Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

R^ Karma, Bohumíre.

K diskusi:

1/ Restituce se týkají tuším 16 nebo 17 církví a náboženských společností. Včetně židovské obce. Smlouva je jednou uzavřená a retroaktivity jsou u smluv protiústavní. To znamená, že i zdanění restitucí jako retroaktivita je protiústavní. A to se všemi právními důsledky.

2/ Vyjednávání bylo českými vládami (jedna po druhé) různě protahováno a hledaly se všemožné obezličky. Když konečně došlo k určité kompromisní dohodě, změnila se vládní garnitura a nová soc-dem vláda s ministrem kultury Pavlem Dostálem veškerá předchozí jednání zbourala a začínalo se znovu od bodu nula. Pavel Dostál (budiž mu země lehká) ignoroval výsledky všech předchozích jednání. Musely se ustanovit nové komise, v nichž se znovu všechno projednávalo Ale socdem vláda to (úmyslně) nedotáhla. K dohodě a k odhlasování restitucí v poslanecké sněmovně došlo až za premiéra Nečase.

3/ O církevním majetku a jeho vzniku se v Česku běžně hlásají neuvěřitelné bludy, aniž by se kdo aspoň trošku podíval do historie. A přitom se dají snadno najít odkazy, v nichž je to přehledně vysvětleno a doloženo...

Přeji všem krásný víkend

4 0
možnosti

Marku, děkuji za vzácně přínosnou a poctivou diskusi! To se zde prakticky vůbec nenosí! Díky! Nechápu, proč většina "diskutujících" zde jenom nadává, uráží a lže. Jste vzácnou vyjímkou! Díky! :-)

0 0
možnosti

RvRvRvVýši t.z. restitucí si vypracovala sama církev a někde to bylo do očí bijící, když soukromník dostal za pozemek sousedící s církevním 4x méně.

Je pravdou, že se komunisti o vyloženě církevní stavby příliš nestarali, ale není pravdou, že se neinvestovalo VŮBEC.

To, co se odmítlo řešit je skutečnost, jak se církev k majetku dostala. Mnohdy o nějaké serióznosti nemohla být řeč, zvláště u odkazů ze smrtelné postele. A ti, kteří se na majetku nadřeli, utřeli nos.

Není na škodu si také připomenout, jakým způsobem byly t.z. restituce v parlamentu odhlasované!!! Paní Němcová se zařadila mezi největší tuneláře v ČR.

Když už ty prostředky církev má, není její dobrou vizitkou, když se upřednostňuje nové zlacení soch v kostele před zlepšením mizerných podmínek v církví spravovaném hospici, na jejich existenci se při obhajobě výše t.z. restitucí církev odvolává.

A dalo by se pokračovat, zvláště do historie, ale .....škoda dalších slov.

2 7
možnosti

Ve svých znalostech o majetcích církví hodně kulháte!!

6 1
možnosti

J57i50ř94í 44H94o74r31á82k

14. 9. 2018 20:16

Církve jsou jediné právnické osoby, které byly restituovány. V zemi, kde je 85 procent ateistů, tuto nespravedlnost zařídil svazák, kandidát KSČ Petr Nečas, který se zbláznil a začal chodit do kostela. Tímto činem zlikvidoval pravici v České republice.

2 7
možnosti

Proč tak nenávistná, štvavá slova stavíte nad normální, slušnou diskusi? Vaše "diskuse" sem napatří! Měla by být vymazána! :-)

0 0
možnosti

J54i82r86i 83V33r47a60b81e11c

14. 9. 2018 18:35

Přesně tak !Ovšem to smrdí už od Hradu.

7 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!