Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenom na okraj, dějiny jsou otevřená záležitost, vývoj nemá cíl.

0 1
možnosti

J90o63s39e43f 36P91o84t29r

15. 5. 2019 22:04

Žádný vývoj neexistuje, dokonce ani vývoj podle Darwina.. Vývoj značí pohyb dopředu. To co označujete za vývoj je pouhé změna.

0 1
možnosti

J21o19s46e33f 79P21o58t51r

15. 5. 2019 20:59

pane Šimku,

samozřejmě máte naprostou pravdu, ale to primitivní ateistická česká společnost , živená překroucenou a falešnou historii nepochopí. Každá skupina lidí, národ, civilizace, musí mít sjednocující myšlenku. TGM, když zjistil, že se mu podařilo rozbít R.U., první co udělal hledal myšlenku, ideu, která by sjednotila národy nové ČSR. Bohužel sáhl vedle, a slavná ČSR vydržena pouhých 20 let a ještě je historiky uváděno, že kulturní a politická perzekuce německé menšiny byla jednou z podstatných příčin II.WW

Jako podporu vašeho názoru bych chtěl uvést hlavní motto z knihy Christian Jacq "Egypt velkých faraonů" : " Egyptská říše trvala trvala nejméně tři tisíce let, díky harmonii mezi lidmi a nadpřirozenými silami, neboť život byl chápán jako předivo vztahů mezi zení a nebem"

Stejně tak můžeme konstatovat, že evropská křesťanská civilizace trvá již 2 tisíce let, ateistická marxisticko-leninská civilizace se dožila 80 let, protikřesťanská civilizace národních socialistů trvala 10 let....

0 0
možnosti

Poněkud to zjednodušujete. Asi to nelze vtěsnat do této malé diskuse.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Udělal byste lépe, pokud byste se zamyslel nad sukusem článku a nezůstával jen u akcesorních problémů!

Jinak jste mistr na urážení druhého! :-) A vůbec vám, broučkové, nevadí, že do toho nevidíte, že?

Ad personam? Místo ad rem? Měli by si toho všimnou admini! :-)

0 0
možnosti

S panem blogerem se vzájemně "nemusíme", ale tady se ho musím zastat. A nechápu, že diskutující jen "kydají hnůj". Přitom jde o vážné téma, byť dnes už nemáme pětiletky, hesla - dohnat a předehnat, usnesení a závěry "sjezdů". Prakticky něco jako "výhled přišlo akorát z Babišovy dílny. I když se nám to nemusí líbit, buď obsahem nebo že to je od toho zloducha.

Fakt je, že ho ani slavná Evropa nemá. Ke konkrétnějšímu směru pouze zavelel Trump.

0 0
možnosti

Myslím že tou předposlední větou jste to vystihl. R^

0 1
možnosti

Tak slepy a naivni clanek o tomto umelem state jsem snad jeste necetl, ale budiz. Alespon jsem se zasmal:)))

1 1
možnosti

Ano, zábava je také jediná "výhoda" článků pana Šimka. A pak ještě autorovo bloudění po diskuzi a zuřivé mínusování každého, kdo má tu drzost s jeho jediným správným světonázorem nesouhlasit. R^;-D

2 1
možnosti

M71i63l69a74n 78K87e88s54l

14. 5. 2019 22:28

Chybí nám budoucnost.Proč-nemáme tradici.Vždyť to ,co udělali ti před námi je špatné.No a to co uděláme nyní my,tak ti co příjdou po nás,prohlásí opět za špatné.Neslyšel jsem,že by nějaký současný papaláš řekl,že před ním byl někdo dobrý.Zdá se,že jediný kvalitní panovník u nás byl Karel IV.Na tom se svorně shodly oba režimy a oslavují jej.No jo,proč plánovat zářné zítřky,když předem víme,že to zase nebude ono.

0 1
možnosti

Vám nevadí, že naše společnost nemá budoucnost? Bez vize nás čeká jen návrat... Vizi postrádáme dvacet let, proto jsme ochotni zaprodat naši republiku komukoliv, jen nebýt součástí většího celku? !!

0 0
možnosti
Foto

J19a18n 79H79o98r86n18í71k

14. 5. 2019 22:16

Souhlas. Dík.

1 0
možnosti

D19a65v53i12d 86H87o93r47á70k

14. 5. 2019 19:27

Ale Bohumíre, v našich letech by nás měla zajímat hlavně každá minuta přítomnosti. A pokud máme to štěstí, že nás ještě neokradl ten Němec - Alzheimer o paměť, pak pokud máme ještě to štěstí, že si vzpomeneme na něco pěkného, co jsme v minulosti zažili, tak i příjemné vzpomínky.

0 2
možnosti
Foto

Jak chcete budovat v lidech úctu k sobě navzájem, když preferujete donucení před dobrovolností ? Vy jste jako ti naši politici. Plno hezkých řečí, ale když přijde na činy, tak dělají to, co je dobré pro ně.

Pochopte, že ctnostná společnost je založena na důvěře a důvěra se získává jen dobrovolnou spoluprací.

3 1
možnosti

Rv Chybí nám odpovědnost za naše slova a činy! !!

0 0
možnosti
Foto

To je opravdu směšná představa, že by společnost jako celek měla mít nějaký "cíl", nějakou "vizi". ;-D Jak dojde na vize, kouká z toho revoluce , no a jak ty končívají, snad víme z historie....

5 1
možnosti
Foto

Občas mile překvapíte . ;-) R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!