Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji všem za dobrou i hloupou diskusi ve vší slušnosti.

Dodám k ní jen jediné. V každé sexuální reakci muže je mírná, přirozená agrese. Když chybí, ženy řeknou, že není chlap. Muži i ženy však musí umět rozlišovat míru této agrese, kdy už ta reakce nabývá patologických hodnot. :-)

0 0
možnosti
Foto

V dobách které zmiňuje pan autor byla situace taková : Chlapec sáhl dívce na zadek nebo prsa, dívka se otočila a vrazila mu facku až se mu zatmělo v očích a situace byla vyřešena. Bylo to tak a ne že ne. Já v té době žil. Tahat do toho rodiče nebo dokonce policii bylo naprosto zbytečné a hlavně nepotřebné, protože onen nezdárný jinoch si po podobné lekci napříště sakra rozmyslel, jestli to udělá nebo ne.

1 0
možnosti

Ehm... já prožil pubertu až v druhé polovině devadesátek a podobné praktiky nemohu potvrdit, čímž nechci zpochybňovat, že dříve to tak "fungovalo".

Nějak se mi ale nepozdává ten Váš závěr:

"...onen nezdárný jinoch si po podobné lekci napříště sakra rozmyslel, jestli to udělá nebo ne".

Popsaná pohotová reakce hypotetické dívky mi tak nějak napovídá, že to asi nebyla první ani poslední facka v jejím životě. Jestli ono to nebylo spíš tak, že ten "nezdárný jinoch" si příště vybral pro své "pokusy" jiný cíl, takže v zásadě platilo, že každá dívka musela takto "vychovávat" všechny nezdárné jinochy v okolí, minimálně do doby, než si tak říkajíc vybudovala pověst té, která nemá ráda, když jí někdo jen tak sahá na zadek, což musela opakovat v každém novém kolektivu? Upřímně řečeno, být dívkou v té době, tak by mi takové vypečené zvyklosti asi dost vadily.

0 1
možnosti
Foto

Nevím, proč píšete takové nesmysly. Za mých mladých let (počátek 80. let) kluci od 15 let projevovali zájem například tak, že holku pozvali do kina nebo na zmrzlinu. Osahávání by bylo na žalobu i tehdy, zvlášť od někoho cizího.

0 0
možnosti

Já bych Vám doporučil přečíst třeba i jinou starší tvorbu pana autora, a možná, ba dokonce spíše věřím, že ta první věta Vašeho příspěvku už nebude začínat slůvkem naznačujícím otázku, či nejistotu.

0 1
možnosti
Foto

jestli podle vás "zamindrákovaný a plachý " kluk oplácává děvčata po zadnicích pak není zamindrákovaný ale drzý a nevychovaný

2 1
možnosti

Fakt nechápu tahle dilemata - "odezdikezdi". Prý co má dnes chudák kluk v pubertě dělat? Představte si to, ono není žádoucí, aby vyvolené dívce jen tak lípnnul polibek nebo sáhnul na zadek! Skandál! Takže mu zbývá vlastně jenom "samoobsluha"...

Opravdu mu zbývá jen "samoobsluha"? Není možné, aby třeba začal tím, že s tou dívkou PROMLUVÍ? Že jí třeba někam POZVE na rande? A když bude souhlasit a bude se to dobře vyvíjet, tak pak může přistoupit k tělesnému kontaktu? Je to fakt tak přehnaný a nepřirozený požadavek, získat nejprve alespoň nevyslovený souhlas, nějaký náznak vstřícnosti a sympatie, a teprve POTOM zkoušet sahat, líbat atd?

Já bych taky nehýkal nadšením, kdyby mě ženské jen tak z ničeho nic zkoušely líbat nebo plácat po zadku s tím, že "mají pnutí" - neříkám, že bych je hned hnal před soud, ale nebudu ani předstírat, že takové chování je "přirozené". Možná někde v džungli, ale ne v civilizaci.

A potom tu máme opačný extrém, kdy se vyžaduje explicitně vyslovený souhlas s každou "fází", řeší se dokonce formuláře, resp. se souhlasy stvrzují přes různé zhůvěřilé aplikace. Máme tu extrém, kdy např. mužským studentům na US univerzitách hrozí, že se budou muset aktivně bránit ničím nepodloženým obviněním i po velmi dlouhé době a bude na ně nahlíženo jako na vinné, dokud svou nevinu neprokáží, což se vždy snadněji řekne než udělá.

Možná, že tenhle nový extrém vyrostl jako protiváha právě toho starého modelu, ve kterém je plácání ženských po zadku přece něco naprosto přirozeného...?

3 0
možnosti

Žijeme v komplikované době a ze všeho děláme vědu.

Policajt nemůže srovnat přestupek domluvou nebo fackou, ale dává to rovnou k soudu. Učitel nesmí srovnat přestupek domluvou nebo fackou, a proto to řeší přes rodiče. Holka si nedokáže srovnat chování chlapce radikální reakcí a podává stížnost rodičům, učitelům nebo k soudu.

Jenže toto nefugnuje, nevychovává, ale jen proměňuje naši společnost ve virtuální, nefunkční společnost. Co s tím jednou budete dělat? Máte to již ve zdravotnictví, pedagogice, justici... ve všech oborech! :-)

0 0
možnosti
Foto

;-) Již ve staré, asi lidové písničce, se zpívalo: ,,nechtěla jsem, musela jsem, sukýnku zvednout, do trávy lehnout". Sexualita je lidská přirozenost. Jak jí ,,naplnit" je záležitost jiná. Násilí, ergo hrubé, do ní jistě nepatří. Zda, resp. pokud vůbec k němu došlo, to se může, ale ani nemusí, prokázat. Některá žena se může ,,ozvat" po právu, mnohdy se ono ,,ozvání se" ovšem stává spíše zbraní. Od pomsty až po vypočítavost. A i tam by bylo možné hledat ono ,,možení se" soudních sporů.

1 0
možnosti
Foto

p.s.: Autorovi se tímto neposmívám, ani jej nelituji, za jeho ,,poznávání" života i v těchto záležitostech. Nakonec, každý máme své zkušenosti z dob dospívání, potažmo svého mládí. Já mám krásné vzpomínky, a co se oněch děvčat i žen týká, vždy to byla naše tu malá, tu i větší tajemství, a nikdy ve zlém ani z jedné strany. A to jsem ,,začínal" dosti brzo;-)

0 0
možnosti

"Může lípnout holce pusu a uvidět, jak zareaguje" No, pokud by ty pusy lípal jen tak, z ničeho nic, či podobně sahal na zadek, pak je prostě každá rada zbytečná, to by ani žádnej katolickej kněz nezachránil;-D

4 0
možnosti
Foto

No nevím, zda se poměry horší, v r. 1967 oznámils předsedkyně Spolku na ochranu dítěte,. že v NSR je zneužito každých osm minut jedno dítě. A do toho imperialisticko revanšistického bahna jste nás chtěli zatáhnout? Ale nakonec se povedlo, že ano.

Mimochodem, tehdy v GB odsouzen za znásilnění někdo. Ale pak se k tomu po vykonání rozsudku přiznal zase někdo jiný. Byla to tedy justiční vražda, že ano?

1 1
možnosti
Foto

Abych to upřesnil, šlo o znásilnění a vraždu, a ten nevinný, přestože celou dobu prohlašoval o sobě, že je nevinen, tak byl odsouzen k trestu smrti.

0 0
možnosti
Foto

Rada nad zlato: Pokud chci se dotknout pozadí dámy, tak se nejprve zeptám ve vší slušnosti. Harašment se počítá jenom v práci.

1 1
možnosti

A odkud tahle tendence přichází?

Od těch, kterým vy tolik fandíte. Rozhodně k tomu mají blíže politické strany typu Demokratický blok a polikové typu antizeman než třeba ANO nebo politikové typu Klaus a Zeman, převedeno na USA rozhodně k tomu má blíže Hillary Clinton než Donald Trump. .

Takže zrovna od Vás to vyznívá jako pokrytectví.

2 1
možnosti

Prohlédněte!! Přece nositeli jsou výrazně levicové elementy. Tedy v našich podmínkách (dnes již) prozemanovská ČSSD, prozemanovnovští a probabišovští komunisté a v současnosti nevýznamní zelení.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS