Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdá se, že financování zdravotní péče nikoho nezajímá. Asi to nikdo nečte a hlavně nikdo na toto téma nediskutuje. Máte recht! Ono to nějak dopadne! :-)

0 0
možnosti

Vážení "diskutující". Příspěvky neadekvátní textu, příspěvky urážející, hrubé a nenávistné jsem se jal dříve mazat. Pokud to bude stačit, tak je budu jen minusovat.

Žádám o věcnou diskusi!

0 0
možnosti

Mínusujete i dobrý den!

--------------------------------

Dobrý den, přeji všem.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Situaci by napravilo zrušení povinného zdravotního pojištění. Pro začátek by ale stačilo přejít na podobný systém pojištění jako je havarijní pojištění aut s různou mírou spoluúčasti a poskytovatele zdravotních služeb vystavit neregulované konkurenci.

2 1
možnosti

Z důvodů sociálních není možné, aby zdravotní pojištění nebylo povinné! Co budete dělat s lidmi, kteří nebudou pojištění? Donutíte lékaře, aby pracovali zadarmo, nebo ty lidi necháte chcípat na ulici?!? Jde o lidi! A člověk si zaslouží svoji důstojnost, i když je donucen žít na ulici! Člověk je obrazem Božím! Ježíš Kristus je svým způsobem Tvým bratrem i bratrem bezdomovce, se kterým někteří z nás pohrdají.

Přirovnávat zdravotní pojištění pojištění aut může být pro nás přínosné, ale nesmíme zapomenout na specifika zdravotního pojištění! Pojištění nesmí být komerční! Zdravotní pojišťovny mohou fungovat jako neziskové organizace nebo dle MUDr. Zdeňka Hřiba z Pirátů jako akciové společnosti pojištěných pacientů.

Neregulovaná konkurece poskytovatelů zdravotní péče zatím není možná pro absenci humanity v Čechách a pro absenci fungující kapitalistické společnosti s řídící rukou trhu. Místo neviditelné ruky trhu zde funguje neviditelná ruka zloděje!

Zdravotní pojištění u nás stojí na mnohých postkomunistických iluzích, které brání stabilizaci zdravotnictví. Největším problémem je, že vnímáme zdravotní péči zadarmo a nestaráme se o to, kdo to bude platit. Pokud mluvím o tom, že je nutné i do zdravotnictví dát přirozené principy, jsem falešně obviňován z hladu po penězích. To je pak samozřejmě neřešitelné!

Náš systém žije iluzí řešící chudé tím, že máme pro bohaté zdravotní péči zadarmo. Chudí musí být řešeni sociálními dávkami! Náš systém je pro futuro takto neufinancovatelný!

Ale doufám, Františku, že jste si vědom, že i naše diskuse je mimo téma článku!

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu, situace je tristní bohužel zejména kvůli p.Hegerovi a TOP09, kteří nesplnili své sliby, které dali stávkujícím lékařům Rv

0 2
možnosti

Tak uz mame vinika. Pan Macek nam ho odhalil. Ted se mi dycha snadneji.

0 0
možnosti
Foto

A kde se nalézají ty Sanopsy?

2 1
možnosti

Pokud bude stat strkat nos do zdravotnictvi, bude velky problem. To je moje zakladni veta na tento problem, pane Simku. Specialne pod hlavickou jedine zdravotnicke organizace ve state. Pouzivani stareho hesla, ze "strana a vlada se usnesli", nebude nikdy dobra organizace tohoto odvetvi. Nebudu vice rozvadet. Moje profese technologa v minulosti ukazuje, kde je nase "cerna dira"!!!!

2 1
možnosti
Foto

Nebojte, podle pana šímka mají klienti platit lékaře cash.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS