Diskuse

Neomarxismus?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I78v43a65n 10V65e94s74e47l22ý

22. 12. 2019 18:10

Vy považujete neomarxismus pouze za nic neznamenající pojem vytvořený uměle aby sloužil k jako argument proti EU, USA atd. Já ho považuji za pokus o oživení marxismu v komunistickém pojetí, jak ho známe z praxe i z toho povinného předmětu na VŠ, stejně jako většina lidí považuje neonacismus za snahu oživit nacistické ideje.

3 2
možnosti

Neomarxismus? To je jen zneužití jména! Tyto nesmyslné, zcestné ideologie s Karlem Marxem nemají nic společného! A trochu jste moji myšlenku pokroutil. Výpady proti Evropské unii se opírají o antineomarxismus! Pokud komunisti a okamurovci nebudou u nás živit nacionalismus, žádný strach z nacismu i marxismu mít nemusíme! :-)

1 0
možnosti

Parlamentní listy? Ty už nečtu!

Jsme lidé různí! Znám člověka, který si nyní dal na stůl Stalina. Stalinista určitě není! :-)

1 0
možnosti
Foto

Bouhumíre, souhlasím. neomarxizmus a antineomarxizmus jsou jedno i druhé habaďůra na prosťáčky. Jsou to prázdné konstrukty totalitních "inženýrů lepších zítřků". Je nejdříve třeba "vyrobit nepřítele" tedy například "neomarxizmus" a pak jej mohutně tepat "antineomarxizmem". Metoda je veskrz leninská. Totalitní leninská propaganda vyráběla "nepřátele" a pak následovalo v nejlepším případě jejich tupení, ale většinou vraždění a odesílání do lágrů. Metoda je jednoduchá. Vykonstruovaný nepřítel musí mít co nejpitomější, nejbizarnější vlastnosti a zároveň se mu podsune "démonické spiknutí proti dobru lidstva". Do takového vymalovaného "strašáka" se potom lze strefovat. Je to jen podfuk a balamutění hloupých. Sranda je přitom, kolik se jich na to chytne a "moudře" papouškuje ty výmysly.

Celá ta habaďůra je součástí ruské hybridní války vedené proti zemím Evropské unie. Přitom skutečným dědicem marxizmu - toho Leninem zkarikovaného a zprzněného - už jen jako metody totalitního vládnutí bez jakýchkoliv idejí, je Rusko. Vše ostatní je přetvářka. Poukazy na vymyšlený "neomarxizmus" mají odvádět pozornost od tvrdých, totalitních postkomunistů z východu.

1 0
možnosti

Mluvíte o hybridní válce kterou vede Rusko.

Mně se naopak zdá, že západoevropské státy dělají spoustu hloupostí, za které Rusko ani nemůže nést vinu, protože kdyby je ty státy dělat nechtěly, tak ji to Rusko ani vnuitit nemůže.

Abyste někomu něco mohl vnutit, tak na to musíte mít nějaký bič, kterým mu můžete hrozit. Nepochybuji o tom, že kdyby Rusko mohlo, určitě by velice rádo západní Evropě škodilo. Ale například ty směšné tance kolem lidí různě sexuálně orientovaných nám prostě vnutit nemůže, protože na to nemá bič.

99% hloupostí, které Evropa dělá, vycházejí z jejího vlastního rozhodnutí.

1 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že marxismus je podivná směsice podivných nápadů a tudíž k ničemu, je podobně k ničemu cokoliv od něho odvozené.

Ale jako politikum se to hodí.

2 2
možnosti

Marxismus, který jsme byli donuceni několik let studovat a dělali z něho zkoušky i při atestaci, nepovažuji jej za směsici podivných nápadů! Východiska byla reálná, ale futurologická idea byla zcestná. A když komunisti zneužili marxismu k získání moci burcováním lidí k závisti a nenávisti vůči úspěšným, bohatým a inteligentním lidem, založili tím i zkázu marxistické ideologie. Rozvrácením svobodných a přirozených vztahů rozložili společnost nejen duchovně, morálně, ale i ekonomicky. Žili jsme v iluzi, že jsme chytřejší než příroda, že jsme chytřejší než Bůh. Bohužel v Listopadu jsme se nepoučili a stále preferujeme svoje postkomunistické, falešné, levičácké inženýrství. Bez svobodných a přirozených vztahů však skončíme jáko komunisti!!! Bohužel!!! :-)

1 0
možnosti
Foto

Cituji z odkazu: ".... súčasnému západu vládnuca neomarxistická ideológia ..... tým úplne najhorším vyvrheľom, ktorý je údajne vraj vinný za všetko zlo a biedu tohto sveta, a ktorého teda je potrebné úplne zničiť, možno snáď najlepšie nakoniec dokonca aj priamo zabiť, ..... je "biely, heterosexuálny muž, kresťan a navyše ešte k tomu aj katolík". Autor je tedy toho názoru, že neomarxisté modifikovali marxistickou teorii tím způsobem, že do role utlačovatele, (dle marxismu buržoazie) nově dosadili bílého heterosexuálního muže, katolíka, proti němuž je nutno bojovat všemi možnými prostředky (a ochránit tak "utlačované menšiny" všeho druhu).

Cituji z Vašeho článku: "Zajímavější je, všimnout si toho, kdo zde šíří ANTIneomarxismus. Jsou to především komunisti a okamurovci, Miloš Zeman a Andrej Babiš," neboť výše uvedená představa (viz Váš odkaz) je podle Vašeho názoru nesmyslná.

Také považuji za holý nesmysl, že by největším vyvrhelem měl být bílý heterosexuální muž, nejlépe křesťan.

Bohužel z toho, co se reálně děje, je zřejmé, že někteří ho za největšího vyvrhela skutečně považují, jen se nevyjadřují přímo, ale opisem. Pak ale nemá smysl pranýřovat nikoho, kdo na toto jejich mínění poukazuje. Leda byste byl sám neomarxista a potřeboval se zbavit sobě nebezpečné opozice.

10 1
možnosti

Tak jsem se od Vás dověděl, že jsem neomarsista! Váš potenciální pohled! :-)

Neomarxcismus je nesmysl. V tom se snad shodneme. Ale můj článeček není o neomarxismu. Toho se týká jen můj odkaz, ve kterém je solidní vysvětlení, o co má jít. Ale tomu myslící člověk nemůže dát svoji důvěru!

Můj článeček je především o antineomarxismu, který je u nás, a možná i v celé Evropě, zneužíván! O tom bohužel nediskutujete! :-)

1 1
možnosti

Co jsem tak pochopil od lidí, kteří to slovo aktivně používají, tak neomarxisté jsou všichni, kdo se nacházejí nalevo od Margaret Thatcherové.

0 0
možnosti

Pojem neomarxismus je převážně používán jako nadávka, která nemá obsah! Neomarxismus je nesmysl! Já ale poukazuji na to, že u nás, a nejspíš i v celé Evropě, je antineomarxismus zneužíván k boji proti Evropské unii, proti USA a proti NATO. Navíc se užívá k ovládnutí mas a davů! A překvapuje mne, že této diskusi se naši komunisti, postkomunisti a bolševici zdejší zcela vyhýbají! Asi proto, že klepu hřebíček na hlavičku! :-)

1 0
možnosti

RvRvNechápu, proč se tu někteří blogeři stále snaží tak vehementně agitovat za tu svoji jednu jedinou "pravdu". Že by ta frustrace ze ztracených pozicí? Vždyť je to tak průhledné...

A ta věta, cituji:

".....Protože v těchto falešných, pseudofilosofických sporech Česká televize a i jiná některá masmédia usilují o pravdivé informace..." , tak to je tedy perla, jaké snad může věřit jen naprostý zoufalec.8-o

10 4
možnosti
Foto

A proč tu pan Chmelík zase agituje za ti svoji? :-PRv

1 0
možnosti

Bojíte se atomizované Evropy?

Ale jednotnost má význam jen tehdy, když je zaměřena správným směrem.

Pět chlapců Rychlých šípů mse spojilo a podle vymyšlených příběhů jim to pomohlo k vzájemnému obohacování se.

Pět jiných jedinců, když se spojí, může vytvořit dobrý lékařský kolektiv v jednom menším oddělení okresní nemocnice, abych zůstal u vašeho oboru, nebo menší hudební teleso nebo menší výbornou partu manuálně pracujících lidí.

Ale pět alkoholiků vytvoří pouze opileckou partu, nic jiného.

Takže pokud se evropské státy spojí jen proto, aby společně uctívaly svatou Gretu, ale nezačnou řešit skutečné problémy, tak je jejich spojení úplně na nic.

5 3
možnosti

Nediskutujete k věci!

Doplním vás: Když se pět gaunerů sejde, vznikne výborná parta na loupeže!

Když se Evropské státy skutečně spojí, tak je žádná velmoc nepřemůže.

Vy možná jste slouha nějaké velmoci, když se tolik bojíte sjednocené Evropy a tolik nevěcně a lživě vystupujete proti ní! Tu nebohou dívku bych nechal bez pomluv, ta chudák za nic nemůže! :-)

1 4
možnosti

Nechci být v těchto dnech neslušný a hrubý a tak jen napíši, že by čtenáři měli větší šanci na hodnotné informace, pokud byste nám napsal nějaké sdělení o kataru horních cest dýchacích, brzlíku nebo třeba hemeroidech......;-)

8 3
možnosti

Děkuji za doporučení, ale to by nikdo nečetl!

Očekával jsem diskusi na dané téma, ale Vy jen oznamujete, že jste chytřejší než autor! :-).

3 0
možnosti

"Protože v těchto falešných, pseudofilosofických sporech ČT a i jiná některá masmédia usilují o pravdivé informace nedeformované těmito novými ideologiemi a odmítají být vtažena do těchto nesmyslných šarvátek, jsou prohlašována komunisty, okamurovci, Zemanem i Babišem za média špatná, falešná, lživě informující a ovládaná západními ilumináty."

Ovšem pro Vás jsou "pravdivá" pouze z toho důvodu, že jsou to takové informace, které vy chcete slyšet. A jelikož nemáte jako nikdo z nás patent na rozum, tak to jste jaksi zapomněl do blogu doplnit.

10 1
možnosti

Nediskutujete k věci! Pokud Vy patříte k těm, kteří pravdivými informacemi pohrdají, nemusíte ČT poslouchat, máte široký výběr televizí, kde lež je normou! ČT informuje nestranně bez řiťolezectví, které Vám zjevně chybí! :-)

1 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS