Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč ale zákon a soudy nutí prezidenta, aby podepsal něco, s čím nesouhlasí. Když ani nemusí podepsat zákon, schválený Parlamentem. Stačí přece schválit zákon, který sdělí, že se navrhování stávají profesory po skončení příslušného řízení.

0 1
možnosti
LC

Já to už psal níže. Ve světě je většinově normální, že profesory si jmenuje sama univerzita. Prostě je profesorské místo a univerzita na ně vyhlásí konkurz a vítězi konkurzu se začne říkat pane profesore. Když skončí, už profesorem není i když z "piety" ho někteří lidé stále oslovují pane profesore. Jenomže v Česku je dotyčný profesorem doživotně, protože má na to papír podepsaný prezidentem. Ale hlavně takový profesor může profesorovat na více univerzitách, čili být tzv. garantem oboru pro akreditační komisi. To se v zemi, která má největší počet univerzit na počet obyvatel na světě, rozhodně hodí, protože o peníze jde až v první řadě.

0 1
možnosti
Foto

Zlovolnej dědek je to, a navíc hlupák ... nechápe ducha - a nejen ústavy (a nejen on, dle diskuze);-) jaký div, tlačenka s cibulí, mít ducha opravdu nemusí, aby byla poživatelná. To je celé. Vám za článekR^ ... ale nenechte se otrávit, pane Šimku, humoru je třeba jako soli a Karel Trčálek ji rozdává po hrstech.:-)R^R^

4 0
možnosti
KT

Pane Šimku chybí vám smysl pro humor a nepoznáte ironii? Vždyť většina těch, které mínusujete s vámi souhlasí.

2 0
možnosti
LC

Pšššš, já se bavím.;-) Ale je třeba dodat, že dnes není pan doktor jediný. Asi skvrny na Slunci.

2 1
možnosti
LC

Kdyby akademická obec nelpěla na jmenování profesorů prezidentem, neměla by tyto problémy. I univerzity, které jsou v hodnocení o stovky míst před tou naši nejslavnější, si profesory, jak je většinově běžné, jmenují sami. Jenomže ... o peníze jde až v první řadě.

3 3
možnosti

Zákony nepřekračuje akademická obec. Neměl by je překračovat ani prezident, pokud chceme žít v demokratickém státě s vymahatelností práva! :-)

1 0
možnosti
AM

Dobře že nejmenoval. Máme v republice značně "přeprofesorováno".

4 7
možnosti
KT

Jistě, by mohl by pan porezident profesury i odebírat.

Kandidátů by se jistě našlo dost.

Halík, Putna, Drahoš, KLaus, myslím, že by to vydalo na celý náklaďák.

Běda zemi, kde je příliš mnoho vzdělanců a inteligentů!

10 2
možnosti
MB

Škoda, že zde již není Jiří Hermánek! Tomu jsem již v r. 2016 sdělil, že Zeman je protřelý Recidivista a známá postava Českých soudů! K uvedenému datu se měl omlouvat 7x. Majitel rekordu, kdy Hrad dostal do Exekuce za Peroutku - (Následně verdikt záhadně stažen). Víme mnoho! Peroutka není - Bakala je Hyena - A Andrej je milý. Vše zajištěno, semeno rozeseto. Zrada! Morálku Státu nyní rozvracejí dva rádo by - profesoři. Já velice oceňuji boj prezidenta, jeho nasazení, osobní příklad a nerespektování pomatenců, kteří si říkají Soudci! Je Byzantsky moudrý! ... Tak to by bylo. A nyní chlapci, vzhůru do Lán! Kolik máme ve fondíku z Obory a Kamenolomu? Peněz je třeba, za KGB přijde i Nejedlý, za OV KSČ Veleba, škoda Babiš je v Ásii, třeba pošle za STB nějakou náhradu, očekáváni jsou i z Huawei ! Jedéém ... :-)

https://www.lidovky.cz/domov/milos-zeman-se-jiz-v-minulosti-musel-za-sve-vyroky-omluvit.A161111_124958_ln_domov_ELE

4 2
možnosti
JS

I když mám akademický titul, jsem podle Vás ta česká lůza. Tak tedy prezident jmenuje rektory, rektoři v žádném případě nejmenují prezidenta. Prezident má právo jmenovat profesora nikoliv povinnost ho jmenovat. Dnes je t.zv. vysoká škola v každé dědině, tak ať si tam jmenuje profesorem kdo chce, koho chce, ale ať se nesnaží zvyšovat svou úroveň prezidentem. Pokud se jedná o Karlovu universitu, začínám mít pochyby jestli je to slovútné učení pražské, které jsme kdysi mnozí absolvovali nebo politický ansámbl.

5 9
možnosti
JH

J60a75n 77H38r62u98š34k62a

14. 1. 2019 17:13

Profesora muze jmenovat jen prezident...

6 0
možnosti
Foto

R^je to ostudné, co prezident předvádí:-/

7 0
možnosti

Mnohem kvalitnější rozšíření článku...

Pan prezident nejmenováním profesorů dokázal, že je čestný chlap:

https://novakdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=696232

Jak umírá demokracie:

https://novakdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=695480

:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak si říkám, kolik toho do konce svého období ještě stihne. Času má dost.R^

6 0
možnosti
Foto

Nebo také ne....

0 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!