Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máš pravdu Bohumíre, ale já světlo na konci tunelu zatím nevidím.

2 0
možnosti

Tomáši, já světlo na konci tunelu také nevidím, spíše ho tuším a odhaduji za deset let, kdy s největší pravděpodobností krachne naše postkomunistické zdravotnictví postavené na sociálním inženýrství bez přirozených vztahů a bez občanské svobody.

0 0
možnosti
Foto

Buď je zdraví veřejným statkem, a nebo ne. Pokud je, tak současný systém na tento fakt jenom reaguje, pokud není, je zapotřebí, abyste dokázal, že je soukromým statkem, který je rivalitní, vylučitelný ze spotřeby.

0 2
možnosti
Foto

Jakápak reforma ? Zdravotnixtví šlape jako hodinky a jenom blázen by sypal písek do soukolí !!

0 1
možnosti

Zdravotnictví nešlape, nýbrž kulhá - a konečně to začínají pociťovat i pacienti, zatím na dostupnosti. S.anda bude po novém roce s EET a el.Rp., až odejdou desítky starších lékařůl definitivně do důchodu :)

1 0
možnosti

J73a45n 62R61á73ž

9. 9. 2017 11:48

Nedostatek peněz je průvodním jevem naprosto nesmyslného systému, jaký je ve zdravotnictví nastaven. Tento systém, jak se zdá vyhovuje všem, !i!o lékařům se zbytkem svědomí a zájmem skutečně léčit.. Kdo tím nejvíce trpí, je občan, ale většinou o tom ani neví, neb si neumí představit, že by to mohlo fungovat jinak.

Už jsme to mnohokráte zde popsali, co je bezpodmínečně nutné v prvé řadě změnit aby zdravotnictví mohlo fungovat lépe a nemá cenu se k tomu stále vracet. Obávám se totiž, že spíše dojde k naprostému oddělení "státní" a privátní zdravotní péče, což znamená, že budou uzavírány smlouvy mezi privátním zdravotním zařízením a organizační složkou zahraniční zdravotní pojišťovny o úhradách za léčení v těchto zařízeních, což umožňuje legislativa EU, než že dojde k proměně českých t.zv. "zdravotních pojišťoven" z distributorů peněz na skutečné zdravotní pojišťovny, jaké fungují v zahraničí. A odnesou to finančně méně zaopatření pacienti, protože pojistky tohoto typu budou drahé. A zatím úroveň státem zajišťované zdravotní péče bude dále klesat a naopak bude růst počet zdravotních zařízení, které budou pro státní pojištěnce omezovat rozsah poskytovaných služeb.

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!