Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč se zrovna člověk, svou celoživotní profesí lékař - trápí takovými super zbytečnými ptákovinami, to mně /a nebo snad mě?/ není jasné!!;-)

0 2
možnosti
Foto

J88o35s93e65f 14B16á57r18t44a

29. 11. 2020 9:28

Svobodná odpovědnost, to jste napsal moc dobře.

1 0
možnosti
JK

Autore? jaká vláda levice? Připadá vám jednotná daň 15% jako levicová?

0 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
PC

Pokud budeme lidi nutit ke kolektivní zodpovědnosti a vynucovat si ji pod policejními sankcemi, pak je nutno si přiznat, že pak tedy nežijeme v právním státě, ale v ukázkové, tvrdé totalitě.

Je psychologicky dávno poznanou pravdou, že člověk (i velmi malé dítě) ochotně splní úkol a nemá problém se zodpovědností, jestliže mu není upíráno právo svobodného rozhodování a především vidí-li logiku v tom, co se po něm žádá.

Násilím a sankcemi se v člověku naopak zcela přirozeně vytvoří blok, potažmo pak neochota jakkoli spolupracovat, protože více nežli důvod k čemukoli pociťuje tlak, manipulaci, šikanu a vyhrožování.

Píšu z pozice svobodomyslného člověka (je nás tady více takových), který sebou nikdy nebyl ochoten jakkoli manipulovat a nehodlá na tom nic měnit.

5 0
možnosti
KT

Skvěle vyjádřeno.R^

1 0
možnosti
Foto

V mém bydlišti, které bych si dovolil skromně nazvat velkoměstem, se občas pochybuji sem tam. I musím říci, že hříšnici na cestách i supermarketech se vyskytují v poměru k rouškařům tak 1: 10

Dnes jsem ale projížděl krokem jednou mrňavou vesnicí, hospody otevřené, lidí plno, pivo teklo plným proudem, všude tam i na cestách rouškaři se vyskytovali vzácněji než poctivost ve vládě. Starosta to asi vyřešil jednoduše. Dal před vísku umístit tabuli s nápisem "Rekreační zóna. Coronavirové Eldorádo.

1 1
možnosti
Foto

O tom mám velké pohybnosti! ;-D

1 0
možnosti
Foto

Virová ochrana má být záležitostí každého z nás, ne z fašistických nařízeních zasahujících do přirozených práv.

3 1
možnosti
Foto

I26v84o 17C35i69l76i45c29h

28. 11. 2020 15:31

Jako obvykle se pane doktore neshodneme pouze na významu roušek, netvrdím, že není vůbec žádný, ale určitě bych ho nepřeceňoval, obzvlášť mezi běžnou populací mohou být i kontraproduktivní (jak tvrdí například odborníci ve Švédsku či Nizozemsku) a určitě bych nepodceňoval ani škodlivost jejich nošení. Podle mého názoru má zcela největší význam to omezení styků mezi lidmi, což ovšem není dlouhodobě únosné nejen společensky, sociologicky ale ani ekonomicky.

To s těmi prodejnami a prodavači zmiňovalo již před časem více odborníků včetně například jihomoravské vedoucí hygieničky a potvrzuje to, že pro nakažení se je opravdu třeba dlouhodobější blízký kontakt, proto považuji roušky venku (mimo akce typu demonstrace, kde jsou lidé delší dobu vedle sebe), ale i v obchodech za zcela zbytečné. Osobně jejich význam nezpochybňuji prakticky jen v lékařských a sociálních zařízeních, ale tam bych zase preferoval alespoň nanoroušky, když už ne trojkové respirátory.

O tom promoření s Vámi také plně souhlasím, někdo argumentuje Lombardií, že je zase v červeném, ale když se podíváte na podrobnou mapu nákazy přímo toho regionu, tak jsou tam nyní červené oblasti, které na jaře byly téměř bílé a naopak.

Mimochodem, ono už je opět povoleno veřejně zpívat?

5 0
možnosti
Foto

V duchu prý ano.

3 0
možnosti
LH

Od 1 října umřelo na nebo s 7300 lidi s Covidem

2 2
možnosti
JL

jde o to, jestli oproti minulým řekněme 10 letům stoupla ve stejném období úmrtnost obyvatelstva, a na covid umírají těžce nemocní v průměru 80letí - nejde tedy o žádnou tragédii, ale evoluční zákon - umírají staří a nemocní, tak to v přírodě funguje.

0 0
možnosti
Foto

Já mám pane kolego pomalu sílící pocit, že tenhle virus z komunistické části Číny si dělá co chce on a ne různí poroučeči větru dešti. Tuším že při konečné bilanci na tom bude většina států navzdory různým opatřením dosti podobně, jen s tím rozdílem, že některé si rozvrátí vzdělanost mládeže, ekonomiku a společnost jako takovou.

5 0
možnosti
JL

Ano, viry si poletují....velmi svobodné bytosti.

2 0
možnosti
Foto

J61i66ř45í 31K79i31n65d80l

28. 11. 2020 14:57

Pokud mluvíte o „koronavirusu " tak to není nic nového není, různé koronaviry známe ze života odedávna, jsou příčinou našich starých známých „viróz“), další viry a také bakterie jsou součástí přirozeného prostředí člověka a nemoc mohou u člověka způsobit až za specifických okolností. Naproti tomu covid-19 je plicní choroba, která mívá zpravidla mírný průběh, ale někdy i průběh velmi těžký a může být v souběhu s jinými zdravotními zátěžemi, dispozicemi, nemocemi či zdravotními riziky komplikací vážně ohrožující život.

0 0
možnosti
Foto

Podobné komplikace jsou i virů influenzy (mám i osobní zkušenost:-().

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!