravicová alternativa k socialistům v parlamentu.

1 1
možnosti
Foto

Píši o tom níže, s necelými dvěma procenty se tam nedostanou

1 0
možnosti
JR

J57a64n 26R28á17ž

22. 6. 2017 23:28

Ten nesmysl, že KDU/ČSL je,nebo by mohla být pravicová strana, považují za poněkud nepodařenou provokaci.;-D

P.S. Stejně, jako u nás neexistuje a ani už existovat nemůže,, levicová strana hodnocená podle tradičních pravolevých kritérií, tak podle stejných neexistuje ani pravicová strana. Jako vznikla v Evropě Nová levice, jejímž představitelem je Macron, který vygumoval z politické mapy Francie tradiční levici, musí se v Evropě vyprofilovat konkurenční politický směr, který budeme moci nazvat Novou pravicí. Ale KDU/ČSL rozhodně nebude stranou, která ho bude spolu vytvářet..

1 0
možnosti

Pane Ráži, uvidíme!

1 0
možnosti
Foto

Já se jenom divím, že vám nevadí, že vzduch je prozatím zdarma.

0 1
možnosti
Foto

Souhlasím s Tebou Bohumíre, že u nás autentická pravicová strana nikdy nebyla a není. Ti, kteří měli odpor ke komunistům a socanům, volili Klause jako menší zlo, nikoli pro jím hlásané ideje.

V současné době - aspoň pro mne - není nikdo, komu bych to dal tak nějak z přesvědčení. Budu volit nejmenší zlo, ale které to je, zatím nevím. R^

1 0
možnosti

Tomáši, dík za návštěvu. Ohledně voleb jsme na tom stejně. Já jen provokuji a snad k ničemu nenutím.

:-)

0 0
možnosti
VV

Nemohla zmizet, protoze zu nikdy nebyla. To si na ni jen nekteri komunisti hrali.

0 0
možnosti
PJ

pravice nikam nezmizela.. místo soudu sla chlastat ke klausovi.. a jestli si autor mysli ze belobradek a gazdik jsou pravice tak ja mu to neberu..

0 2
možnosti

Záleží na tom, zda vnímáme pravolevou osu, jak nás to učil Václav Klaus, nebo k tomu přistupujeme moderně.

Pravice šla chlastat ke Klausovi? A nebyli to samí překabátění soudruzi?

1 0
možnosti
Foto

Mě fascinuje, když si lidé stýskají, že u nás chybí "skutečná pravicová strana" . To je k smíchu, protože u nás chybí "skuteční pravicoví voliči". On se totiž od listopadu považoval za pravičáka každý, kdo neměl rád komunisty. A že jich bylo. Jenomže dneska ti polistopadoví "pravičáci" chtějí bezplatné školství, bezplatné zdravotnictví a svůj hlas dají tomu, kdo zruší třicetiikorunový poplatek u lékaře, nebo pokus o důchodovou (konečně) reformu.

Podívejte se na výsledky "skutečně pravicové strany" Svobodní, Petra Macha. Ti by se do parlamentu dostali. Ovšem museli by sečíst hlasy z posledních třech voleb. :-)

8 0
možnosti

A jsou vůbec Svobodní Petra Macha pravicí? Rétorikou možná. A Petr tak dlouho bojoval proti Evropské unii, až z jejích peněz docela úspěšně žije, že?

1 2
možnosti
FD

KDU- a co hlasování protikuřácký zákon,EET.Levice jak poleno.

2 1
možnosti

Inu, koaliční smlouva se musí dodržovat, že?

1 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!