Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Smutná pravda a lékařům a sestřičkám jejich práci vůbec nezávidím.....

2 0
možnosti

Karma. Váš nejlepší článek.R^

1 0
možnosti

Vážení čtenáři!

Moje myšlení je v rozporu s oficiálním myšlením, což je zjevně důvodem, proč jsou moje články zveřejňovány tak, aby nebyly příliš čteny. Beru na vědomí, že toto není cenzúra v pravém slova smyslu.

Moje myšlení se liší snahou o hlubokou upřímnost a pravdivost.

Moje myšlení se liší v oblasti politické, kdy si uvědomuji, že v Česku absentuje pravicové myšlení, což někomu zjevně vadí. Zajímavé je, že absence pravicového myšlení v Evropské unii nevadí. Ba naopak, lze ji kdekoliv svobodně zveřejňovat.

Pravicové myšlení chybí i ve světové politice, pokud přijmeme staronové paradigma, že pravicové myšlení umožňuje rozvoj společnosti v občanské svobodě a v přirozenosti života na rozdíl od levicového myšlení, které svým sociálním inženýrstvím brání rozvoji společnosti ve svobodném, přirozeném rozvoji, se kterým se časem dostává do rozporu a musí být neustále korigováno.

Toto je také prostý důvod, proč moje myšlení v oblasti zdravotnictví se podstatně liší od všeobecného náhledu. Zdravotní péče postavená na levicovém myšlení není dlouhodobě realizovatelná prostě proto, že na ni ve své plnosti nemá žádný sebebohatější stát.

Moje myšlení se liší od všeobecného myšlení také mojí vírou v Boha a vědomím, že pro dobrý chod společnosti je morálka opřená o Boží jsoucno nezbytná, což bezpochyby věděl již pračlověk a což dnešní člověk ostentativně odmítá v zájmu jakéhosi falešného pocitu svobody. Bez přijetí víry v Boha a bez spásonosné oběti Ježíše Krista lidská společnost zjevně nemůže přežít, protože člověk dle teamu neuropatologa Františka Koukolíka je naprogramován k sebezničení.

Nevěřím na spiklenecké teorie, nevěřím, že moje myšlení vadí nějakým iluminátům, kteří tomuto myšlení brání. Člověk je jen naprogramován tak, že bráni čistotu svého přesvědčení. To bylo, je dnes, a bude vždy! A tak já prostě jen tomuto pocitu překážím. Nihil novum sub sole!

Hezký den!

:-)

0 0
možnosti

P31e69t27r 35S85k62á24c24e96l

23. 4. 2018 19:24

Myslím, že správně patří "Nihil novi sub sole", ale to je detail.

0 0
možnosti

P68e39t77r 13S64k55á62c94e90l

22. 4. 2018 23:38

Karma. Máte pravdu, lékaři nemohou ovlivnit organizaci ve zdravotnictví. Ale co v tomto směru vykonala ČLK? A co SUKL a další instituce zabývající se zdravím občanů ČR? Politikům tento stav vyhovuje, neboť platí...Rozděl a panuj. A tak je to i v případě nesmyslného tzv. "letního času". Jsme "skřivani" a "sovy". Polovina populace napadá tu druhou, ale když si uvedené opatření zařadíme, totiž že spadá do sociálního inženýrství...měli bychom se shodnout a spolu odstranit závadný stav. Souhlas pane doktore?

0 1
možnosti

Petře! Otevřete oči a sejměte brýle mámení! Čím je člověk starší, tím je to pro ulpívavé myšlení těžší.

Stres je, do jisté míry, naší každodenní nezbytností. Umožňuje nám naši tvůrčí aktivitu a neustálé přizpůsobování se našim podmínkám. Pokud je člověk chován absolutně bez stresu, je jako cizokrajná rostlinka, která potřebuje mnohem větší péči, aby přežila. A proto vás vyzývám: Nebojte se žít! Budete šťastnější bez ulpívání na jednotlivostech našeho života. :-)

0 0
možnosti

J61a39n 62R76á91ž

22. 4. 2018 16:15

Tak jsem přemýšlel nad potřebností ministerstva zdravotnictví a nevychází mi, že by muselo být nějak potřebné.

Fakultní nemocnice jsou záležitostí zřizovatele a logicky by to měly být university, čily buď v gesci minsterstva školství nebo v soukromé správě zřizovatele, jedná-li se o university nestátní.

Krajské nemocnice zřizují kraje a ty garantují jejich funkčnost. Zde funkce státu končí, neb vše ostatní je privátní a stát by měl zadahivat jen při porušení závazných pravidel vzájemných vztahů.

To opravdu důležité v systému zdravotní péče přece záleží na vztazích všech subjektů se zdravotními pojišťovnami se kterými by, podle jejich pojistných podminek uzavírali smlouvy jak občané, tak jednotlivá zdravotnická zařízení, jednotliví lékaři a lékárny.

Stát, tedy Parlament, by měl jedinou úlohu, a sice zákonem stanovit základní mantinely vzájemných vztahů a rozsah základní zdravotní péče, který by musely obsahovat všechny pojistné podmínky jako nepodkročitelné minimum nároku každého pacienta na rozsah zdravotní péče a nevypověditelnost pojistky v případě chronické nemoci. Jinak by se do těchto vztahů neměl míchat.

Nějak nemohu najít místo, kde by součadný moloch ministerstva zdravotnictví měl opodstatnění pro svou existenci.

0 0
možnosti

Vaše myšlení se blíží přirozenému, svobodnému, pravicovému myšlení, čehož si vždy vážím. Administrativa naší společnosti je příliš přebujelá svým nepřirozeným levicovým inženýrstvím.

Fakultní nemocnice sloužily vždy vědeckému zkoumání, výuce studentů a předávání exaktních zkušeností. Tak by to mělo fungovat. Jenže čím více levicového inženýrství, tím méně funkčnosti. Tak prosté to je!

Krajské nemocnice by měly mít v gesci kraje a ekonomicky garantovat jejich chod? Jenže ty krajské nemocnice často hrají roli fakultních nemocnic. Proč tomu tak je, ani Vy ani já nevidíme. Můžeme jen tušit.

U nás de facto žádné zdravotní pojišťovny neexistují. Jde jen a jen o prosté redistributorky naší zdravotní daně, o kterých již komunistická éra jednoznačně prokázala, že jsou absolutně zbytečné. Redistributorka našich zdravotních daní stačí pouze jediná!

Zdravotní pojišťovna je o něčem jiném! Vybere skutečné pojišťění, vybere příspěvky od státu a musí si umět spočítat, na jakou zdravotní péči má a jakou zdravotní péči si musí pacient doplatit. A na této kalkulaci staví svoje pojistné programy, které jsou s různou spoluúčastí. Čím více přirozeného myšlení a čím méně levicového inženýrství, tím lépe to funguje.

Smlouvu s pojišťovnou musí uzavírat občan, který ji uzavírá na optimální zdravotní péči. Smlouvu s pojišťovnou nesmí uzavírat ošetřující lékař, který je donucen ji uzavírat na omezování optimální zdravotní péče! U nás to bohužel máme nastaveno levičácky naprosto naopak! Skutečná pojišťovna musí garantovat solidaritu zdravých s nemocnými (v USA toto chybí, protože výše pojištění se odvíjí od zdravotního stavu!) a je současně nezbytná solidarita mezi bohatými a chudými, kterou musí částečně garantovat stát. Tato garance u nás pokulhává!

Souhlas! Stát může jen definovat jednotlivé subjekty a jejich vztahy, ale nemůže řídit či garantovat chod do posledního haléře, jak se dnes o to snaží! Čím více občanské svobody a čím méně levicového konstruktivismu, tím lepší funkce!

0 0
možnosti
Foto

Přejedeme na samoléčitelství. Kromě toho by mě zajímalo, kam mizí peníze, které nastrkáme do všelijakých léčiv, jejichž účinek je přitom sporný.

Viz obrázek - Snídaně českého důchodce. ;-D

http://www.nebakov.cz/vtipy/snidane.jpg

0 0
možnosti

Bohužel! Většina pacientů obcházejí lékaře a pak se živí neúčinnými nesmysly a předčasně umírají. Jejich věc! :-)

0 0
možnosti

Problém zdravotniství vyřeší technologie,umělá inteligence a minimální zaručený nepodmíněný příjem. To se špsatně chápe z pohledu venkovského lékařemkrterý vidí problém v elektronickém receptu. Že se důslednou elektronmizací kšeftu s léky ušetčří mnoho miliard nevidí a nwebo nechce vidět. On sám musí vědět ze své praxe,že ho dealeři farmaceutických firtem ovlivňují . A nepřemýšlí nad reálnou cenou léků a zdravotnického materiálu. Vzdělání je sice hezká věc,ale právě v medicině nepodstatná. Jde více o motivaci a odpovídající přístup k pacientům. Tam problém není a musíme počítat s celoživotní vzděláváním, Ukrajinci nám nepomohou. Ale takový čtyřicátník nemá možnost se zapojit do zdravotnického systému,když nemá 20 let staré vzdělání.

0 2
možnosti

Váš pohled na zdravotnictví je velmi, velmi naivní! Pokusím se odpovědět odpoledne! Jinak na pomluvy jste zjevně pašák! :-)

0 0
možnosti

Tento problém jde ruku v ruce s problémem školství a teď který problém je důležitější?

Národ zdravý, nebo národ vzdělaný?

Zdravý a nevzdělaný národ je ideální skupina pro politiky, protože chodí do práce,platí sociální a hlavně zdravotní a věří populistickým slibům a nečerpá zdravotní péči.

Kdyby naopak došlo ke zlepšení školství, tak by se sice zlepšily podmínky atestací doktorů a sester, ale k čemu by byli politikům vzdělaní voliči, kteří nevěří populistickým slibům?

0 0
možnosti

Nemyslím si, že to můžeme takto postavit: Vzdělání nebo zdraví.

Ve zdravotní péči jde o to, zda chceme nadále stavět na iluzivním komunistickém zdravotnictví, nebo chceme zdravotnictví postavit na pevnějších, přirozených zákonech, občanské svobodě a přirozené občanské odpovědnosti. Mám obavu, že všem jde jen o zdravotní péči zadarmo a kvalita jde stranou. To je špatná cesta! Svobodu ve zdravotní péči ve skutečnosti nemáme ani pro lékaře ani pro pacienty. To sebou nese přirozenou neodpovědnost! Lékařů i pacientů!

Problémy školství se mi hůř porovnávají. Ale jeví se mi to tak, že liberalizace vzdělávání na středních školách vedla k poklesu kvality vzdělávání. Určité penzum znalostí by mělo být dosaženo. Není. Nivelizace ve vzdělávání je zhoubou! Ve školství vidím potřebu základnímu zvýšení platů všem. Ale především ukončení falešného levicového inženýrství a více svobody. To je společné pro školství i pro zdravotnictví.

:-)

0 0
možnosti

J54a45n 89R77á27ž

22. 4. 2018 9:32

Jsem bohužel stále pod dozorem lékařů a s některými jsem tak navázal vztah, že se mnou mluví velmi otevřeně, co je při jejich práci nejvíce štve.

Pro většinu nejsou zásadním problémem peníze, ale idiotský systém, který je neskutečně psychicky i časově zatěžuje a mnohým až brání pracovat v zájmu pacientů. Slyším to stejné od praktika, ambulantního specialisty i od lékařů a sester specializovaného pracoviště FN. Jak to vidím?

Za prvé: Systém založený na tom, že hlavní vliv na funkci zdravotnictví mají ministerští úředníci, ne ti, kdo zdravotnictví praktikují, je zrůdný

Za druhé: Dokud je v myslích všech ukotvená mantra, že na zdravotní péči v celém jejím rozsahu, od předepsání acylpirinu u rýmičky až po nejnáročnějši specializovanku péči, mají všichni nárok, aniž by se na tom nějak finančně spolupodíleli, nemůže zdravotnictví na té vysoké úrovni, jako dnes, fungovat do nekonečna

Za třetí: Jestli budou stále zdravotní pojišťovny jen převodníky zdravotní daně a nebudou plnit funkci pojištoven, které uzavírají smlouvy se svými pojištěnci i lékaři a nemocnicemi bez diktátu státní byrokracie, systém se dřív nebo později zhroutí.

Za čtvrté: Je toho víc, ale není prostor to zde rozvádět

3 0
možnosti

Ad 1) To si ani komunisti nedovolili, aby zdravotní péči ovládali manažeři bez medicínského vzdělání, kterým o kvalitní zdravotní péči vůbec nejde, protože tomu absolutně nerozumí. Řešení každého haléře pro lékaře ministerskou vyhláškou je absolutní zvrhlost!

Ad 2) Chceme žít iluzí dostupnosti kvalitní zdravotní péče nebo nám jde o skutečnou dostupnost kvalitní zdravotní péče? Zatím stavíme jen na iluzi!

Ad 3) Místo zcela neschopných redistributorek naší zdravotní daně potřebujeme skutečné zdravotní pojišťovny, které budou nabízet zdravotní péči v různých pojistných produktech s různou spoluúčastí. Jedině skutečné zdravotní pojišťovny budou muset být schopny spočítat si, na co mají, a co musí pacient doplatit. Není možné dále pokračovat ve virtuálním zdravotnictví, ve kterém chybějící peníze nedoplácí pacient, ale jeho ošetřující lékař!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Privatizovat a privatizovat a zrušit povinné zdravotní pojištění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!