Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes už nejde o Babiše. ČSSD je ta kulhající strana, která nedokáže držet krok se stádem. ČSSD dostala od opozice za úkol svrhnout vládu, ale jak to tak chodí, co by za to dostala ona? Nic!!! Úhybný manévr s rozpuštěním sněmovny směrem k opozici vyšel, odchod ze sněmovny však nevyšel. Stádo vycítilo, že se opozice může nakrmit i někým jiným než Babišem, takže jsou reakce premiéra a prezidenta naprosto logické.

1 1
možnosti

Děkuji za diskusi. Musím však přiznat, že je mi poněkud nesrozumitelná.

O Babiše nejde? Tak o koho? Proč by měla být ČSSD kulhající strana? Pokud vím, nedostala od opozice úkol, ale jen výzvu k nedůvěře vládě. Proč by měla za to něco dostávat, že se rozhodne podle svého nejlepšího svědomí? Úhybný manévr ČSSD? Naopak, její řešení je logické. S vládou Andrejem Babišem v čele nemohou souhlasit, ale s vládou bez ČSSD také ne, protože hrozí plejáda hrozeb, včetně totální dominance Miloše Zemana. Poslední větě absolutně nerozumím. Možná to souvisí s českým triumvirátem Zeman+Babiš+Filip, jak se prokazuje dnes ve sněmovně. :-)

0 0
možnosti

Pane doktore, nevím, kterým milencem jste zhrzen, ale souhlasím s vámi, všechno je jinak. Chlapi u nás v hospodě vy to formulovali výstižněji.

Souhlasím s vaším rozborem nemohoucnosti opozičních stran získat voliče. Některé strany jsou nedůvěryhodné pro svou minulost , Piráti, kteří vznikli jako strana programově vyzývající k nedodržování autorských práv asi taky nejsou velkou šancí pro budoucnost. A doufám, že nas.anost občanů nebude stoupat natolik, aby výrazně poílal SPD nebo KSČM. Takže jediné, co Babiše může ohrozit je, že se časem v jeho vlastní straně najde někdo ambiciózní, kdo se bude chtí trhnout a zlaoží si vlastní stranu do které přetáhne pár podobně smýšlejících. Ale to nebude brzy a nejspíš to nebude nikdy. Jistě si pamatujete na Sarajevo 1997. Tenkrát se z vládnoucí strany ODS utrhla skupina, kterou už přestalo bavit dělat křoví ve straně jednoho muže. Založili si vlastní stranu US a ta velmi brzo skončila a její představitelé se pak už v jiných stranách nechytli ani ve funkci vrátného.

Podobně dopadli odštěpenci, kteří se rozešli se stranou Věci veřejné. Taky si založili stranu Lidem a kdoví, kde je jim konec? Snad jediná odštěpenecká strana, která dosud existuje je TOP. A je jen záhadou proč.

Takže lze předpokládat, že ať jsou charakterové vlastnosti vedoucích představitelů ANO jakékoliv, hlupáci to nejsou a očekávat, že svého šéfa opustí kvůli takové šaškárně, jakou nyní předvádí opozice, by bylo velmi naivní.

2 0
možnosti

Jen pro upřesnění vašeho mylného tvrzení, že lidé z US se v jiných stranách nechytili ani ve funkci vrátného. Například Patrik Nacher dlouho aspiroval na pozici primátora Prahy za ANO.

Mimochodem, odpadlíků z jiných stran včetně dlouholetých členů ODS, ČSSD a KSČ je v ANO množství větší než velké :-)

1 0
možnosti

:-)..............Pane autore, celkem příjemně jste mě překvapil. Ne, že bych se vším souhlasil a začátek je popsán perfektně ! R^R^R^R^

1 0
možnosti

Ztotožňuji se s Vašimi řádky. Kdo je ovšem skutečným Vládcem ČR? Odpovídám - Miloš Zeman. On je Hybatelem. Přímá volba udělala z Hradu vlastně další politickou stranu, s neuvěřitelným přepychem neodvolatelnosti. Jeho aktivizačně vlivový prostup všude - je svého druhu i neuvěřitelný! Existují zcela nové poměry, které se odvíjejí od vztahu k jeho personě. Pak se řadí ničící persony v ČSSD, radující se extremistisko obskurní seskupení KSČm a SPD - I AB se vděčně plíží a je již zavázán. Ten model se blíží Byzancii - řízlou Oligarchií. Ideje mizí a jsou vlastně nahrazovány fetišistickým uctíváním! To zde ještě nebylo, svého druhu opět Vedoucí úloha je na scéně s oddanými prvky Sektářství! Kam toi dále povede nevím, nechal bych to na odbornících. Tedy, co sdělí Soukup se Zemanem na Barrandově ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Ano, tak to je. Když Zeman nebude Babiše krýt svými prohlášeními o znovupověřením Babiše, dnes by padla vláda a president by pověřil jiného člena ANO a pokud by se takový nenašel pak druhého v pořadí ve volbách to by byl standartní postup spravedlivého a státotvorného presidenta a toho bohužel nemáme. Zato máme intrikána,opilce a ruského trolla

3 1
možnosti
Foto

To byl klid když vládl Obama, to byl klid, dokud se Babiš před pár lety nestal ministrem financí.

Dnes a denně noviny cupují Trumpa, a ejhle to samé se děje v Čechách s Babišem.

Proč?? Zametají ten binec v chlívu, a mnoha velkým "podnikatelům" se to nezamlouvá. Málo je sypáno do žlabu.

5 1
možnosti

Celkem solidní analýza.:-)

1 0
možnosti
Foto

Měl bych výhradu k pojmenování Andreje Babiše géniem. Možná je chytrý (spíše vychytralý), ale není moudrý. A génius? V čem jeho genialitu vidíš? Mít čich na prachy a možnost je urvat pro sebe? To umí parádně. A dále? On, když nemá poradce za sebou, se chová jako vesnický balík. V soukromí používá vulgarity jako jiní větné spojky.

Jinak vykreslení naší scény je tristní, v tom máš pravdu. Ale občan to tak chce. Za pár let bude nadávat a třeba se ještě dožiji cinkání klíči na Václaváku s křikem davu "Andreji končíme"....Češi jsou sladcí.....

2 0
možnosti

Tomáši, děkuji za diskusi! V čem vidím genialitu jsi vystihnul perfektně.

Budoucnost Česka vnímáme stejně. Ty nahlížíš dál. Ale toho se já i při svém dobrém zdraví už nejspíš nedožiji... :-)

0 0
možnosti

Ještě že autor tomu blogu rozumí.

1 1
možnosti

Babiš vládu neopustí!

-----------------------------------------------------------------------------

Takovým lidem se neustupuje!

1 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!