Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P71e80t84r 94L92o82r16e63n66c

31. 12. 2020 18:24

Díky za střízlivý náhled a info.

Přeji pevné zdraví v r. 2021!

1 0
možnosti
VB

Myslím, že švédští lékaři jsou už dál, už se několik měsíců intenzivně věnují těm více covidem postiženým, s déle trvajícími problémy, a jistě i tuší, že leccos se může negativně projevit ještě i v delším časovém horizontu (jako např. při chybné farmakoterapii se objeví negativa někdy až po x letech). Je také otázka, co způsobí vakcíny: nárůst imunity versus potřeba jiných reakcí těla.

0 0
možnosti

Očkování se nebojím. V příštím týdnu jsem na očkování pozván. Podle Vaší poslední věty, Váš pohled na očkování asi nebude biologický.

Problémy okolo koronaviru asi sledujete víc než já. Nevím, v čem jsou švédští lékaři dál. Vím, že tam byl jiný přístup společnosti od počátku dodnes. Nevím, jak chybnou medikaci máte na mysli.

:-)

0 0
možnosti
MP

Přičemž vakcína vám protilátky nevytvoří ?

0 0
možnosti

Vakcina samozřejmě protilátky nevytvoří, ale Váš imunistní systém. :-)

0 0
možnosti
PC

"... jake je řešení prevence naší smrti...." (Šimek)

"Prevence smrti"...8-o?

1 1
možnosti
LT

L60u68d12ě86k 15T76o22n54d29r

30. 12. 2020 21:38

Áááá, tapetář Jiří Kindl už tu zase řádí jako urvaný ze řetězu. On snad ani nespí. :-/

1 0
možnosti
PL

P72e28t62r 27L61o69r33e62n72c

31. 12. 2020 18:21

Lidé s mániemi a psychózami dokážou být až brutálně "pilní".;-)

0 0
možnosti
Foto

I55v91a73n 76M97a44r33e57k

30. 12. 2020 20:54

Karma pane Šimku, Před pár léty jsem byl naočkovaný protipneumokokovou vakcínou "Prevenar 13" . Je nějaká možnost, že by dokázala ochránit i před zhoubnými následky koronaviru? Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

J27i78ř38í 18K43i50n92d98l

30. 12. 2020 20:50

Človíček se od svého vzniku se pohybuje ve světě bakterií a virů. Aby človíček v tomto prostředí přežil dostal od matky přírody imunitu. Na stranu druhou, viry a bakterie potřebujeme k posílení imunity. jsou to stavební kameny naší imunity. Pokud jsme doma zavřený a strachem máme sevřený řitní otvor, že chytneme covid a dlouho strachy nosíme roušku na puse, tak lidově řečeno naše imunita zleniví a až ta šmakuláda skončí skolí nás třeba i rýma. Takže naše tělo je plné virů a bakterií a pokud testujeme na vir covidu, tak jej máme v těle a opět lidově řečeno je mrtvý, neškodný, naše imunita jej zlikvidovala. Stejně pokud bude testovat na chřipku výsledek bude stejný.

0 4
možnosti

Zde uvádíte příliš mnoho falešných názorů!

Ano, máme v sobě asi 2 kilogramy bakterií, virů a parazitů. Do imunity přímo nezasahují, ale vytváří pro nás důležité látky, jako jsou třebas vitamíny.

Vaše obava z izolace člověka je zbytečná! Ale strach a úzkost oslabují imunitní systém! Rouška není důvodem onemocnění! Zčásti nás chrání před vysokou dávkou a zčásti jsem dříve informoval o britské studii o významu roušky pro pomalou senzibilizaci našeho těla k imunitní reakci, tedy i proti koronaviroze. Imunitní systém při dostatku výživy a vitamínů prakticky nemůže "zlenivět"! Vaše poslední věty jsou hodně rozporuplné! A kdybych je měl umravňovat, popsal bych hodně papíru!

3 0
možnosti
Foto

J52i64ř79í 17K63i14n10d28l

30. 12. 2020 20:33

V médiích se objevily alarmující zprávy o tom, že onemocnění zanechává závažné nebo nevratné poškození plic, srdce a dalších orgánů. Všechna tato pozorování však byla zjištěna na velmi malých souborech nemocných anebo u osob, které na koronavirovou infekci zemřely. Od statisíců lidí, které se dosud ve světě touto infekcí nakazily, nepřicházejí žádné podobné zprávy. Komu tato argumentace nestačí, mohu posloužit podrobnějším rozborem. U naprosté většiny nakažených osob se infekce odehrává na úrovni dýchacích cest, virus tedy nenapadá žádné vnitřní orgány. Jestliže přece jen dojde k postižení plic (pneumonii), pak je pravda, že tento typ zápalu plic ustupuje pomaleji a může zanechat následky v podobě snížené roztažnosti plicní tkáně nebo vést k obtížím, které připomínají bronchiální astma. Je však nutné vědět, že popsané následky jsou komplikací nemoci a nikoli běžným projevem, a většinu vzniklých obtíží lze vhodnou léčbou kompenzovat natolik, že nebrání běžným životním činnostem. Přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce Jiří Beneš

1 2
možnosti

Pane Kindle! Nesmíme brát každého odborníka tak přísně dogmaticky!

Ve Vašem textu je několik nepřesností. Koronavirus primárně napadá respirační cesty. Navíc způsobuje cévní mikrothrombozu a případně se krevní cestou dostává do dalších orgánů. Po lehkém průběhu můžete po skončení izolace pracovat. Po těžkém průběhu často přetrvává těžší dušnost pro intersticiální zánět plic, který je dlouhodobý a spíše trvalý. Týdny až měsíce přetrvává únava, spavost a deprese pro sekundární postižení nervového systému. Po těžším průběhu pracovní neschopnost trvá řadu měsíců. Na otázku invalidizace zatím nelze odpovědět.

Řádná prevence je lepší než sebelepší léčení!

:-)

5 0
možnosti
Foto

J14i45ř40í 17K80i92n52d72l

30. 12. 2020 20:29

Většina infekcí probíhá buď asymptomaticky (bezpříznakově) nebo jako lehké samoúzdravné onemocnění, podobné jiným nespecifickým virovým onemocněním. Typické obtíže zahrnují rýmu, zvýšenou teplotu, slabost, bolesti v kloubech a ve svalech, ztrátu čichu apod. Tyto obtíže zpravidla trvají 1-5 dní, pak odezní. Stav pacientů s touto formou nemoci nevyžaduje hospitalizaci.

Závažný průběh infekce Vzniká při splnění aspoň jedné ze dvou možných podmínek: jde o důsledek neobvykle vysoké infekční dávky, vysoká koncentrace viru ve vdechovaném vzduchu anebo dlouhá doba expozice .Člověk vystavený nákaze je neobvykle vnímavý, trpí onemocnění dýchacích cest, má závažnou získaná porucha imunity, vysoký věk, některé vrozené dispozice – např. defekt tvorby interferonu alfa)Nemoc v tomto případě postihuje nejen dýchací cesty, ale i plíce. Nemocní s postižením plic jsou zpravidla hospitalizováni. Zvláště těžký průběh mají osoby, kteří trpí srdečními potížemi, diabetem, hypertenzí či zhoubným novotvarem. Přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce Jiří Beneš

0 1
možnosti

Vcelku Vám to nebudu rozporovat. Jen nevím, proč jste vypustil vážný důvod, o kterém píši! Četl jste můj článek? :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS