Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milý pane doktore, kromě karmy zasluhujete dík díků, protože vaše informace svým přínosem vysoce přesahuje jak stránky MZČR, tak i stránky SZU, kde by měly být podávány nejobšírnější informace minimalizující potenciální paniku, ale já je podezřívám, že zveřejněný text ve své povýšenosti kopírovali z Wikipedie.

Plně s vámi souhlasím, že míra pravdivých informací je nepřímo úměrná ke klonu k panice, ačkoliv... ačkoliv, zejména starší generace svými zkušenostmi, tenduje k nedůvěře k vládním informacím v závažných situacích (kolikrát různé vlády lhaly).

Panika je nedobrá, ač v této konstelaci poněkud pochopitelná. Nutno však konstatovat, že zvýšený objem nákupů určitého druhu potravin není nyní obvyklý pouze u nás.

Ještě jednou díky za informaci, snad přispěje k uklidnění těch, kteří si jí přečtou, protože statisticky jsou opravdu nejvíce ohroženi starší občané a ti, jimiž je z důvodu jiného onemocnění snižována imunita (samozřejmě ne politická:-)), což znám z osobní zkušenosti člověka, jehož imunita je cíleně farmaky směřována k nule.

Hezký den vám i vše ostatním rozumným lidem.

0 0
možnosti

Děkuji za milé uznání! :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky, pane doktore, za aktuální, potřebný a srozumitelný článek. Přeji Vám hodně zdraví. R^:-(

0 0
možnosti

Vážení čtenáři!

Uvědomil jsem si, že nikdo neřeší roli našich domácích mazlíčků, kteří samozejmě mohou být také nositeli virózy a její nákazy! Čiliže karanténa a zvýšená hygiena se týká nejen nás lidí!

Panika vzniká, pokud neřekneme lidem celou pravdu! Proto se pravdy nikdy nebojme! Strach z pravdy nechme jen komunistům a postkomunistům! Pravda ohledně koronaroviru je příznivější, než si v naší nereálné, virtuální společnosti dokážeme představit! Naše virutální společnost je masírována ve strachu!

Neplašte se zbytečně! Nás obyčejných lidí, včetně starců, kde je riziko úmrtí větší, se tato panika netýká!

:-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Nesmysl, který zvyšuje paniku, by měl být mazán, protože nic takového se neděje. Svoboda slova neznamená lhát nebo strašit lidi! :-)

0 0
možnosti
MB

Každý z nás, tu schopnost má! Vypozorovat, že čas od času se cosi semele. Projevy různé, od sucha-záplav, přes krizi osobní-hospodářskou, až po nemoci-včetně nějaké novodobé záhady, viru! Co s tím? Opět možnost vějířovitého vyhodnocení! Od Božího trestu prokletí - po uznání, že jakkoliv je to nepříjemné a překvapivé, k životu to prostě patří! Jak se s tím srovnat? Úplně normálně = srovnat se s tím. Vzít na vědomí, že "Pokud se daří - jde o sdělující signál!" Ta fáze, zřejmě někde bude přerušena. Vzít to s pokorou na vědomí a dokud to ještě jde - Cosi rozumného a obranného konat ... :-)

0 0
možnosti

Bůh milující své stvoření si nezaslouží, abychom se jím strašili! Bůh je Láska!

Proměňování lásky ve strach nechme vrcholným politikům a hlavně jim v tomto nevěřme!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Karma, dobrý a realistický blog. Jen tak dál. A pevné zdraví všem.

2 0
možnosti
LU

Na "bežnú" chrípku som nikdy nebral žiadne lieky, nikdy som nebol očkovaný, raz za 3-4 roky dostanem vysoké teploty, ktoré pár dní vyležím (vypotím), organizmus si poradí posilní imunitu, ktorá má pred chrípkou obráni zase na určitú dobu.

Na maličkom Slovensku každoročne zomrie na chrípku 800 ľudí.

Ak na koronavirus zomrie každoročne ďalších niekoľko stoviek ľudí, je to síce tragédia, ale ja osobne to nepreceňujem.

2 0
možnosti

Panika ve společnosti vzniká nejen pomalým dávkováním pravd o koronaviru, ale i proto, že úmrnost na chřipku není v povědomí lidu! I v Česku každoročně umře 1000-2000 lidí na chřipku! Vždy jde o lidi starší, především s chronickými onemocněními žijícími na hraně svých životních funkcí, ale také o lidi s nižšími hygienickými návyky!

:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Máte jistě pravdu. Jde ,,jenom" o epidemii chřipky v typu, který dosud nebyl pravděpodobně znám, resp. přesně stanoven.Hygiena je jistě na prvním místě, Jak moc i možná izolace a ochranné pomůcky, to nedokáži posoudit., stejně tak jako možnost, jak moc lze OPRAVDU šíření zabránit, tedy pokud vůbec.

0 0
možnosti

Nejde o pandemii chřipky, jde o pandemii zmutovaného koronaviru, se kterým se náš imutní systém dosud na světě nepotkal. A proto zatím nemáme proti němu protilátky, což usnadňuje jeho šíření. S tímto koronavirem se zatím seznamujeme a poznáváme jeho zevní morfologii i složení jeho ribonukleové kyseliny. Horečně hledáme možnosti antivirotika a očkování. Typuji, že nejpozději do konce roku bychom mohli mít obranu i pro lidi se selhávající imunitou. Zatím naši obranu musíme stavět především na naší hygieně včetně izolace, která při pandemii chřipky u naší populace není nicmoc!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud jsem vas vydesila omlouvam se, ale.. bohuzel to tak ted je, Mozna se stane zazrak a vsichn se probudime z zleho snu ale toto je problem tykajici se celeho sveta a mozna i vesmiru ktery se na nas zlobi a zveda prst za nasi hamiznost. Jak kdosi napsal BIC BOZI. Ochranne pomucky rousky bych nechala onkologum--- a antibakterialni gel pomuze ale jen castecne.. virus se siri VZDUCHEM.

0 1
možnosti

Zvednutý prst Boží? Hloubku Boží Lásky si nejspíš nedokážeme ani představit!

Řádnými ochrannými prostředky, přiléhající maskou s respirátorem a s přiléhajícími brýlemi nepohrdejte! Pokud musíte mezi lidi s potenciální infekcí je toto nezbytností nejen pro lékaře a sestry, ale i třebas pro pokladní v supermarketu!

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!