Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Očkování není pámbůh. Očkování není léčba, ale prevence. Normálně se prevence v době epidemie nedělá, je riziko, že naočkujete pozitivního pacienta a následné komplikace mohou být dramatické, nebo naopak, záhy po naočkování se pacient nakazí a hrozí totéž. Očkování nechrání na 100%, ač naočkovaný klidně můžete být nemocný, dokonce ti bezpříznakoví zůstanou i nadále přenašeči až z 80% i po vakcinaci (pravil Prymula v TV). Pokud lze porovnat očkování proti běžné chřipce (které už léta běží), je jasné, že očkování není samospasitelné.

Tenhle bezbřehý optimizmus, kde se po očkování stáváte rázem zdravím a nenakazitelným, leje do důchodců neoficiální propaganda. Možná proto není žádná oficiální, tam by musela zaznít pravda.

1 2
možnosti

Souhlas, až na to "Nevystrkuj zbytečně nos z domu". Já kvůli kondici chodím každý den zhruba 6 km a ten nos tedy musím vystrkovat pořád. Nežiji však ve velkoměstě, neprodírám se davy chodců, takže jsem schopen dodržet 2m odstup a nosit venku roušku je tedy pro mne zbytečné. Do vnitřních prostor si beru vždy respirátor. Jako zbytečná se mi jeví i nedávno tolik propagovaná e-rouška. Ta má možná význam na pracovišti, nebo v režimu, kdy jsou otevřené hospody, kina, divadla a jiná kulturní zařízení, kde je člověk v dlouhodobém kontaktu s větším množstvím lidí. Pro člověka, který se v částečném lockdownu pohybuje jen doma, venku a za nejnutnějšími nákupy, nemá žádný význam.

1 0
možnosti
Foto

Patřím do kategorie, kterou popisujete na konci svého příspěvku. Přesto mi e-rouška někdy koncem října poslala varování, že jsem byla v kontaktu s covid-pozitivní osobou a mám se tedy 14 dní sledovat (a chovat opatrně). Vůbec nevím, kde jsem ji mohla potkat. Snad v MHD? E-roušku u nás mají všichni, ale nikdo jiný zatím varování nedostal, přestože se mezi lidmi pohybujíé mnohem častěji než já. Z toho spoudím, že je její význam opravdu marginální. Měla by smysl, kdyby ji používali všichni. Jenže tomu tak není a ani nikdy nebude.

0 0
možnosti
Foto

Jediné východisko ze současné situace je imunita co největšího množství občanů a je v podstatě jedno, jak se k ní kdo dopracuje.

Předmětem sporu však jsou různá omezující opatření, nemám na mysli to, co předvádí současná vláda. Podle mne jsou do doby hromadné imunity určitá opatření nezbytná. Je ale na státu, jakou formu zvolí, direktivy jsou u nás nepopulární (jinde jsou zodpovědnější občané) a vláda by měla spíše jít cestou uplatňování odpovědnosti u těch, kteří nejsou ochotni přistoupit k omezení v zájmu celku. Např. tím, že by hradili léčení své a dalších, na které nemoc přenesli. Ale to je věc vlády.

1 2
možnosti

Pane Macháčku!

Společnost může být osvobozena od nepříjemných direktiv vlády až dojde ke stabilizaci mezi koronavirem a společností. Základem je proočkování 60% společnosti. Ovšem ochrana těch, co z jakýchkoliv důvodů nemohou být očkováni je až při naočkování nejméně 90% občanů. Vycházím z obecně platných čísel pro nejrůznější infekce, tedy jde o hodnotu přibližnou.

Popírat nutnosti zakrývání nosu a úst minimálně rouškou, udržování rozestupu a opakované mytí rukou s jejich desinfekcí může popírat jen hlupák, který o infekčních nemocích nic neví! Vy si tuto nutnost uvědomujete, což je Váš bonus.

V každé společnosti je asi 15% občanů, kteří musí protestovat proti čemukoliv a nabalují na sebe řadu pochybovačů. Vycházím z informací z knihy o chování člověka v krajních situcích. U nás navíc působí desítky desinformačních servrů, které mají za svůj cíl po zemanovsku rozštěpit naši společnost podle hesla: Rozděl a panuj! Smutné je, když odpovědnost našich občanů nabourává člověk, kterému mnozí z nás do nedávna důvěřovali!

Vyžadovat trestní odpovědnost za nedodržování antikoronavirových opatření těžko může fungovat. Důležitější je vysvětlit chování viru a pochopení smyslu opatření včetně očkování. Bohužel, žijeme v postkomunistické, levičácké společnosti, kde úcta ke skutečné svobodě občana a úcta k přirozeným vztahům se nenosí! Tady jdeme cestou nařízení a buzerací! To je méně efektní!

Dík za diskusi!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Roušku nneosím a nosit ji nebudu. Nosím ji jedině když jdu do obchodu. Považuji to za zbytečnost. Chci přežít a dlouho žít a proto se očkovat nenechám. Manželkam dcera, kamarádi měli covid a tak vím jak to vypadá. Jak říkají chřipka je horší.

2 3
možnosti

Problém je, že Covid se šíří výrazně rychleji než chřipka. Jakmile se v krátkém čase nakazí velké množství lidí, tak se zdravotnictví dostane velmi rychle dostane na hranici kolapsu. To jsme zažili na přelomu října/listopadu a další velká zátěž přišla teď po předvánočním rozvolnění - přitom prosincové rozvolnění trvalo od 3.12. do 26.12. a školy se otevřely jen částečně (rotační systém) na 2 týdny (7.12.-18.12.).

3 týdny tedy stačily na to, aby v nemocnicích bylo s Covidem 7,5 tisíce pacientů, 1150 v těžkém stavu a zemřelo několik tisíc lidí. Kdyby nebyl po Vánocích vyhlášen částečný lockdown, tak bychom za chvíli dospěli ke kolapsu zdravotnictví a k násobnému počtu obětí.

Minulý rok zemřelo odhadem o 15 tisíc lidí více než předchozí rok - to jsou oběti Covidu (a to ještě Covid zbrzdilo několik měsíců v lockdownech).

3 2
možnosti
Foto

Závidím vám váš optimismus o proočkování 90% lidí. To se nikdy nemůže povést a vidím tu komedii tak do konce roku a potom to pomalu přejde. Nakonec bude očkování na stejné úrovni jako očkování na chřipku. Takže pouze těm kteří to potřebují a řeknou si o to.

1 1
možnosti

Pane Polášku!

Nevím, o co svoje tvrzení opíráte a proč nezměrné úsilí zdravotníků, z nich desítky již zemřelo, nazýváte komedií!

Pokud bychom měli uchránit občany, kteří nemohou být očkováni, musela by být proočkovanost kolem 90%, což usuzuji z obecné zkušenosti ohledně ostatních infekcí. Nedavno si to naše společnost svojí vzdorovitostí proti očkování vyzkoušela na spalničkách!

!!

0 0
možnosti

P18e41t76r 11S86k35á31c49e83l

19. 1. 2021 21:01

Ono jak který senior snáší roušku. Jsou tací, co se jim po 40. metrech chůze rosí brýle, zakrátko musí smrkat, potom se jim špatně dýchá. Schvaluji opatření proti viru, ale nechť jsou efektivní, účinná. Může někdo uvést na pravou míru fakt, že vakcíny jsou všeobecně vzato na prevenci a nyní je třeba léčení? Proč se neléčí?

1 2
možnosti

Pokud byste četl moje články, tak byste věděl, že se léčí do roztrhání těla.

Nemůžete dýchat v roušce? Tak nevycházejte z domu! :-)

1 1
možnosti
Foto

Obávám se, že se mnozí senioři nakazí přímo při očkování. Naše prababička si pro ně šla dnes na Bulovku a říkala, že tam byla hlava na hlavě. Senioři přicházeli s hojným doprovodem, často nervózním, a to zhusta v předstihu, takže pak museli dlouho čekat na místě. Za tím účelem sice v pavilonu vyčlenili několik pokojů (udělali z nich čekárny), jenže se stejně všichni potkávali a také i hromadili na chodbách. Samotné očkování šlo rychle, brali vždy tři osoby najednou (po vyplnění dotazníku a krátkém pohovoru s lékařem). Očkovací látku ředili v přípravně a donášeli vždy v množství, které právě potřebovali.

2 1
možnosti
Foto

Inu, když se kácí les, létají třísky!! ;-O

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS