Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Soc. dem se neorientuje jen na nejchudší a přidávání jim na dávkách, i když to je taky nutné, zvlášť když ODS se snažila všechny dávky seškrtat - Klausovo heslo, každý ať se postará sám. Soc. dem ale taky musela napravovat tu spoušť po ODS ve zdravotnictví, školství atd. Vstupovat nyní do vlády s estébákem by skutečně hodně voličů soc. dem. ocenilo;-€. Proč stát nezachrání pravicové strany? Na populismus se ale chytili voliči i pravicových stran - ti zase slyší na snižování daní, škrtání v rozpočtu, přestože jim nikdo nevysvětlil, kde bude stát potom brát peníze na mandatorní výdaje. Ale to už je taková trapná písnička naší pravice - jen škrtat - nic jiného za 30 let nevymyslela. Daně taky Klaus prohlásil za něco smradlavého, podporu lidí v nouzi trapným výrazem "sociální inženýrství", snahu uchránit už zničené prostředí za "ekoterorismus" a další a další velmi inteligentní výrazy z pravěku pana profesora.

0 1
možnosti

Zase jeden morální soudce? Proč jednoho odsuzovat, když většina z nich se chová stejně? Politici se převážně paktují s ekonomickou mocí, bez ohledu na pravolevou příslušnost, ODS a TOP09 stejně jako ČSSD. A bohužel "sociální inženýrství" (podle Vás fiktivní sousloví!) se týká opět všech politických stran bez rozdílu jejich deklarace na pravolevé škále! Každé řešení pohrdající přirozenými vztahy a občanskou svobodou je zcestné! :-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, státotvorná demokratická levicová strana má v našem politickém kolbišti místo. Ale jako konzervativní pravičák bych si netroufal socialistům do jejich věcí mluvit. Bylo by to, jako když se nyní protestanští aktivisté snaží mluvit do toho,kdo má být pražským arcibiskupem.;-)

2 0
možnosti

Mám to štěstí, že nejsem straník a nezastávám žádnou ideologii. A tak si mohu pouštět pusu na špacír, jak chci, když zůstanu v pravdě. A v zájmu Česka mohu podat pomocnou ruku každému, jak to umím. :-)

0 0
možnosti
PS

Většinou, pane autore, souhlasím. Nic ve zlém, vážím si Vás za slušnou diskuzi. Ale uvádíte, podle níže zkopírovaného textu, že nectíte socialistické inženýrství. K tomuto patří vládní nařízení o zavádění tzv. "letního času", v našich krajinách již od roku 1979. Tedy se evidentně jedná o socialistické opatření, ve kterém naše vlády pokračují i po roce 1990 (i když od tohoto data si každý může nastavit svoje hodiny jak chce). A to Vy schvalujete, tím se řídíte, tohle ctíte. Můžete mi vysvětlit tento rozpor mezi Vašimi sděleními? Dříve se tomu říkalo oportunismus.

Já osobně ctím přirozené vztahy v občanské svobodě a nectím sociální až socialistické inženýrství určující nám, co je jedině správné, které se nám tu rozrůstá i od stran, které se deklarují jako strany pravicové.

Zdroj:https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=649478

0 1
možnosti

Já vám bojovníkům za jeden čas vaše názory neberu. A Vám, pane Skáceli, jsem to již mnohokrát exaktně vysvětlil. A konečně pod tento článek Vaše diskuse nepatří. :-)

0 0
možnosti
PK

Jen formální připomínka na okraj .V politice i médiích je stále častěji skloňován termín populismus. V současnosti má spíše negativní konotace. Ve vašem článku se tento pojem objevuje 7 x. Moc by mi zajímalo, jak tomu národ rozumí, cítím to u Vás a asi i většina takto: ,, Populismus je podbízení se jedné skupině“.

Přitom například ve státech to bylo, nevím jak dnes, bráno jako politický přístup, který spočíval ve snaze oslovit běžnýho člověka, který se domnívá ,že establishment nehájí, či přehlíží jeho zájmy. Čili populista je ten, který kritizuje elity, resp status quo.No u nás to má to nejhanlivější vysvětlení.

0 0
možnosti

Děkuji za věcnou poznámku.

0 0
možnosti
Foto

Ona zdecimovaná střední vrstva socanům neuvěří, protože má s nimi své zkušenosti. Opravdu zásadní otázkou je, kdo bude volit ČSSD. Extrémisté mají své pole /KSČM, SPD/, slepí a hluší své ANO /Babiš není hoden pražádné důvěry/, ODS má svou malinko stoupající základnu, ostatní jsou na hraně a je otázka, nakolik zaujmou. Piráti se zatím zásadně neprofilují.

Takže onen volič ČSSD má problém, navíc z toho panoptika kandidátů bych nechal výběr na papouškovi, který tahá obálku se štěstíčkem na pouti.

Souhlasím však, že přítomnost sociální demokracie /jakkoli jsem nevolič této strany/ je prostě nutná.

3 0
možnosti

Dík, Tomáši, za věcné poznámky. Tvůj druhý odstavec mne rozesmál a nad tím nedokážu ani přemýšlet.

Chtěl jsem upozornit, že střední vrstva je zjevně decimovaná, možná i programově, všemi stranami. A pokud se nepletu, tak sociální demokracie si střední vrstvy vždy vážila. To až polistopadová ČSSD pod vedením současného hradního pána se stala stranou pro chudáky a střední vrstvu víceméně hodila přes palubu. Tak to vnímám dnes.

Nárůst preferencí pro ODS bohužel není dán ani pravicovou politikou, ani pravicovou orientací a zacílením do budoucnosti, ale především populárním antibabišovským kafemlejnkem Petra Fialy, masivní dehonestací Miroslava Kalouska okružními maily těsně před volbami a konečně trvajícím ukotvením na kmotrech.

Zatím tomu moc nerozumím, ale vnímám, že naše společnost je nějak divná, virtuální. Už to naše zdravotnictví mílovými kroky kráčí do podivné, falešné, virtuální reality. A nyní i ta naše politika se stává také tou podivnou virtuální politikou bez idejí, bez budoucnosti. To není dobrá cesta!

:-)

1 1
možnosti
Foto

Já si myslím, že ideje a jejich naplňování je tím posledním, co zbytky ČSSD zmítá. Daleko více je to sháňka po naplněných korýtkách a zjišťování, kudy tečou dotační nebo veřejnoprávní peněžní potůčky, kde je možné do nich bezpečně vrazit hradítko a odklánět. Z ČSSD byly vytěsněny osoby, které měly zájem pracovat ve prospěch její a jejích voličů, místo nich byli do čela zvoleni na jedné straně šíbři, hrabající pouze pod sebe a naprostí ňoumové, kteří se celé volební období opájeli svou mocí, kterým ale snad ani nedocházelo, že jsou ve své funkci voděni na drátcích těch opravdu mocných a kteří tam byli pouze pro vykonávání jejich vůle nebo k přípravě legislativní cesty pro jejich špinavé kšefty. ČSSD to má na opravdu dlouhou dobu, než se zbaví krys a lidé jí znovu uvěří. ODS to trvá už dvě volební období a v původní síle dosud není.

1 0
možnosti

Dík za věcné zhodnocení. Bohužel, do těchto kolejí uvedl ČSSD současný hradní pán.

0 0
možnosti
ZD

Souhlasím s Vámi. Sám jsem vnitřním založením sociální demokrat ale ani jednou jsem kluky zatím nevolil. Ale čekám na významnou změnu.

1 0
možnosti
MB

Věcná diskuse zde - Je otázka, do jaké míry na sjezdu ČSSD zvítězí jejich zoologický kroužek ! Přijde řečnit i Dinousaurus ! Taky hroch, je zajímavé zvíře - vše pozoruje v povzdálí, se zájmem . .Je to býložravec, s narůžovělou , prakticky neprůstřelnou a odolnou kůží - Pro člověka i velmi nebezpečný! Myslel jsem si, že to dávno vím ! Nu znamenám si - Dinosaurus Miloš, Hroch a Andrej Babiš ... :-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!