Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jéje...blbost-inteligence....o tom by se dala napsat hodně dlouhá diplomka, a moc bychom se toho nedozvěděli, protože vše je relativní a vše se mění. Už ta první autorova hláška, že nás komunisti učili závisti a nenávisti ke schopným - tak to samozřejmě nebylo, komunisti učili, že buržousti jsou vydřiduši, co mělo a má své reálné základy. A vzhledem k tomu, že komunistům věřil málokdo - většinou ani sami komunisti - tak nikdo nebral vážně jejich ideologii, až na pár nadšenců a tupců.

0 2
možnosti

Relativizací všeho se nikam nedostatneme!

Možná jste komunista, když odmítáte, že komunisti nás nejdříve učili závisti druhým a nenávisti k nim, aby jim mohli pomocí nás zakroutit krkem a ukrást jim jejich majetek. Ale vršením lží pravdu neumlčíte! Jen ji zatemníte! A vidí jen ten, kdo je schopen přes Vaší mlhu prohlédnout! :-)

2 1
možnosti

J60a58n 77R59á22ž

26. 7. 2018 13:07

Někdy se bavím, někdy rozčiluji nad "rozumy" které šíří mnozí "Google vzdělanci" i v diskuzích pod některými články. Je totiž snadno rozeznat, kdo používá internetem šířené informace jen k doplnění svých znalostí a kdo například Wikipedii používá jako jediný zdroj relevantních informací, která pak sám šíří dál.

Že bude ubývat počet skutečných vzdělanců, neplést si počty vzdělanců s počty absolventů universit, musíme přijmout jako realitu. Možná je to správné a je to jeden z projevů evoluční strategie přírody (Boha, vesmíru) k dokončení selektivního dělení lidstva na vládce a otroky.

Co si představuji v této souvislosti pod pojmeme "otrok" použiji slova Senecova: Otrok je doslova pod veškeré opovržení: nemá totiž takové společenské postavení ani osobní autoritu, aby ho někdo bral vážně a proto mu může projít takřka cokoliv, aniž by se tím kohokoliv dotknul, protože jeho slova postrádají veškerou závažnost i věrohodnost.

Doporučuji k přečtení: https://deliandiver.org/2018/02/svoboda-otroku.html

0 0
možnosti

Děkuji za doporučení. Jde o text z jiného kulturního prostředí, na který se těžko navazuje. Text problematický a strávil bych s ním asi celé odpoledne, pokud bych jej chtěl bezezbytku pochopit a polemizovat s ním. Myslím, že to není třeba. Obsahuje řadu tezí, které se nesnaží logicky podepřít, protože je nepotřebuje logicky podepírat, když věří, že jsou všem zjevné. No, nejsou! Jinak ten doporučený text vnímám jako prosté žonglování se slovy. V našem prostředí vnímáme svobodu jako prostý fakt, ale jinak daný. :-)

1 0
možnosti
Foto

,, ...Co může rozházená psychika udělat? Zkrátka zablokuje. Až rozum zkolabuje. Ač jak komu.Právě proto je potřeba, aby se tyhle stavy lidé naučili zvládat bezprostředně...

Člověk musí být hodně silná osobnost a musí mít hodně silné zázemí v bezprostředním okolí."

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670417

Tento můj příspěvek je(!) k tématu článku. A jako dodatek- platí to obecně pro kde koho, atˇ s titl. či bez něj.A na rozloučenou ,,citát": ,,Ambice jsou posledním útočištěm osobního neúspěchu";-)

1 1
možnosti

K Vašemu odkazu a ke Smoljakovi. Zimmermanologie je úžasná tím, že pokud usledujeme každé slovo, jeho obsah a jeho reflexi, pak nás tento specifický humor potěší a pobaví. O poučení nejde, jde o zábavu, zábavu na vysoké intelektuální úrovni, které mnohý z nás není schopen.

Někdy mám pocit, že Vy se snažíte o toto intelektuální žonglování. Ale nemá to tu vnitřní šťávu. Tak jako u Smoljaka rozumím každému slovu, Vaším slovům často nerozumím. Patrně mi odpovíte, že na Vaši intelektovou úroveň nestačím. Nemám důvod Vám to vyvracet! Vy jste přesvědčen, že diskutujete k článku. Ani to Vám nebudu vyvracet! Mně šlo o to, naučit se rozeznat diskusi o pravdě od žonglování s nesmysly. Smoljak nežongluje s nesmysly v zájmu poznání, ale v zájmu vysoce intelektuální zábavy. A to je o něčem jiném! :-)

0 0
možnosti
Foto

Nejdřív jsem se chtěla lehce rozepsat, ale pak jsem si řekla, že stačí komentovat začátek Vašeho příspěvku známým fórem: IQ planety je stále stejné, jen je nás od středověku o 6 miliard víc.:-P;-)

4 1
možnosti

J46a53n 53R84á32ž

26. 7. 2018 13:09

Velice trefné!

0 1
možnosti
Foto

Ještě k článku. Následující odstavec, týkající se gramotnosti v nakládání s informacemi, mi přijde podstatný: musíme se naučit svobodně rozlišovat mezi pravdou a lží, musíme se naučit svobodně rozeznávat, kdo a proč nám to říká, nenechat se zmást uveřejňovanými tituly ani emocionálním doprovodem, musíme se naučit ctít skutečnou autoritu a skutečné vzdělání. Pak snadno rozeznáme dobrého lékaře od šarlatána.

Zdroj: https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672126

2 0
možnosti
Foto

S tím lze nejinak, než souhlasit. Je třeba rozlišovat mnohé, vč. účelovosti, potažmo propagandy. Ovšem vynucování si autority je velice snadno rozpoznatelné, na rozdíl od autority přirozené. Tu ani tituly, ani dosažené fce nedělají, atˇ byly získány jakkoli;-)

2 0
možnosti

Dehonestující příspěvky, plácání nesmyslů a podobnou "diskusi", která není k věci, se pokusím mazat! :-)

1 0
možnosti

Na vašem místě bych tam ty příspěvky nechal, jen na ně nijak nereagoval.

0 0
možnosti

J12i39ř60í 77F50o34g44e70l

26. 7. 2018 7:44

Touto logikou jsme kolem roku 1970, čili v období normalizace, žili v době post kapitalistické.....

1 1
možnosti

To byla nejhorší doba, doba největšího morálního rozvratu, jejíž důsledeky si neseme dosud!

5 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS