Diskuse

Spasitel Česka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P77e87t15r 18S65k31á35c66e73l

1. 10. 2017 21:21

Díky pane autore za upozornění na "Selský rozum". Což mně připomnělo název politické strany,Strany zdravého rozumu. Existuje již od roku 2002, již tehdy moc chyběl zdravý rozum a postupně se od toho roku většinou na něj odvolávají všichni polici, i ti vládnoucí.

A za druhé děkuji za upozornění na volební kalkulačku. Totiž všechny sdělovací prostředky zabetonovaly přístup do svých studií a na stránky novin stranám, které oni nechtějí. A odvolávají se na jakýsi "model". Protože slovo "průzkum" se u nás zprofanovalo, nikdy volby nedopadly podle "exkluzívních" průzkumů, placených někým. A ten někdo si předem řekne, jak má průzkum dopadnout, jak šikovně položit a komu otázky. Toť vše. A tak nechť každý si prověří všechny nabízející se strany a nevěří všemu, co vidí a slyší od cizích lidí (redaktorů) z obrazovky nebo čte od cizích lidí z novin. Všichni k volbám, jinak se přeměny nedostaví. Kdo se chce po volbách stále dívat na tváře neschopných politiků?

0 0
možnosti

Ano, všichni k volbám!

Selský rozum a Strana zdravého rozumu asi mnoho společného nemají, že?

0 0
možnosti
VV

Pane doktore, pri vasem Bezskrupulosní mi vstavaj vsechny vlasy hruzou na hlave a jezi se mi i ostatni ochlupeni.

Skrupel cesky jsou neco jako zabrany ci stud. Nemecke Skrupellos tedy znamena bez zabran pripdne nestydaty. Ovsem to Bezskrupulosní je holy nesmysl. no v matematice - *- znamna vzdy +.

1 0
možnosti
ZH

http://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?heslo=skrupule&sti=EMPTY&where=hesla&hsubstr=no

V němčině je základní tvar skrupel. Skrupellos je tedy zjevně gramatický tvar, nejspíš shodný s anglickým -less (tedy něco jako bez, horší atp.).

Navíc to s těmi znaménky neplatí v matematice vždy, ale jen v některých algebrách.

0 0
možnosti
Foto

K44a79r87e76l 66C43a72c28h

30. 9. 2017 14:28

Docela mě baví, jak by kde kdo chtěl, aby se objevil nějaký spasitel, na kterém by se nedala najít sebemenší chybička. Mně by docela stačilo, aby se do vedení země dostali lidé, kteří se budou starat o to, aby tato země nebyla pouhou kolonií velmocí. Aby se nadále nerozprodával zbytek bohatství do ciziny. Aby pokud možno ta podstata zůstávala v domácích rukách. Je mi docela jedno, když si takoví schopní lidé přitom rozmnoží svůj majetek, když ho nebudou tunelováním ruinovat a ulívat takto získané prostředky do zahraničních bank, ale reinvestovat je do rozvoje hmotných statků. Vytváří tím pracovní příležitosti pro lidi, kteří takový byznys neumí a jsou závislí na těch, co to umí. Vytváří tím ale také daňové výnosy pro stát a jeho fungování. Nebo byste radši chtěli takové Bakaly, kteří přes prostředníka od státu firmu pod cenou koupí, podstatu vysají, peníze převedou do zahraničních bank a krachující firmu pak s budoucími nezaměstnanými nechají na krku státu? Na každém spasiteli lidé vždy nalézali nějaké chyby. I ten Ježíš, který tak charismaticky uměl hovořit k lidem byl nakonec ukřižován, když se proti němu sami Židé obrátili po zjištění, že tento pacifista je římských okupantů nezbaví.

5 0
možnosti
TG

R^Ano, taky by mi stačilo tohle "obyčejné málo" které ale znamená neobyčejně moc...!

4 0
možnosti
Foto

Pane Šimku vypíchnu dvě části vašeho blogu:

Ta jednotná antibabišovská fronta mi klade otázku, kdo a čeho se bojí?

.............................

Já osobně Babišovo ANO volit nebudu, protože náznaky jeho budoucího uspořádání naší politiky je v rozporu s mými představami.

Zdroj: http://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626165

Když Vy sám se bojíte dle svých slov kam naši zemi chce Babiš zavést (a dle mě chce nastolit diktaturu ) tak proč se divít tomu, že se toho bojí demokratické strany?

A jinak ta dle Vás jednotná antibabišovská fronta je totální nesmysl. nejen, že zdaleka nejsou jednotní a zdaleka ne všichni jsou proti Babišovi (např SPD apod. s ním problém nemají)

3 1
možnosti
Foto

Ale strany nejsou jen proti Babišovi

Platí, že téměř vechny strany jsou i proti KSČM a SPD.

Další např. ČSSD, KSČM, SPD ale i ODS,Piráti.....jsou proti TOP09 (Kalouskovi)

Většina stran je proti Zeleným (Stropnickému)...

A takto by se dalo pokračovat.

To, že většina stran je proti jiné straně případně proti nějakému konkrétnímu členovi jiné strany je standardní před volbami a nejen před němi v každé demokracii.

Politika je totiž soutěž.

Jaký smysl by měla strana, která řekne Babiš a ANO je super, dělají to dobře? To by rovnou volič mohl voit toho babiše.

1 1
možnosti
PK

Souhlas s blogem, Antibabiš fronta je sjednocení zcela zájmové a za nimi následuji jejich tvrdé obhajující jádro ve formě diskutérů mj. i tady na MF dnes. Když pročítám některé blogy resp. reakce na ně je tam takové nenávisti a závisti, že jsem si jistý , že jsem v Čechách.

Problém je , že pokud nebudu volit AB, nevím koho jiného,staré , prohnilé politické strany , to se mi fakt příčí a piráti nevygeberovali žádnou osobnost s pro mě , rozumnými názory a pan Okimura , no nevím. Tak co dělat????

0 4
možnosti
ZH

Tomu se říká fatální chyba - nevím, koho volit, tak to hodím Babišovi. Špatně, úplně špatně. Lepší nevolit nikoho. Babiš vede zemi do otroctví. Všichni ostatní jen do průšvihu.

3 2
možnosti
Foto

Bohumíre, dovolím si Ti na dálku pogratulovat k jistému posunu. Máš samozřejmě pravdu v tom, že politika v našem provedení je věc krajně nedůvěryhodná a to i z důvodů, které jsi popsal.

Systém ANO není řešení, stejně jako není řešení Andrej Babiš. Je to jen modifikace stávajícího, jen o trochu více brutálního, neboť již před volbami víme, o koho se jedná a co je ANO zač.

Karma.R^

0 0
možnosti
Foto

Trošku ,,dezinformujete". Toto není politika toliko v našem provedení, naopak až standard, a nikoli toliko u nás. Stačí sledovat dění i jinde;-)

1 0
možnosti
ZB

Já jsem schopem rozeznat,že Babiš není žádný spasitel...a pokud bych Babiše přirovnal k prodavačum předražených hrncu zmanipulovaným a zmateným duchodcum,mohu říci jen jedno.Tito lidé neporušili žádný zákon,ale z mého pohledu je to ten nejodpornější lidský šmejd.Na to žádný rozudek soudu opravdu nepotřebuji,to jsem schopen rozeznat sám....

6 0
možnosti
Foto

Shrňme celou věc. Babiš volby vyhraje a budete vítězství oligarchie a těch, co nevidí, neslyší a nečtou. Chtěl jsem napsat lůzy, ale raději ne, no to bych to schytal. Jeho zvolení nejvíce postihne ty, co jej volili.

4 0
možnosti
Foto

;-) Porcujete ,,čuníka před porážkou". Zatím jde o předvoleb. tanečky a mediál masáže kde koho proti kde komu;-D AŽ VOLBY UKÁŽÍ! A i to další po nich. Opět pak přijdou na řadu ,,možné program.průniky", potažmo koalič. dohody i další divadélka, též ,,vhodně servírovaná lidu". ,,Stojedna" stačit nebude. A tak se lze nadít čehokoli. Třeba i úřed.vlády. Ovšem, toho se budou snažit mnozí vyvarovat, neb zájem o sesle vládní, ale i další, je převeliký, jakož i tlaky a zájmy lobistů, pracujících pro kohokoli. Mimochodem, lehce byla opět zmíně i záležitost energetiky. Jo, to je zatr, sousto!:-P

2 0
možnosti
Foto

Jen ať jej volí, aspoň mu umožní ještě víc si nahrabat. Za ministra financí Babiše se česká spoluúčast při financování „venkovského" programu zvedla z 25 na 35 procent. Šéf státní kasy si tím do svých firem přihrál miliony navíc. Vedle dotací do potravinářských firem zdatně využívá také podpor na investice v zemědělství a lesnictví. Aby bylo jasno, nejde o nárokové dotace na hektar, o kterých Babiš tradičně mluví v souvislosti s evropskými dotacemi.Investice do prasečáků a velkokapacitních hal pro kuřata uskutečňují zemědělské dcery Agrofertu za vydatné pomoci evropských a českých daňových poplatníků. Ministr Jurečka v souladu se zájmy Andreje Babiše, druhého nejbohatšího Čecha, směřuje obrovské sumy veřejných peněz do živočišné výroby. Babiš si přihrál 50 milionů korun pro Kostelecké uzeniny, 65 milionů pro mlékárnu Olma, 53 milionů pro Vodňanskou drůbež, přes 37 milionů pro Kmotra – Masnu Kroměříž. Dohromady 205 milionů korun z celkové miliardy na vývoj nových produktů a technologií pobraly čtyři Babišovy potravinářské firmy. Fakt dobré. Dál si přhrál investiční pobídky pro Animo Žatec 75 milionů, 54 milionů pro Česká vejce Frams, 54 milionů pro Lipra Pork, 43 milionů pro SPV Pelhřimov, 37 milionů Vodňanské kuře, 17 milion Agro podnik Hodonín. Takže vzhůru do voleb.

8 0
možnosti
Foto

;-) Stále si mnozí pletou skutečný(!) kapitalizmus bez příkras(!) s pohádkami o moudrých vladařích, velkorysých ,,mecenáších" a POHÁDCE(!) ,,O milionáři, který ukradl slunce";-) A přitom na těchto pohádkách byl založeny i ,,ideoprogramy" kom, ale třeba i naci, či i antisemitizmus, ATP.!!Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!