Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že si pletete demokracii a demokraturu. Demokratura je diktatura právě zvolených. "Teď jste nás zvolili, tak už nám do toho nekafrejte."

Problém je, že ti zvolení jaksi často zapomenou na předvolební sliby a dokonce začnou dělat úplně něco jiného. Takže volič je oklamán. A má si to nechat líbit?

Např. členové ANO ve zdejším zastupitelstvu se k Babišovi vyjadřují dost kriticky a kdyby zmizel, vůbec by jim to nevadilo.

1 2
možnosti

Demokracii ulice jsme tu zažili dostatečně po únoru 1948! Té se bojím více než Andreje Babiše! :-)

1 1
možnosti
VH

Bouřit na ulicích proti čemukoliv, co bouřící se považují za nedobré, je součástí demokracie. Nejen zastupitelské, ale demokracie an sich. Nic na tom nezmění nechuť zvolených.

Co demokracie není? No přece to, co nám do hlav vtloukali 40 let: odvolit a pak držet celé volební období hubu a krok.

Příkladmo: ANO (pana Babiše) volilo cca 30 % k volbám se dostavivších, tedy necelých 18 % všech dospělých občanů. Z čeho "demokraticky" usuzujete, že zbývající čtyři pětiny nesmějí dát najevo nelibost?

8 2
možnosti

Vysvětlení je prosté! Demokracie ulice končí diktaturou. Jednoznačně! A politickými popravami!

Proč bys nemohl dát svoji nelibost najevo? Můžeš. Ale to je ve skutečnosti nelibost proti volbě národa, nikoliv proti Babišovi! :-) Pokud je nelibost vůči Babišovi, ta může skončit diktaturou! :-)

1 3
možnosti
JF

J31i72ř76í 40F65o17g96e48l

12. 3. 2018 8:35

R^A to jsem si myslel, že se s vámi nemohu na ničem shodnout.

3 0
možnosti
MK

Karma :-)

Kdyby nebyli politici "demokratického bloku" tak slušní, pracovití, morálně bezchybní, zkrátka ztělesněním prozřetlnosti a dobrota sama, pak by vůbec neměli šanci být porodní bábou ANO.

3 3
možnosti

Velice se pletete. Nesouhlasit a vyjít do ulic je naše ústavní právo.

10 3
možnosti
KP

Nejlepe hned po prohranych volbach vyjit do ulic a demonstrovat proti vitezi voleb. Vzdyt to mate zaruceno v ustave. Pak ovsem vyvstava otazka zda ty volby nejsou jen drahy pseudodemokraticky prezitek.

6 3
možnosti
MB

Kdykoliv,cokoliv napíšete - skončíme u tří témat ! 1) Potřeba mravní a hodnotové obrody společnosti - pak uplatnění Desatera jako řešení, souhlas. 2) Odhalení M.Zemana, jako nejviditelnějšího, který se o to ani vůbec nepokouší - prostý manipulátor moci., souhlas. 3) A.Babiš, jako ten, kdo to vše napraví a udá směr - Můj totální nesouhlas ! IHNED v úvodu, opakujete mýlku a nepravdu - Hnutí Ano, nikdo nezabraňuje vládnout. Je zabraňováno pouze, osobě mravně odpudivé a vyšetřované. O tom jsou petice, postoje formující se - studující mládeže a názory 70% spoluobčanů, kteří jej nevolili. Oligarcha se sám uvedl do pasti, kdy za 6 měsíců od voleb všechny dožral - zradil. Výsledkem je, že nemá jediného, 100% spolehlivého partnera do koalice. Ani jej nehledá - chce vládnout sám a netají se tím. Žádný zázrak se nekoná, viz vláda samozvaných odborníků. Vy přesto, v něj věříte, adorujete - to je ten 3) bod - Našeho zcela odlišného vnímání ... :-)

5 2
možnosti

Nerozumíme si.

Morální obnova začíná u mne, u každého z nás! Nikoliv u druhých!

Zeman je Zeman a jiný nebude. Jaký národ, takový prezident!

Nejsem stoupenec Andreje Babiše!

Naše svoboda a naše liberální demokracie jsou křehké květinky, o které musíme pečovat!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Chronický strach etatistů. Tak by se dal shrnout váš článek. Aneb nechutnosti a nemravnosti mocných v moralizování jednoho etatisty.

5 1
možnosti
SN

:-)......Víte, že tentokrát s Vámi vřele souhlasím? R^R^R^

7 1
možnosti
JR

J22a76r13a 10R92a65n31k

12. 3. 2018 1:07

Jeezes, z toho mne jimaji osypky, plus od Standy:-/

0 6
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!