Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Ptal jste se proč? Jeden důvod mě napadá. Třeba proto, že tito agenti, spolupracovníci STB, byli i agenti, spolupracovníci sovětské KGB.

3 0
možnosti
LB

Faktem je, že na našem území měla síť svých spolupracovníků i KGB, která doposud rozkryta nebyla a nejspíš ani nikdy nebude.

Ústav pro soudobé dějiny AV ČR vydal v roce 2005 pod názvem Vítězové? Poražení? životopisná interview se zástupci politických elit v období normalizace. (Mj. je v ní také rozhovor s jedním zdejším blogerem, který neotvírá diskuzi.)

Lidé, kteří pracovali v aparátu ÚV KSČ, ve svých interview tvrdili, že spolupracovníci KGB byli i na ÚV, že se to poznalo i podle toho, když se vysocí straničtí funkcionáři lámali v pase před řadovým referentíkem.

Podle jejich svědectví nebyl ve stranické hierarchii nejmocnější Gustáv Husák ani Milouš Jakeš, ale Alois Indra, o němž nikdo nepochyboval, že zaháčkovaný KGB byl. Bylo prý tristní sledovat, jak Indra dokázal při jednáních ÚV setřít jak Husáka, tak premiéra Adamce, a nakonec se vždycky prosadilo to, co chtěl Alois Indra.

5 0
možnosti
Foto

Gustav Husák udržoval styk s agentem KGB jak píše v životopisu o Husákovi Macháček a je známo i jeho jméno a v té knize jej uvádí. Ten mu předával pokyny od Břežněva. StB byla pobočkou KGB, stejně jako všechny tajné služby ve východních zemí. Stačí se podívat, kolik vysoce postavených estébáků je v Agrofertu, je i odůvodněné podezření, že to byla StB, kdo dal Babišovi peníze na ovládnutí Agrofertu.

4 0
možnosti
Foto

Čekala jsem nějaká konkrétní data a našla jen fabulaci. Ach jo....

1 0
možnosti
Foto

I14v61a22n 62M57a46r27e76k

14. 4. 2018 7:12

Ne , nefunguje, nyní už máme nové "kádry" p.Šimku. ;-( Rv

0 5
možnosti
Foto

Ano, dobře že jste se přihlásil. ;-D

1 0
možnosti
MB

Každý úřiblble totalitní režim , má své mechanismy - Chrání svou podstatu. Primárně pak, složky nechrání člověka, ale vládu špiček ! Nic neobvyklého a k tomu ti pokleslí ! Agentové STB, s další armádou běžných občanů, kteří i z horoucího přesvědčení - dále hrají svou roli Jidáše. Pro mne, lidský odpad - doslova parazité, živící se osudem svého nosiče. Až do praskne, v podstatě se nic neděje ! Nejsou pronásledováni, či arestováni. Naopak, propracují se do čela toho nového. Logika, byli u zdroje, mají informace , dokonce i lepší důchody ! Opět spoluprací, již na jiné bázi - nyní opět hájí své zbohatlické postavení. Je to odporné - opakující se. Proč ovšem mají přízeň i z míst nejvyšších - "Milý Andreji", viz oslovení hradu, nechápu ...

1 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, kdo to jsou "členové bývalé státní bezpečnosti"? To je jakási podivná kategorie, která nikdy neexistovala. V každém případě by, před 30 lety, byla označena za chybnou.

Ale, jak zpívá Bob Dylan:

For the loser now

Will be later to win

For the times they are a-changin'.

https://www.google.com/search?q=times+there+are+a+changin+lyrics&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab

1 5
možnosti
Foto

Potrefená husa se opět ozvala.;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Pokud funguje tzv. komunistická StB, tak funguje nikoliv jako organizace, ale jako preference některých jednotlivců. A těžko někoho stíhat za jeho morálně politické přesvědčení, že např. spolupráce s Ruskou federací jim může přinést výhody.

Vzhledem k časovému odstupu by snad bylo lépe mluvit o komunistickém SSM, protože pokud má být něco dáno zakořeněním v nějaké dávné organizaci, tak už ti jednotlivci blíží nutně důchodovému věku. A důchodci fakt nebezpeční být nemohou.

Stejně mi tyto úvahy vyvolávají vzpomínku na těžká obvinění před r. 1989 o maloměšťákovi v každém z nás, což mělo bránit, aby ten komunismus byl zcela dobudován.

Jinak řečeno, průšvih je v tom, že by bylo také možné hovořit o maloměšťácké komunistické StB. v každém z nás. Co s tím. Člověka nepředěláš, jenom se ti vybarví.

0 4
možnosti
Foto

Nejde nutně o spolupráci s Ruskou federací, ale o to, trochu zmírnit ty nesourodé protiruské pokřiky, které jsou zcela kontraproduktivní. Smysl by měly pouze jako příprava na válku a každý ví, že velká konvenční válka s Ruskem není možná.

2 4
možnosti
Foto

O jejej, ten až si to přečte. To tu bude mazec.

4 0
možnosti
Foto

Tento článek nemůže vyvolat žádné vážnější pohnutí mysli. Je to spíš nekvalifikované tlachání o ničem.

1 5
možnosti
KB

K15a16r45e20l 69B14o69k

14. 4. 2018 0:11

Velice dobrý postřeh. Naprosto souhlasím.KarmaR^

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS