Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak, jako umíráme prvním nádechem novorozence - podobně je to s našim světem. Nic zvláštního, co vzniklo - zanikne, konejšíme se tím, že to "Bude až potom, později". Řada atributů konce již dávno nastoupila a dějí se dokonce dodnes. Adolfova filosofie Národa vyvoleného - Bolševické šílenství, kdy dítě má udat své rodiče, protože jsou málo revoluční - P. Morozov. Jako ateisté stále čekáme na Mesiáše. On již sestoupil, je zde - Rovněž obětovává svého syna a dokonce si vyhlíží i svou dceru! To vše, aby se nám lépe žilo, zástup věřících roste už k 30% ! Co s tím?

Asi je dobré se držet osvědčených hodnot - Rodiny. Ta již taky z 50% nefunguje - nicméně zřejmě brzy bude statisticky vylepšena. Prostě si vezme kdo chce - koho chce! Křesťanství v ČR nefunguje - zřejmě jediný výsledek destrukce předcházejícího režimu. Zlaté Tele vítězí a je přes svůj věk neobyčejně čilé! Zase je zde ovšem chaos, kdy je možno jej v jeho Chrámu navštívit! Zmatek otevírající doby!

Shédnul jsem všechny díly "Mladého papeže". Jistě, dílo kontraverzní a fikce. Pius XIII neexistoval a v čele z USA nikdo nestál. Dobrý moment, kdy Papež zpovědí sděluje, že v Boha nevěří! Úctyhodný počet 266 Pontifiků a kus historie k tomu. Já vidím obrovskou množinu nešťastných lidí - žijících ve svém uzavřeném, nepřirozeném světě. Nikdy nepoznali skutečný život - manželství! Jenom proto, že nesmí být rodiči - Celý život musí zůstat syny! To jenom proto, aby sloužili Bohu. Opět říkám, jako pokřtěná bytost - Neslužme Bohu - Služme lidem! Souhlas, Víra je Láska a za ní jde Bůh. Tak je možno se k podstatě dobrat a Konci světa zabránit. Činím tak.ů Pane Šimek, očekávám Vaše nezbytné minus - Píše Vám přece skutečný a slušný člověk! Manžel, otec, hospodář, vychovatel - Agnostik ! ... :-)

0 0
možnosti

Mínus si samozřejmě zasluhujete pro svůj planý text, kterému vůbec nerozumím. Proto to mínus by bylo nejjednodušší odpovědí, protože v textu nedokáži na nic konkrétního navázat. Vaše myšlení vnímám jako zkostnatělé v minulosti, protože mu chybí vize do budoucnosti.

Ale zajistil jste se. Vnímáte se jako slušný člověk, jako řádný manžel a řádný otec, jako dobrý hospodář a dobrý vychovatel. A takový člověk přece nemůže dostat mínus. Samozřejmě! A agnostik? Tomu mínus nedávám, s ním diskutuji, pokud je s ním diskuse možná. I skutečný agnostik svědčí o Bohu. :-)

1 0
možnosti

Je snažší o tom mluvit (psát), než to vykonat. Lidé jsou na jakékoli poučování hákliví, takže každé sebelépe myšlené přesvědčování, poučení, hlásání nazvěme si to jak chceme, je kontraproduktivní. Cílová osoba či skupina se jen tím více zatvrdí. Všiml jste si, že i Jehovisté už nechodí po bytech tak často, jako dřív? I oni už na to přišli. K víře se musí každý dopracovat sám, možná jen rodiče a nejbližší přátelé mohou mít určitý vliv.

1 0
možnosti

Důvěrný vztah člověka s Bohem předpokládá pozitivní informaci o Bohu s následným osobním prožitkem Boží přítomnosti. :-)

0 0
možnosti

Je to daleko jednodussi pane doktore. Domnivam se, ze konec sveta nastane ve chvili kdy Vas kolega Ziegler vycerpa sve vecne tema o nebezpecnem, tu silnem, tu rozvracenem a chudobnem Rusku.

0 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!