Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A.Bašiš zracionalizoval kmotrovský systém tím, že vypustil mezičlánky mezi úřadem a tzv. podnikatelem.

17 3
možnosti

Trochu nesrozumitelné. Proč by kontrolní hlášení a EET mělo sloužit kmotrům?

5 1
možnosti
Foto

Mate pravdu v tom, že není závislý na kmotrech a mafianech. On je u nás totiž prvním kmotrem a druhým mafiánem (po Vítu Bártovi), kteří se rozhodli, ze ušetří dost prostředků, když do politiky vstoupí sami. Paralela v inicialach s A. Berlusconim v Itálii se nabízí jaksi sama. I jemu ten jeho zájem o blaho obyčejných lidi dost dlouho a dost občanů bastilo. Tak uvidíme, zda se budou shodovat jen ty iniciály, nebo i osud obou.

22 4
možnosti
AR

Přesně tak, není ani co stručně dodat !!

4 2
možnosti
MB

Jsem z bývalé živno rodiny, pak i půdorys výchovy, zkušenosti vedou k odmítání toho bývalého . Pak protagonistou svého blaha je onen pracovitý jedinec, dříve tak zcela obvyklé. Babišovi rodiče je zničili a syn se nabízí jako novodobá spása. Nepokládám jej - za podnikatele a ani za politika ! Jde, o účelový produkt doby, pragmaticky pak využívajícího možností. Nepochybně schopný člověk. Model, že kterýkoliv oligarcha bude sedět ve vládě, naprosto odmítám ! Tak, jako např. Miloš Zeman dává příležitost k aktivizaci podivných person - podobně vnímám Andreje Babiše. Pak se daří i chudobným zemědělcům z prostějovska, kteří nabízejí, že pokutu 21 mil. Kč, vyrovnají ze svých zdrojů ... Pak lze i nepobírat mzdu za činnost ve vládě. Ti bývalí, moji předkové - dnes OSVČ, jsou taky dotováni. Byrokracií, EET, regulacemi, celkově jsou napadáni - až nepochopitelné ... Hnutí Ano, pak chápu i jako účelovou Sektu, (neurážím), jde o obsah jejich Stanov. V čele stojí Velekněz, se kterým se vyplácí být "zadobře". To veleknězování už zde bylo do 1989 ... Nic rozumného. I sranda, ohrožení - nikoliv ideí - programu - směrování, stačí zlomená noha veleknězova. Kdo jej nahradí, co bude s hnutím pak, že ano ... :-)

3 2
možnosti

Ano! Komunisti zlikvidovali střední vrstvu, zlikvidovali svobodné podnikatele a různé svobodné iniciativy, zlikvidovali vztah k půdě a vztah k výrobním prostředkům, rozbili rodinné vazby, převrátili morálku společnosti zcela naruby a občanům vzali samostatnost a nezávislost na státu. A rodiče Andreje Babiše se na tom bezpochyby vědomě či nevědomě podíleli. Ano!

Přičítat z tohoto důvodu Andreji Babiši gaunerství je však potenciálně marxistický přístup trvající na determinismu člověka rodiči a vylučující možnost změny smýšlení. Ježíš Kristus nás učil cestě změny smýšlení a bylo by pro nás pošetilé tuto možnost nepřipustit. Ano, buďme ostražití, ovoce nepadá daleko od mateřského stromu, ale nevylučujme tuto možnost předem, jak to dělali komunisti.

Andrej Babiš je produkt doby, je produkt politiků ODS, ČSSD a TOP 09. Pokud by bývali sloužili občanům více než kmotrům a mafiánům, nikdy by Andrej Babiš neměl šanci! Podezřívat jej z osobní účelovosti předem je obezřetné, ale je také v duchu komunistického, deterministického smýšlení, které osobní proměnu k lepšímu nepřipouští.

ANO chápete jako "účelovou sektu s veleknězem v čele". ANO je autoritářské hnutí, ano, a pokud se po vítězství v podzimních volbách nepromění v demokratickou stranu, pak to bude hlasitý alarm pro svobodně smýšlející demokraty.

1 1
možnosti
ZB

Pane Šimku,jsou to paradoxy.Největší zastánce Babiše je jeden vypitý alkoholik z Hradu,kterého nemáte zrovna v oblibě.;-)To mluví samo za sebe.Spojenectví Zeman a Babíč Vám asi nevadí?Jsem zvědav co tu budete sepisovat,až Babiš podpoří Zemana.Ano,Babiš je chytrý,zatím využívá přízně Zemana a táhne s ním za jeden provaz,ale hned jak uvidí,že virotik jde ke dnu,tak se hned odstřihne a ANO navrhne vlastního kandidáta.O tom kdo to bude samozřejmě rozhodne vudce,nikdo jiný do toho v "demokratickém hnutí" nemá co mluvit...

7 3
možnosti

Co chcete slyšet ode mne, když všechno o mně víte, aniž byste mne znal, že? A možná, že i politická scéna se točí podle toho, jak pískáte, že?

2 0
možnosti
Foto

Bohumíre, Tomáš Flaška má pravdu a nechci ji opakovat. Chápu Tvé zklamání z politiky a jistou bezradnost, koho může slušný a vzdělaný člověk v tomto státě vlastně volit.

Ale Andrej Babiš není tím spasitelem, je to obyčejný gauner, který je obdařen pílí a pamětí, na své oponenty si vede složky, připravuje "nálože" do tisku na protivníky a stále hrabe pod sebe. V každém normálním systému by už Čapí hnízdo zlomilo vaz, Když ne to, tak ony nahrávky, jejichž autenticitu nepopřel.

Přeji Ti, abys nebyl zklamán, až Tvá modla půjde k zemi.

21 0
možnosti

Tomáši, já žádnou modlu nemám, mně jen vadí unifikované smýšlení o čemkoliv a komukoliv. To mne uvádí do pozice advokáta opačného názoru a kladu si otázku možného jiného smýšlení. A tak hledám indicie potvrzující či vyvracející můj protikladný postoj. V tom mne chápeš, protože nejsi jiný. A v této situaci musím psát články provokující a kladoucí otázky čtenáři.

Andrej Babiš. Osobně jej neznám. Vnímám negativní informace o něm, ale vnímám i to, že bývají nepravdivě až ideologicky přehnané. A to mi vadí. Andreje Babiše nesleduji jen v tom, co říká, ale i jak se u toho tváří a chová. A jak je na něho reagováno. Navíc se stejnětak snažím pozorovat i straníky jeho ANO. Je to autoritářská strana. A pokud se po vítězství ve volbách nepromění ve stranu demokratickou, spustí to u mne alarm nedůvěry.

Autoritářství Andreje Babiše mi zatím nevadí. Podívej se, jak skončil Václav Klaus, když si natahal do ODS komunisty (před čímž jsme ho marně varovali) a dopřál jim demokratickou svobodu Možná to jinak nešlo, ale ODS se proměnila v levicovou stranu se zamrzlou pravicovou rétorikou. Jak dopadly jiné strany, které demokraticky umožnily kmotrům zmocnit se stranického zákulisí?

Někdo tady narazil na lidovce. Ti mají v tomto nyní velkou výhodu oproti jiným stranám, že se zbavili kmotrů přes odcházejícího Miroslava Kalouska, že díky mladým nadšencům podstatně omládli, ale hlavně, že korektivem lidovců je kristologické vnímání světa. Nyní se akorát stanou pro kmotry zajímaví Bělobrádkovým tahem na branku. Jejich úspěch v politice záleží na tom, jak budou vážně brát židovsko-křesťanskou bazi, na které byla Evropa postavena.

Ale zpět k Tvojí replice. Ano, jsem velmi zklamán špínou v politice. Takhle jsem si to nepředstavoval, když jsem v malém pohraničním městečku zakládal ODS. Ano, cítím se bezradný jako vy všichni kolem. Ale zatím mám koho volit. Což vyplývá z předchozího odstavce.

Tomáši, dík za diskusi!

2 0
možnosti
Foto

Je úsměvné jak tu ve dvou ze tří příspěvků za všechno Babišovo zlo obviňujete ODS, ČSSD a TOP09. Přitom lidovci byli dohromady ve vládě asi více let, než kterákoliv z těchto stran, ty ale opomíjíte. Že byste nám tu chtěl podprahově podsouvat, že lidovci jsou jen ta jediná správná volba?

11 0
možnosti

Máte zajímavé nápady. Proč ne? Když je Miroslav Kalousek očistil od jejich kmotrů a když lidovci tak podstatně omládli, že? Ale vážně: Lidovci neměli nikdy tolik hlasů, aby se mohli podstatnou měrou účastnit politiky. Proto do příštích voleb nakročili trochu jinak...

0 0
možnosti
ZB

Není závislý na kmotrech,protože sám je kmotr a nebere z jeho pohledu směšný plat,protože si ze své pozice přihraje do kapsy mnohonásobně vyšší částky....to jsou opravdu jeho výhody...?To myslíte vážně...?

18 0
možnosti

Babiš je především podnikatel, proč by nevyužíval zákony stvořené politiky ODS, ČSSD a TOP 09? On není hloupý! Babiš za svoje politické funkce vděčí především chování politiků ODS, ČSSD a TOP 09!

3 1
možnosti
Foto

Je nutné změnit pravidla volebního systému. Každá nová politická strana by nejdříve měla získat v obecních volbách v jednotlivých krajích 10% radních, aby mohla být volena do zastupitelství dotyčného kraje, případně tamtéž i do senátu. Až zase získá celkem 10% krajských zastupitelů, tak se mohla ucházet o posty poslanců ve Sněmovně.

1 0
možnosti
Foto

Až jsem slzičku za Andrejka zatlačil. Tak se chudák za nás obětuje. Jenom je mi trochu divné, že naše krajina je celá žlutá od řepky a za našimi hranicemi se nic takového nevidí. A přitom předpisy EU o palivech jsou všude stejné. Ale to přeci dělá Andrejko všechno jenom pro nás. Takový dobráček a my si toho nevážíme. Hanba nám!

21 1
možnosti

Andrejko není ani spasitel, ani milosrdný Samaritán, je to podnikatel. Byla by skutečně naše země méně žlutá, kdyby tu Andrejko nebyl?

1 0
možnosti
MP

Babiš peníze potřebuje. Z webu Asociace soukromého zemědělství

"Nejde ani o těch cca 25 miliard bankovních dluhů Agrofertu. Skutečný problém je, že cca 20 miliard je krátkodobý dluh = splatný do 12 měsíců. A druhý problém je, že nemá jednoho-dva dominantní věřitele, ale spoustu menších - podle výroční zprávy Agrofertu mu půjčuje cca 20-25 bank - a i tohle Babiše ohrožuje, protože případné problémy Agrofertu pro každou banku budou drobný problém" Takže pokud se stroj na vydělávání peněz zpomalí, má Agrofert zaděláno na bankrot. Pokud bude ve vládě, má řadu způsobů, jak si nastavit podmínky výhodné pro svou firmu. Prodloužení dotací na řepku, hospodaření s hmotnými rezervami, nastavení dotačních programů, ukládání státních peněz u bank - to jsem tak vyzobal z různých informačních zdrojů.

11 0
možnosti
JZ

Není třeba mít tlumočníky, stačí se podívat do konsolidované závěrky.

Bankovní úvěr Agrofertu je 24 mld., hotovost cca 4 mld., tj. čistý dluh cca 20 mld.

Oproti tomu stojí čistý zisk 8 mld., odpisy 5 mld. - jinými slovy koncern generuje cca 13 mld. v hotovosti, tj. teoretická schopnost splatit úvěry je 1,5 roku.

Agrofert v minulosti vydělával méně a banky mu stejně půjčily - zaděláno na bankrot hned tak nebude.

Banky obecně jsou přeplněné nevyužitých peněz a tak jsou rády, že vůbec mohou půjčit. Z hlediska celého koncernu je naopak výhodou mít půjčeno u více bank - je rozloženo riziko případného zesplatnění úvěrů.

Úvěry jsou krátkodobé - je to celkem běžná praxe. Stejně tak běžná je jejich prolongace o další rok.

Babiše nemám rád, nevolil jsem ho a volit nebudu. Ale koncern jako celek funguje po finanční stránce docela dobře.

4 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!