Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano v první fázi zavést individuální komerční pojištění dle podmínek pojišťovny s nějakou spoluúčastí. Například 5 tisíc Kč. V praxi by to znamenalo, že jakýkoliv lékařský úkon do 5 tis bych si hradil hotově. To co by bylo nad by hradila pojišťovna. Ta spoluúčast by byla volitelná a dovedu si představit i balíček služeb bez spoluúčasti. Podle toho by pak byla vypočítaná pojistná měsíční částka. Pojišťovny by měly také dostat možnost, skrze poskytnuté benefity, ovlivňovat to, jak se lidé o své zdraví starají. Například kuřáci mají vyšší zdravotní rizika a tak by také měli vyšší zdravotní pojistku. Jeden pojištěnec by také mohl být pojištěný u více pojišťoven.

Jako další pořadí, až by se systém komerčního zdravotního pojištění rozběhl, to znamená nebyl by vázaný na příjem pojištěnce, protože to je daň, by se mohlo začít uvažovat o zrušení povinného zdravotního pojištění.

0 1
možnosti
Foto

A co s duševně nemocnými?

0 0
možnosti
Foto

Zdravotní péče nebyla ani za komunistů zadarmo a nikde na světě.Částečná spoluúčast pacientů na léčbě pomohla současnému stavu českého zdravotnictví. Síť českých nemocnic je ve srovnání s jinými zeměmi poměrně rozsáhlá a mnohdy nedaleká zařízení nabízejí pacientům velmi podobné služby. Navýšení spoluúčasti pacientů však dlouhodobě odmítá sociální demokracie. Komerčního zdravotního připojištění, jež by lidem dovolilo zaplatit si za lepší péči.

Pramen : Zdeněk Kabátek a další.

2 1
možnosti

Spoluúčast pacienta, jak ji chápou současní politici, je vybírání dalších peněz od pacientů, které zůstávají vnitřně nefunkční. Ano, lépe se s nimi manipuluje!

Svobodu by nám částečně přinášela spoluúčast jako součást skutečného pojištění u skutečných pojišťoven, které tu pro jistotu nemáme.

Ale skutečně dynamické a funkční vztahy ve zdravotnictví nám přináší teprve částečné platby přímo cash. Je to jediná cesta, jak ocenit kvalitu. Jinak to neumíme. Jinak je to jen bohapustá buzerace! Jen pacient dokáže ocenit, pokud platí za zdravotní péči méně! Ministerstvu a VZP je to zcela jedno! To je moje osobní zkušenost!

A to ozdrojování jste si skutečně zvolil vynikajícně! :-)

0 1
možnosti
Foto

Podle čeho se bude určovat, kdo je bohatý a kdo ještě není bohatý. Takže, ti co jsou schopní a z jejich daní žijí chudí, nemocní, vláda, budou za svoji schopnost být úspěšný a být tak zvaně bohatí, budou potrestaní tím, že si budou zdravotní péči platit.

1 1
možnosti

To je zbytečná snaha o ideologické nepochopení! O to vůbec nejde! Jde, nebo spíše mělo by jít, o obnovu svobodných, přirozených vztahů bez zbytečné buzerace, aby vztahy ve zdravotnictví opět fungovaly! :-)

0 0
možnosti

Několikrát jsem tam četl to komunisti. Možná by stačilo,kdyby doktoři nelezli do politiky..

0 2
možnosti

Položte si otázku, proč doktoři utíkají do politiky, do penze, za kopečky?

1 0
možnosti

Kdyby to bylo tak jednoduché a správné, jak navrhujete, tak by to zavedli - ať je ministr z té či oné partaje. Např. současný problém, který se tahá k ústavnímu soudu. Aby se za stejnou operaci platilo stejně v okresním špitále na Vysočině a v Motole se sice zdá správné, ale je to v praxi blbost.

0 1
možnosti

Nevidíte do toho! Jde o to, že jedné nemocnici VZP za práci nezaplatí odpovídající sumu a jinou nemocnici za stejnou práci přeplácí. Proč? Jak má nemocnice platit svůj personál, když nedostane za práci odpovídající sumu? Nazývá se to historická platba! A dál se raději na ten hnůj neptejte! :-)

0 0
možnosti

Velká karma, pane doktore. Obzvlášť za poslední odstavec.

Jste dobrý, máte již po kariéře, ve zdravotnictví již tedy neděláte..ale to Vám nebrání v tom, o problémech nadále psát a mluvit. R^ Jó..kdyby takhle bylo aktivních více kolegů, vypadalo by to také jinak. :-)

3 0
možnosti

Děkuji, Adame! Zvláště za to, že jste jeden z mála, kdo poslední odstavec chápe. Se socialistickým inenýrstvím se budete potkávat ještě dlouho, protože ani ODS ani TOP 09 nevadí! :-)

1 0
možnosti
Foto

Zdravotnictví u nás funguje naprosto skvěle, má výbornou úroveň a efektivně léčí lidi všech společenských vrstev, a to je fantastické. Snad byste jej nechtěl svými neuváženými návrhy dotlačit na fatální úroveň zemí, kde jsou zvyklí uplatňovat primitivní vývojový darwinismus, jakými jsou např. Bangfladéš nebo USA ? To by se občanům nelíbilo Rv

1 4
možnosti
Foto

Pan blogger neustále ignoruje negativní externality, které by vypluly na povrch, kdyby nebyla zdravotní péče poskytována všem bez výjimky a bez ohledu na jejich platební schopnost.

1 2
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!