Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Název strany pirátů vyvolává představu šibenice pro každého chyceného darebáka a vraha - piráta. Nová levicová strana bez zakotvení - jsou pro naše občany nebo proti nim, pro vítězství nové ideologie?

Sledoval jsem trochu jejich snahu o větší zákonnou toleranci marihuany. Tvrdí, že naše mládež nemá větší potíže s návykovými látkami než jinde Evropě. Z hlediska alkoholu to není pravda vůbec. Konopí pro léčebné účely by mělo být povoleno, ale nač více povolovat fetování? Již před 10ti lety jezdili mladí Slováci do naší země na tolerovanou šlukačku, dostali se až do bezvýchodné závislosti. Fetování by se mělo bránit víc než dřív, ne je víc tolerovat.

1 0
možnosti

Ten název a některé proklamace je podle mne marketingový tah. V každé době je mládež nakloněna revoltě a ráda přiloží ruku k dílu smést to přežité. A této mládeži respektive těmto volebním hlasům bylo nutno nabídnout něco "revolučního". Jedni to zkusili s Vladimírem Iljičem tito to zkoušejí pod jinými prapory ale s podobným vyzněním. A jejich voliči se opět ocitají v pozici užitečných "nemoudrých". Stejně jako jejich rodiče u jiných stran.

1 1
možnosti

J22a93n 50R11á57ž

4. 2. 2019 12:23

Slušný politik? Jaké jsou vlastně kriteria pro slušného politika?

Sebevíc slušný člověk, který ale nic hmatatelného nedokázal, tím nemyslím akademickou kariéru, která je pro reálnou politiku prachbídnou kvalifikací, nezíská mezi politickými vlčáky respekt a tak je v politice málo použitelný, ale hodně zneužitelný. A ještě k tomu, když je chudý je dost průšvih, protože lákadla politiky jsou tak velká, že z chudého slušného člověka udělají hned "neslušného" a pouhou loutku zákulisních hráčů.

Jelikož jsem se v politice sám dost dlouho aktivně angažoval, tak podle mých zkušeností je slušný politik ten o kom se ví jakou má mez svých názorů, od které neustoupí ani nátlakem, kdo nedělá podrazy, je loajální ke svému poslaneckému klubu a dodržuje dohody. Takový člověk má respekt jak u svých stranických kolegů, tak i u politických oponentů a je tak schopen hodně pro občany dobrého prosadit.

Vše ostatní jsou jen řečnická klišé a kdo se například pořád ohání žvásty jak chce sloužit občanům, buď jen populisticky kecá, nebo je, a to dost často, velký křivák.

2 1
možnosti

Souhlas, ale měl byste pokračovat. Jak často se podobně uznávaný a respektovaný člověk - politik - dostává do vedení stran, na přední místo, aby se poté podílel na vytváření blaha pro občany? A pokud takoví jsou, ale na čelná místa se nedostávají - kde je chyba ? Pochopitelně, že těm ostatním nezbývá než žvástat a slibovat. Většinou jsou cestou přes okresní a krajské sekretariáty značně pokřiveni.

1 1
možnosti

30 let po revoluci a stále ještě "Potřebujeme pracovité, slušné politiky, kteří jsou ochotni a schopni se pro naše občany a naši vlast obětovat! A furt NIC. Nic. Kde jen sakra jsou?

To se 30 let po revoluci opravdu nenajde aspoň "deset spravedlivých" jako v Sodomě a Gomoře ?

No, asi ne... :-/

2 1
možnosti
Foto

ale ono to není jenom o politicích, ale o nás.

Mnozí ONI, byli před nedávnem ještě MY.

2 1
možnosti

Pravdu máte v tom, že Michálek je/působí dojmem že je slušňák. Ale velmi slušní a docela dost vzdělaní byli i ti, co vedli Velkou říjnovou v Rusku. Četl jste program Pirátů? Hodně blízko marxismu (proti tomu tady brojíte každou chvíli), hodně blízko zelenému terorismu, hodně blízko anarchismu, fandí multikulturalismu a kdyby vedli zemi, tak už tu máme desetitisíce, jestli ne statisíce, novočechů. A to všechno já nechci i kdyby všichni Piráti měli svatozář. Klidně zkousnu tlupu nepříliš slušných, kteří zabezpečí, že tohle všechno co představují Piráti, nebude.

7 1
možnosti

Rv

Tak mne mrzí, že jsem povolil diskusi. Trollové řádí a prakticky žádný kvalitní diskusní příspěvek!

:-)

1 4
možnosti
Foto

Jak by měl znít kvalitní diskusní příspěvek?

4 1
možnosti

Tentokrát s autorem v podstatě souhlasím. Samozřejmě až na tu úplně zbytečnou poslední větu, byť chápu že on by si ji v žádném blogu neodpustil.

Mínusovat ho za to ovšem nebudu, naopak dám mu karmu, poněvadž na rozdíl od něj považuji rozdílné názory v diskuzích v demokracii, kterou on se tak strašně rád ohání, za naprosto normální.

S Jakubem Michálkem sice úplně ve všem nesouhlasím, nicméně žádný problém s ním nemám. R^

2 1
možnosti

Navrhuji zapomenout na všechno špatné, co mezi námi v diskuzích bylo. A pokud se to podaří z Vaší strany, a nebudete mé příspěvky už napříště neustále mínusovat, tak bychom se mohli domluvit.

A pokud přijmete můj návrh, tak věřím ač jsem Váš článeček sice nečetl, tak já jsem rozhodně tím koho hledáte a jistě nebudete mou příkladnou osobností zklamán.

Předem děkuji za zařazení na přední, nejlépe první, místo Vašeho seznamu.

S pozdravem D.Horák

PS.

...pokud se to zadaří, pak Vám slibuji, že budu neustále zvyšovat jak karmičku Vašich článečků, tak svými příspěvky jinak většinou slabé množství diskusní účasti.

1 1
možnosti

...kaviárový toasty! ,,,;-D,,,

0 1
možnosti

Piráti jsou mi čím dál tím více sympatičtí. Při dobrém volebním výsledku si dokáži představit koalici Piráti+ODS+někdo další z opozice, která by mohla konkurovat hnutí ANO.

0 3
možnosti

No při vší úctě - snad se podobné názory nerozšíří jako chřipka... to by pak teprve byla epidemie.

1 1
možnosti
Foto

Jakub Michálek, to je tedy ten pravý.

Společně s Tomášem Petříčkem a Jakubem Jandou mohou založit novou politickou stranu.

2 3
možnosti

Ano, to jsou ti praví :)

2 1
možnosti

Já si to pustil a dobré. Pan Michálek je již delší dob velmi přijatelný jako potenciální politik. Je primárně slušný, vyjadřuje se srozumitelně. Jako opozice má pochopitelně lehčí úkol než kdyby obhajoval kroky koaliční vlády.

Článek pana Šimka ale - jak jsem jej četl - není o panu Michálkovi. Posloužil mu jako prostředek k závěrečnému tradičnímu finále. V tom nezklamal.

P.M. Autor burcuje (proti buržujům) a povzbuzuje (k politickému "převratu") a jako jedinou naději jmenuje jednoho člověka. Stačí jedno jméno na uskutečnění vytýčených cílů ? Není to málo Antone Pavloviči .... ?

1 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!