Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P53e97t63r 15S40k44á80c92e77l

9. 10. 2017 22:47

Karma. Genialita je v jednoduchosti a tak z tohoto pohledu by byla jedna zdravotní pojišťovna efektivním řešením. K čemu je a kam vede "konkurence" pojišťoven?

Chybí peníze? Farmacprůmyslu určitě nikoliv, ten si zajišťuje pohádkově vysoké zisky. Takže částečným řešením může být legalizování alternativní medicíny, léčitelů. V Německu, náš vzor, tohle funguje. Máme snad méně -cenné léčitele než-li oni?

0 0
možnosti

V našem prakticky socialistickém zdravotnictví je nesmysl mít více pojišťoven než jednu jedinou. Pluralita českých pojišťoven je pouhou klausovskou Potěmkinovou vesnicí iluze kapitalismu v českém zdravotnictví. Nic víc! Zvláště pokud je ze zákona vyloučena konkurence zdravotních pseudopojišťoven.

Konkurence pojišťoven je velikým přínosem v systému zdravotní péče postaveném na přirozených vztazích a občanské svobodě, který tu nemáme. Piráti jsou jedinou stranou, která takovéto svobodné, pravicové zdravotnictví má v programu. Ostatní trvají na levicovém sociálním inženýrství včetně ODS a TOP 09, bohužel!

Zisky farmaceutických firem jsou zdánlivě vysoké. Pokud jsou však vloženy do mnohamiliardových výzkumů, pak skutečné zisky jsou značně malé.

Alternativní medicína je u nás legální. Dokonce Leoš Heger ve své nemocnici v Hradci Králové postavil celou kliniku pro čínské léčitele, kteří dostávají dvojnásobné platy oproti českým lékařům.

Ale zprávy o skutečné čínské medicíně jsou velmi tristní. V Číně jde jen o ožebračování pacientů, jak svědčí ti, kteří si tuto službu programovaně vyzkoušeli. Podle nich čínská medicína nemá se skutečnou medicínou vůbec nic společného. Čínskou medicínu zkoušeli v Číně naši lékaři a zjistili, že jejich "lékaři" nemají o skutečných diagnozách pacientů ani ponětí!

Čínská akupunktura je v rozporu s exaktní anatomií, embryologií, fysiologií a neurologií. A to jsou dostatečné důvody, proč by neměla být hrazena z našeho zdravotního pojištění. A pokud němečtí lékaři dopustili, že čínské placebo efekty jsou uznány za léčbu, tak to není ostudou českých lékařů.

:-)

0 0
možnosti
Foto

K72a88r61e12l 74C16a14c38h

9. 10. 2017 19:17

Dva pacienti, dvě různé ordinace. Dva pacienti odkulhají současně na dvě lékařské kliniky se stejným zdravotním problémem. Oba mají těžkou poruchu chůze a zdá se, že potřebují operaci.

PRVNÍ pacient je vyšetřen během hodiny, stejný den je zrentgenován a je vyzván k

nástupu na operaci příští týden.

DRUHÝ pacient navštíví obvodního doktora. Ten jej pošle ke specialistovi, kde je

objednán na vyšetření za 8 týdnů. Posléze je zrentgenován a jeho snímek prozkoumán následující týden. Je mu doporučena operace. Poté si najde kliniku, která ho zařadí do operačního plánu za dalších půl roku.

Proč jsou takové rozdíly v zacházení se dvěma pacienty?

PRVNÍ z nich je zlatý retrívr.

DRUHÝ je důchodce.

3 0
možnosti

Ano, je to tak! Ale trochu se na tom podílíme sami. Na léčení člověka odmítáme dát peníze, ale na léčení pejska ochotně utrácíme tisíce korun. Za tento komunistický přístup ke zdraví občana vděčíme našim sociálním demokratům a komunistům především. Avšak bohužel i ODS a TOP 09 trvají na levicovém sociálním inženýrství a zdravotnictví prakticky zadarmo pro bohaté i chudé a nemají zájem o skutečné transparentní pojištění s různými pojistnými produkty s různou spoluúčastí.

Zažil jsem, že pacient byl již přijat do nemocnice k totální endoprotéze, ale ortopedi zjistili, že je u zdravotní pojišťovny, která jim to již nezaplatí. Proto byl propuštěn a nahrazen pacientem od jiné pojišťovny. Naše zdravotní pseudopojišťovny nehradí zdravotní péči podle potřeb pacientů, ale podle svých pojistných plánů. A když nejsou peníze, je operace odložena. A protože peníze skutečně nejsou, budou se termíny odborných vyšetření a operací posouvat. Ve státech, které jsou nám vzorem, se tato vyšetření odsouvají o měsíce, i přes rok!

:-)

0 0
možnosti
OF

Odběr krve ze žíly je "honorován" pojišťovnou 40 Kč ̈

Za odběr krev za žíly u ovce účtuje veterinář 70 Kč.

;-D

1 0
možnosti

Pokud se nemýlím, tak odběr krve je součástí kapitace, takže je prováděn bez finančního zisku lékaře, ač odběrové prostředky, si lékař musí zakoupit. Proplacen je možná v biochemické laboratoři.

0 0
možnosti
VT

...podfinancované jen o 100 milionů ?!? Průměrný pracující přispívá ze své mzdy (drobné netřeba řešit) cca 1200,- Kč, zaměstnavatel přidá dalších 2400,-, takže 3600,- celkem... A stát za své "státní" pojištěnce ( kterých je mimochodem více než 5 milionů !!!) hradí dnes, nevím přesně, snad 1100,- Kč ? Takže za každého svého pojištěnce stát dluží do systému (systém je přece "solidární") 2500,- Kč měsíčně!, což je 30000,- ročně, krát 5 milionů je 12,5 mld. měsíčně a 150 mld. korun !!!! A protože již nyní vše zdravotnictví nakupuje za světové ceny, tyto peníze by zbyly nejen na platy a vybavení nemocnic, ale daly by se opravit i střechy, okapy, omítky a podobně....[>-]

4 0
možnosti
TB

řekl bych, že tam chybí tři nuly ;-) čili ne 100 mil., ale 100 mld.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!