Diskuse

Boris Johnson

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidé jako Boris Johnson nerozumí tomu, že jejich rolí není obnovení impéria, ale už jenom uřízení relativního propadu moci Západu a nalezení vhodné konstelace soužití s těmi zeměmi, které sdílejí podobný osud (Rusko) a hlavně s těmi, které jsou na vzestupu (Čína). Brání jim v tom domýšlivost a arogance, která si v antické tradici zasloužila trest bohů. (VS)

0 1
možnosti

Je to jeden z projevů atomizace. Británie odejde z EU. Nebere při tom ohled na zájmy Severního Irska a Skotska. To je voda na mlýn skotských separatistů. Udělají referendum a odtrhnou se od Anglie. Kde se to zastaví?

1 1
možnosti

A úžasně na tom vydělají, že?

1 1
možnosti

Vypůjčím si pár citací ... učinil řadu vstřícných kroků směrem k firmám, přičemž zřejmě nejvýraznějším byla jeho daňová reforma ... S&P 500 stoupl od začátku roku 2017 o 30%, Nasdaq Composite ve stejném období vzrostl téměř o 50 procent ... míra nezaměstnanosti atakuje 50leté minimum ... mzdy a důvěra v ekonomiku rostou. Víte pane dochtore o kterém člověku a které zemi to je? Myslíte, že o Španělsku, Itálii či Francii? Ne, dokonce ani o Německu to není. No a jak dopadne Johnson? Já bych to teda začal hodnotil až rok poté, co zbaví zemi (snad se mu to podaří) té koule na noze. Vy to ale samozřejmě víte už teď. Špína, svrab, neštovice a hladomor.

2 2
možnosti

Autore, kdybyste raději spočítal, kolik desítek zbytečných cest do Bruselu vykonala bývalá premiérka se svým štábem, a kolik to stálo peněz britské poplatníky, bylo by to věru zajímavější a užitečnější.

2 2
možnosti

Občan vždy nese tíhu svých hloupých představielů nejen v Anglii, ale i u nás, že? :-)

0 0
možnosti
Foto

A jak byste nazval to, co stojí proti tomu, čemu říkáte populismus?

3 0
možnosti

I41v16o 57B29o69u93š15e

9. 8. 2019 9:24

Proti populismu toho stojí hodně. Souhrně by se to dalo nazvat nepopulismem. Když už se tak blbě ptáte.

0 2
možnosti

Počítám s tím, že k 31.10.2019 Londýn odchází. Zřejmě vznikne užší Pakt spolupráce s USA. Je to voda na mlýnek D. Trumpa. Vedle Celních válek má reálný kyj i na EU. Pochopitelně nastanou zmatky přechodu - Očekávám, že V. Británie to přežije ...

Není to v našem zájmu, jde o tradičního spojence a štědrého plátce - Dotační Fondy Brusele zchudnou. Je to v našem zájmu - Dotační Fondy Brusele zchudnou a samotný moloch snad konečně bude donucen ke své reorganizaci podstaty ...

V současnosti, pro ČR nic příjemného! Chod NH - % DPH se očekávaně začíná zadrhávat. Vlivů je plno, ekologizace - dopad zejména na automobilový průmysl, sucho + kůrovec + Řada dalších neznámých! Brexit, Zpomalování Číny - Německa a celní bitvy Trumpa. Zbytek roku 2019 bude pro nás zřejmě hodně horký ! ... :-)

2 0
možnosti

I53v78o 10B40o66u54š30e

9. 8. 2019 9:26

Procenta a vhodně zvolený základ dokážou zázraky.

0 0
možnosti
Foto

Autore doba se mění. Mnozí lidé nemají Vaši potřebu k někomu či něčemu nábožně vzhlížet. Momentálně jsou zdá se v kurzu baviči...pořád lepší než diktátoři typu pana Franka nebo Pinocheta které byste tam asi raději viděl Vy....:-)

2 3
možnosti

Rv Nesdělil jste nám, ke komu tak nábožně vzhlížíe Vy sám! Mnozí lidé, a já s nimi, ctíme liberální demokracii, právní stát, svobodu, demokratickou dělbu moci, spravedlnost, úctu k druhému člověku. A nectíme žádného vladaře, který je zaslepen mocí, slávou, penězi, který se utápí v nenávisti, pohrdání druhým člověkem, který je pomstychtivý, který se vyvyšuje nad ostatními, a má kolem sebe totalitní hlupáky za poradce. Rozlišíš to snáze, když si uvědomíš, že jsi obrazem Božím a snažíš se následovat Ježíše Krista. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Smutná karma, Bohumíre

3 2
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!