Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za diskusi, i když jsem měl za to, že jsem ji neotevřel, a nyní svůj omyl zjistil!

Obhajujete Zemana. To je dobře. Kritizujete Zemana. To je také dobře. Snažete se nelhat nebo nevydávat rozumy, které nejsou pravdivé. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, snažte se nelhat. A vemte si to k srdci - kvůli sobě samému

0 1
možnosti

Ještě pár poznámek k tématu plnění a neplnění povinností presidenta / v tomto případě Zemana, protože event. zvolený Drahoš by takové schválnosti určitě nedělal /.Jak už jsem psal, ze znění ústavy a zákonů přímo nevyplývá povinnost presidenta vše co je mu předloženo podepsat ale pouze možnost to udělat. Je to pouze zvyk a tradice, že to president dělává, pokud s tím nemá / s podpisem / nějaký problém. Například věta : Občan /např. Novák / chodí / pokud to není důchodce, není nemocen nebo nemá dovolenou / od pondělí do pátku do práce. To je u nás takový zvyk a tradice. Ale nijak z toho neplyne žádná povinnost. Pokud by ovšem věta zněla :Občan /např. Novák / musí chodit / pokud to není důchodce, není nemocen a nemá dovolenou / od pondělí do pátku do práce - a byla uvedena v nějakém zákoně / jako za komančů / to by bylo jiné. I když přesně nevím jak byla za komunistů pracovní povinnost právně ošetřena, ovšem tenkrát tady nebyl na rozdíl ode dneška žádný právní stát. Jediné řešení je tedy změnit ústavu a zákony a potom to Zeman možná sám "zabalí" a abdikuje k velké radosti necelé poloviny voličů, kteří už to nemohou se Zemanem vydržet a čekat na konec jeho volebního období.

2 1
možnosti

Jestliže podepsat prezidentem je slušnost, kterou Ústava předpokládá, pak nepodepsat je protiústavní a neslušné. Váš příspěvek odhaluje ošidnost našeho práva!

Ale každý známe své Papenheimské, že? Na rozdíl od Vás se zastávám šikanovaného jedince. :-)

0 0
možnosti

No, teď když se i prof.Gerloch obrátil proti MZ, tak snad pochopí,že tuto bitvu nemůže vyhrát...

0 1
možnosti

On považuje za výhru, že nepodepsal. Jeho nulová morálka netuší, že prohrál už dávno. Prohrál svoji (nepříliš čistou) čest.

1 0
možnosti

"Vnímáte to vanutí větru ze Západu na Východ?"

To vnímáte nejspíš jen vy sám.

3 2
možnosti
Foto

Je zajímavé, že u jednoho z jmenovaných vadí panu Zemanovi jeho styky s StB.

U premiéra mu to nevadí.

8 0
možnosti
Foto

A které z těchto akademických svobod Zeman porušuje?

1) svoboda vědy, výzkumu a umělecké tvorby a zveřejňování jejich výsledků,

2) svoboda výuky spočívající především v její otevřenosti různým vědeckým názorům, vědeckým a výzkumným metodám a uměleckým směrům,

3) právo učit se zahrnující svobodnou volbu zaměření studia v rámci studijních programů a svobodu vyjadřovat vlastní názory ve výuce,

4) právo členů akademické obce volit zastupitelské akademické orgány,

5) právo používat akademické insignie a konat akademické obřady.

5 2
možnosti
Foto

Mínusujícímu Václavu Roudenskému 92015 se zřejmě výčet oněch akademických svobod nelíbí..... Jenže co my diskutující s tím, že. Nikdo z nás si je nevymyslel. Ovšem je zarážejícíc, že se autor článku odvolává na něco, co evidentně vůbec nezná. Protože kdyby znal, věděl by, že žádná z vyjmenovaných akademických svobod pošlapána nebyla.

1 1
možnosti

Kdyby člověk M. Zemana neznal - řekl by, že koná správně. Dbá na morální čistotu profesorů -a tak udává Imperativ směrem do společnosti, bravo! Pokud si člověk uvědomí, kým se obklopuje - Že dokonce porušil Zákon!, o prvotním jmenování A. Babiše ministrem financí, (bez lustrace) - Tak to vyvolává pachuť.K tomu následný řetězec kontraverzí - Ukrajina chřipka, vytýkání Petříčkovi Banderovce - Aby se družil s totalitním režimem Číny a odmítal sankce Rusku. Opravdu, tak jedná Byzantský vládce, který si do systému vnáší ten svůj. Toto je jeden ze zdrojů, kdy Prezidenta ČR nechápu a proto jej neberu vážně ... :-)

4 0
možnosti

Dodatek - Jsem zvědav na 20 bodů obžaloby Zemana, co budou obsahovat. I mne zajímá ten okamžik jmenování Bureše. Nic na tom nemění fakt, že následně byl Služební Zákon upraven. Žaloba samozřejmě neprojde - Nicméně stojím za názorem, že Symbolický význam má skutečně Obrovský ... :-)

3 0
možnosti
Foto

To jste si dovolil dost. Od opaku "lepšolidí" (nevím jak si říkají) se dozvíte, že zpochybňujete svobodné volby! A kromě toho jste kavárník, sluníčkář, lůza a jste zmanipulovaný. A financuje Vás Kalousek se Sorosem.

4 0
možnosti

Nevím jak si říkají, ale z logiky věci jsou to "horšolidi".

Jo - a pak je jeden, který blahosklonně radí (lepšo-), ale patří mezi ty ostatní (horšo-): tedy pěkná zpotvořenina!

1 0
možnosti

Dovolím si citovat začátek z části posledních dvou vět na konci Vašeho článečku :

"Omlouvám se všem, kteří postrádají diskusi. Diskusi neotvírám, protože podle nedávných osobních zkušeností...

Zdroj: https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=700793

8-o a tohle je prosím co ???

1 1
možnosti
Foto

A Vy nejste šťastný, že tu můžete zase předvádět svůj "inteligenční koeficient"?

2 0
možnosti

Přečetl jsem si ted narychlo ústavu ČR a zákon o vys. školách č. 111/98 Sb. V ústavě je v čl. 62 a 63 uvedeno koho president jmenuje m.j. generály, soudce, členy bank. rady a další. Jmenování profesorů tam výslovně uvedeno není. To je zřejmě "ošetřeno" odst. 2 čl. 63 - presidentovi přísluší pravomoci, klteré stanoví zákon. T .j. zákon č. 111/98 Sb. a to § 73 odst. 1 - profesory jmenuje president na návrh příslušné vysoké školy. Když si všimnu sloves jmenuje a přísluší - nikde mě z toho nevyplývá povinnost a nutnost něco udělat. President jmenuje nebo také nejmenuje pokud má vůči navrhovanému výhrady, přísluší mu pravomoc, kterou může a nebo nemusí využít. Nikdo ho k tomu nemůže donutit. Jediná "povinnost" která mu z ústavy

vyplývá je v čl. 60 - odmítne-li složit slib, hledí se na něho jako by nebyl zvolen. Jmenování profesorů presidentem nebo císařem nebo králem je prostě tradice o které se ovšem v ústavě nic nepíše. Nechápu proč na tom navrhovaní profesoří tak lpí a že by to bylo ohrožení akademických svobod už vůbec ne. Někomu se to nemusí líbit, ale to je vše co s tím může dělat. Ani soud, pokud bude ovšem ctít ústavu jako nejvyšší zákon republiky. Jedině změnit ústavu a nahradit slovo jmenuje slovy musí jmenovat. Anebo počkat až nebude Zeman presidentem a bude nahrazen "strojem na podpisy". A mimochodem to stejné, udělal i president Havel v roce 2001 - odmítl jmenovat profesora z obdobných důvodů a nikdo mu nespílal.

6 2
možnosti

To je zajímavé, takže pokud například učitelka ve škole řekne "děti si zítra přinesou cvičební úbor", tak to ve skutečnosti znamená, že si ho přinést mohou, ale nemusí?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS