Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže volba je jasná: Piráty. A co ostatní jejich názory; také vyhovují?!!

0 2
možnosti

Podle mého názoru nositeli stylu života není pro Evropu náboženství, nýbrž historická nutnost pracovat a hospodařit tak, aby člověk přežil zimu. V tropických zemích si tu otázku lidé klást nemuseli, ba ani nemohli, ale v Evropě ano, protože zde byla období, kdy po několik měsíců se dalo žít pouze ze zásob, které ovšem lidem nepadaly z nebe, nýbrž byly výsledkem jeho píle v létě.

Tak vznikla tradice evropského stylu života.

A náboženství?

V ČR chodí do kostela mnohem méně lidí než v Polsku nebo v Itálii. A nevšiml jsem si, že by morálka u nás byla nižšší než v těch zemích. Není ani vyšší, ani nižší.

4 1
možnosti
Foto

Nejen na internetu a v komentářích masmédií, ale i ve výrocích naši čelních politiků zaznívá lež téměř každý den a lidé jsou k tomu lhostejní, co víc: považují to za normální a legitimní výrazové prostředky politika!!!!

Velmi, velmi dlouho bude trvat náprav, pokud vůbec bude mít šanci....

0 0
možnosti

ve výrocích naši čelních politiků ...

-----------

To je domníváte, že morální úpadek se týká jen naší země?

naši čelní politici jsou čelními jen u nás, ale od deseti k pěti to jde s celou euroatlantickou civilizací.

1 0
možnosti

Žijeme v době demontáže. Zjednodušený pohled na hodnoty je - co tím získám ? ... Počínaje sekularizací, přes šílené přívlastky - Rudé právo, Naše pravda. Tupý materialismus je zde a socialismus nového druhu vítězí. Pak nějaké zdržovačky s Desaterem jsou zbytečné a církve si nesou svou archa pověst. Vzniká nové náboženství - od Brusele po volební programy stran ! Další neuvěřitelná demontáž, kdy matka samoživitelka je oporou volebního programu a stát je pro masu zaměstnavatelem a osobním producentem dobra ! Klasická rodina se propracovává jako exponát do muzea ! Co hůře, tkz. elity k tomuto ještě přispívají ! Chybí jasný hlas - sdělovaná linka k návratu hodnot ! Toto hlavně vytýkám Hradu, přes další viditelné persony - nová funkce = nová žena. Pak asi vrchol, J.Paroubek se svou rozborkou života, D.Rath mohamedán - 2 ženy = 2 domy. Kdo to dá dohromady nevím - naopak případné spojenemctví M.Zemana a A.Babiše pak považuji za další krok do propasti - Mistři pravdy a lži ... :-)

0 0
možnosti

Ano, vše začalo sekularizací společnosti po Velké francouzské revoluci. Sice pomalu, ale jistě to postupovalo činností různých osvícenců a pokrokářů v 19. století a díky 1. světové válce se to rozjelo díky komunistům naplno. Začala se levicí prosazovat pravda nová, revoluční. Brzy se přidalo hnutí nacionalistické a vše se zamíchalo tak, že vznikla válka druhá a po jejím krvavém konci rozdělení světa na dvě části. Duchovno po celou dobu postupně mizelo a krátce řečeno s nástupem multikultury od 60-tých let téměř vymizelo. Rodiny se rozpadly a díky materiálním touhám jsme začali v Evropě všichni vymírat. Materialismus zcela převážil to, co duchovně bylo pro naše předky základem. Ale nemusíme se o Evropu bát. My sice postupně za 100 let vymřeme, ale duchovno nevymře. Dodají nám jej přistěhovalci ze zemí islámských. Oni svůj duchovní život neopouštějí. Nevím jak tuto budoucnost budou hodnotit nynější pokrokoví, multikulturní a ateističtí materialisti.

1 0
možnosti
Foto

Předně, svobodu slova tu nemáme. Za druhé, kázat o morálce, znamená především držet se základních principů přirozeného práva a to i v případě, že tato cesta nevede nejrychleji k mému cíli.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS